Υπάλληλος κέντρου εμβολιασμού χορηγούσε φυσιολογικό ορό αντί εμβόλιο

Η κρατική ασφάλεια ερευνά εναντίον υπαλλήλου κέντρου εμβολιασμού που χορηγούσε εμβόλιο με φυσιολογικό ορό σε κέντρο εμβολιασμού στη Γερμανία.

Σύμφωνα με έρευνα του SPIEGEL, έκανε αναρτήσεις στα Social Media κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, η κρατική ασφάλεια στο αστυνομικό τμήμα Wilhelmshaven και Friesland διεξάγει έρευνες κατά μίας υπαλλήλου του κέντρου εμβολιασμού στο Friesland στην περιοχή Schortens.

Η γυναίκα χορήγησε „εμβόλια“ με αναποτελεσματικό αλατούχο διάλυμα (φυσιολογικό ορό) σε τουλάχιστον έως τώρα γνωστές περιπτώσει00ς.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία ανακάλυψε επίσης δημόσιες αναρτήσεις της υπαλλήλου στο Facebook, όπου, μεταξύ άλλων, λέγεται ότι συνέκρινε την πανδημία με τη γρίπη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έστειλε επίσης μια συκοφαντική γελοιογραφία μέσω WhatsApp που κυκλοφορεί μεταξύ ιδεολόγων συνωμοσίας.

Μία συνάδελφος στην οποία η γυναίκα είχε εμπιστευτεί την πράξη της, ανέφερε την υπόθεση στον εργοδότη.

Περίπου 200 επισκέπτες στο κέντρο εμβολιασμού έπρεπε να εξεταστούν και θα πρέπει να λάβουν νέο εμβολιασμό, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.

Το περασμένο Σάββατο, η διεύθυνση του κέντρου εμβολιασμού του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού (DRK) ενημέρωσε την αστυνομία και απέλυσε την εν λόγω υπάλληλο.

Εργαζόταν στο Schortens με σύμβαση περιορισμένου χρόνου από τον Φεβρουάριο.

Η 40χρονη παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι της είχε πέσει μια αμπούλα με εμβόλιο το πρωί της Τετάρτης της περασμένης εβδομάδας.

Έτσι, χορήγησε φυσιολογικό ορό σε έξι σύριγγες, ώστε για να καλύψει το λάθος της και επειδή φοβήθηκε μήπως απολυθεί. Η αστυνομία θεωρεί την κατάθεσή της αξιόπιστη.

Και οι 197 πολίτες που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού εκείνο το πρωί της Τετάρτης στο Schortens προσκλήθηκαν ξανά σε ραντεβού.

80 από αυτούς είχαν λάβει τον δεύτερο εμβολιασμό και έπρεπε να εμβολιαστούν ξανά.

Τεστ πρέπει τώρα να παρέχουν στοιχεία για το ποιος από τους υπόλοιπους που προσήλθαν για εμβολιασμό μπορεί να έλαβε τον αναποτελεσματικό φυσιολογικό ορό και πρέπει να επαναλάβει τον αρχικό εμβολιασμό.

Τα αποτελέσματα εκκρεμούν.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.