Υπάρχει θέση για Ουκρανούς πρόσφυγες στη Γερμανία

Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία κι ενώ ήδη ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα υπολογίζεται από τον ΟΗΕ σε εκατοντάδες χιλιάδες, η Γερμανία δηλώνει έτοιμη να δεχθεί και αυτή πρόσφυγες.

Γερμανία: Που θα βρεθούν 100 δις για τον γερμανικό στρατό;

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών μέχρι στιγμής στη Γερμανία υπολογίζεται ότι έχουν φτάσει μόνο μερικές χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Ασύλου (BAMF) εκτιμά πάντως ότι ο συνολικός αριθμός των προσφύγων από την Ουκρανία στη Γερμανία δεν θα είναι πολύ μεγάλος, εξαιτίας της πολύ μεγαλύτερης και άμεσης απορρόφησής τους από χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία, όπως η Πολωνία.

Προετοιμασίες σε γερμανικά κρατίδια

Την ίδια ώρα πολλά γερμανικά κρατίδια έχουν ήδη κινητοποιηθεί δηλώνοντας έτοιμα να δεχθούν ανθρώπους από την Ουκρανία που χρήζουν άμεσης στήριξης.

Η Κάτω Σαξονία για παράδειγμα, αν και οι χώροι υποδοχής προσφύγων και μεταναστών που ήδη διαθέτει έχουν πληρότητα 75%, προτίθεται να δημιουργήσει «νέες θέσεις για πρόσφυγες από την Ουκρανία», σύμφωνα με τον υπ. Εσωτερικών του κρατιδίου Μπόρις Πιστόριους.

Τέλος τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από Γερμανία για Ελλάδα

Το Βρανδεμβούργο, αν και μέχρι στιγμής έχει δεχθεί μικρό μόνο αριθμό προσφύγων, προτίθεται να δημιουργήσει 10.000 έκτακτα καταλύματα, όπως δήλωσε ο υπ. Εσωτερικών του κρατιδίου Μίχαελ Στούμπγκε.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται όμως και η Βαυαρία, που το 2015 βρέθηκε στο επίκεντρο του μεγάλου προσφυγικού ρεύματος προς τη Γερμανία, η οποία εμφανίζεται και τώρα έτοιμη να αντιμετωπίσει τη νέα, έκτακτη κατάσταση.

Την ίδια ώρα η αντιπρόεδρος της γερμανικής βουλής Κάτριν Γκέρινγκ Έκαρντ από τους Πρασίνους επαινεί την ενότητα της Ευρώπης στην αντιμετώπιση του νέου προσφυγικού κύματος από την Ουκρανία.

Η ΕΕ έχει διδαχθεί από τις εμπειρίες των ετών 2015 με 2017, δήλωσε η ίδια στο τηλεοπτικό δίκτυο n-tv.

«Βλέπουμε ότι η Ευρώπη είναι πραγματικά ενωμένη. Συμφωνήσαμε ότι θα δεχθούμε όλους όσους φτάνουν.

Καταρχάς όλοι μπορούν να έρθουν εδώ για μισό χρόνο και να εργαστούν αμέσως» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Δήμητρα Κυρανούδη | DW

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.