Υπερθέρμανση: Ο αγώνας του Μονάχου κατά της ζέστης

Τα καλοκαίρια μπορεί να διαρκούν περίπου 32 ημέρες περισσότερο στο μέλλον, και οι εξαιρετικά ζεστές ημέρες θα αυξηθούν. Τι κάνει η πόλη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής;

Ένα δέντρο έχει την ίδια ψυκτική ικανότητα με ένα κλιματιστικό

Είναι ήδη ξεκάθαρο: οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται, πιθανότατα και αυτό το καλοκαίρι. Οι ημέρες με θερμοκρασία άνω των 25 βαθμών μπορεί να διπλασιαστούν τα επόμενα 20 έως 30 χρόνια. Αυτό θα σήμαινε ότι το καλοκαίρι θα παραταθεί κατά 32 ημέρες.

Αυτό προέβλεψε η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Μόναχο πριν από δύο χρόνια. Σήμερα, οι ειδικοί λένε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Τι κάνει ωστόσο η πόλη για να διασφαλίσει ότι το Μόναχο θα παραμείνει βιώσιμο παρά τη ζέστη;

Μια λύση στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης: περισσότερο πράσινο. Όπου φυτρώνουν δέντρα, είναι κατά μέσο όρο δέκα βαθμούς πιο δροσερά από ό,τι σε μια δομημένη περιοχή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του TU, ένα δέντρο έχει την ίδια ικανότητα ψύξης με ένα κλιματιστικό.

Το Μόναχο χάνει περίπου 2.500 δέντρα κάθε χρόνο

Ωστόσο, το Μόναχο χάνει περίπου 2.500 δέντρα κάθε χρόνο, κυρίως επειδή οι κήποι και οι αυλές υπερκαλύπτονται. Ως αποτέλεσμα, σήμερα υπάρχουν 20.000 λιγότερα δέντρα στο Μόναχο από ό,τι το 2011.

Υπάρχει εδώ και καιρό ένας μακρύς κατάλογος επιδοτήσεων που μπορούν να αξιοποιήσουν οι κάτοικοι του Μονάχου, αν θέλουν να πρασινίσουν τις προσόψεις τους, να ομορφύνουν τις αυλές τους ή να φυτέψουν τους κήπους και τις στέγες τους.

Στο παρελθόν, οι κάτοικοι του Μονάχου δεν έκαναν πλήρη χρήση αυτών των δυνατοτήτων. Ενδεχομένως επειδή σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν χρήματα από τον δήμο για φύτευση.

Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει αίτηση. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη δική σας μικρή βεράντα σε δημόσιους χώρους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι κάτοικοι του Μονάχου μπορούν επίσης να τοποθετήσουν έπιπλα από παλέτες και γλάστρες σε χώρους στάθμευσης.

Ωστόσο, πρέπει πρώτα να υποβάλουν αίτηση για όλα αυτά – και για πολλούς ανθρώπους που δεν ασχολούνται καθημερινά με τη διοίκηση, είναι δύσκολο να καταλάβουν πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό.

Η διατήρηση της φύσης είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Επομένως, φέτος το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προστατεύσει περισσότερες περιοχές από την ανάπτυξη.

Η πόλη δοκιμάζει κάτι καινούριο σε πράσινες λωρίδες

Για να γίνει η πόλη πιο φυσική, η πόλη δοκιμάζει επίσης κάτι νέο για τις πράσινες λωρίδες της σε δύο συνοικίες (Schwabing-Freimann και Bogenhausen).

Οι λωρίδες κουρεύονται μόνο δύο φορές το χρόνο, ώστε τα έντομα και τα λουλούδια να μπορούν να εξαπλωθούν περισσότερο. Η συντήρηση αυτών των περιοχών είναι πολύ πιο ακριβή, μεταξύ άλλων επειδή χρειάζεται περισσότερο προσωπικό, αλλά αξίζει τον κόπο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.