Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ZEW

Οι οικονομικές προσδοκίες στη Γερμανία υποχώρησαν τον Δεκέμβριο εξαιτίας της επιδείνωσης της πανδημίας, ανέφερε το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW.

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε στις 29,9 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 31,7 μονάδες τον Νοέμβριο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 25 μονάδες.

Η πτώση των οικονομικών προσδοκιών δείχνει ότι οι ελπίδες για πολύ πιο ισχυρή ανάπτυξη στο επόμενο εξάμηνο, υποχωρούν, ανέφερε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach.

Οι προσδοκίες για τα κέρδη των βιομηχανιών με εξαγωγικό προσανατολισμό και του καταναλωτικού κλάδου, αξιολογούνται πιο αρνητικά, δήλωσε ο ίδιος.

Η εκτίμηση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στη Γερμανία έχει επίσης επιδεινωθεί ξανά και μειώθηκε στις -7,4 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 12,5 μονάδες τον Νοέμβριο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 5 μονάδες.

“Η γερμανική οικονομία πλήττεται σημαντικά από τις τελευταίες εξελίξεις στην πανδημία”, ανέφερε ο Wambach, καθώς η συμφόρηση στην εφοδιαστική αλυσίδα επηρεάζει την παραγωγή και το εμπόριο λιανικής.

Πηγή: Capital.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.