Υποχρεωτικά τεστ για όλους προς Γερμανία: Έτοιμο το νομοσχέδιο

Σύμφωνα με τα σχέδια του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, το προβλεπόμενο γενικό υποχρεωτικό τεστ κατά την είσοδο στη Γερμανία πρόκειται να επιβραδύνει ένα νέο ταχύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Είναι απαραίτητο “να περιοριστεί η είσοδος πρόσθετων λοιμώξεων και να διατηρηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα, ώστε να είναι δυνατή η περαιτέρω αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου”, σύμφωνα με προσχέδιο του υπουργείου, το οποίο είναι στη διάθεση της Deutsche Presse-Agentur.

“Το επόμενο κύμα υψηλών ποσοστών μόλυνσης που αναμένεται σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις θα πρέπει να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο”.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, στο μέλλον όλοι οι εισερχόμενοι από την ηλικία των έξι ετών και άνω θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, απόδειξη ανάρρωσης ή απόδειξη πλήρους εμβολιασμού – ανεξάρτητα από το πού και μέσω ποιας οδού θα εισέρχονται στη Γερμανία.

Κατά την είσοδο από περιοχές με ανησυχητικές μεταλλάξεις του ιού, θα πρέπει πάντα να απαιτείται απόδειξη του τεστ – η απόδειξη του εμβολιασμού ή της ανάρρωσης δεν θα είναι πλέον επαρκής.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.