Υποχρεωτική η πλοήγηση στα γερμανικά ταξί

Από την πρώτη Αυγούστου 2021 οι οδηγοί των γερμανικών ταξί είναι υποχρεωμένοι, με βάση τις νέες διατάξεις, να χρησιμοποιούν βοηθήματα πλοήγησης.

Από την πρώτη ημέρα του Αυγούστου τα ταξί που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στη Γερμανία είναι υποχρεωμένα, με βάση τις νέες διατάξεις λειτουργίας τους, να χρησιμοποιούν βοηθήματα πλοήγησης.

Η εγκατάσταση συστήματος πλοήγησης δεν είναι υποχρεωτική, αφού θα επιτρέπεται στον επαγγελματία οδηγό να χρησιμοποιεί και κινητό τηλέφωνο που έχει την ανάλογη εφαρμογή.

Επιπλέον, καταργούνται και οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδηγού ταξί στην Γερμανία, ενώ θα επιτρέπεται στα οχήματα αυτά να επιβιβάζουν περισσότερους πελάτες που έχουν τον ίδιο προορισμό.

Οι ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς όπως η Free Now και η Uber θα έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν δρομολόγια, αφού προηγούμενα αυτά κλειστούν μέσω εφαρμογής (app) ή τηλεφώνου. Ακόμη, ο οδηγός των ιδιωτικών εταιρειών θα πρέπει κατευθείαν μετά το δρομολόγιο να επιστρέφει στη βάση του.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.