Υποχρεωτικός από σήμερα ο εμβολιασμός στην Αυστρία

Aπό σήμερα τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της Covid στην Αυστρία.

Η χώρα είναι η πρώτη στην Ευρώπη που εφαρμόζει ένα τέτοιο μέτρο και αφορά όλους όσοι είναι άνω των 18 ετών.

Δανία: Η πρώτη χώρα της ΕΕ που αίρει όλους τους περιορισμούς

Όπως αναφέρουν τα αυστριακά ΜΜΕ, όσοι δε θέλουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, θα βάζουν γερά το χέρι στην τσέπη κινδυνεύοντας με πρόστιμο έως και 3.600 ευρώ.

Όπως αναφέρει το BBC, αρκετές χώρες έχουν θεσπίσει ανάλογα μέτρα για τους ηλικιωμένους ή το ιατρικό προσωπικό, όμως καμία δεν έχει προχωρήσει στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες.

Πολλοί είναι, πάντως, αυτοί που διαφωνούν με το νέο μέτρο της κυβέρνησης της Βιέννης επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι καθαρά προσωπικό θέμα.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας υποστηρίζει ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικός για την καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών και ότι ο νόμος είναι απαραίτητος για να αποφευχθούν στο μέλλον κι άλλα lockdown.

Για την Καρολίνε Εντστάντλερ, υπουργό για θέματα Ε.Ε, η κυβέρνηση έχει «πλήρη επίγνωση ότι είναι πραγματικά ένα τεράστιο βήμα και πραγματικά σκληρό μέτρο».

Αλλά, όπως επισημαίνει, είναι απαραίτητο.

«Εμείς ως πολιτικοί έχουμε την ευθύνη να είμαστε σίγουροι ότι το σύστημα υγείας εξακολουθεί να λειτουργεί, ότι η κοινωνία, στο σύνολό της, μπορεί να ζήσει κανονικά», λέει.

Επισημαίνει όμως ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποτελεί «παρέμβαση στα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Αλλά σε αυτή την περίπτωση, αυτή η παρέμβαση μπορεί να δικαιολογηθεί. Έχουμε την ανάγκη να βγούμε από την πανδημία και γνωρίζουμε ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτήν και να επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι, η κυβέρνηση της Αυστρίας είχε επιβάλει λίγο πριν την εκπνοή του 2021 lockdown όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους αλλά και τους εμβολιασμένους.

Εξηγώντας τότε την απόφασή του, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλεμνπεργκ είχε δηλώσει:

«Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα. Παρά τους μήνες πειθούς, δεν καταφέραμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Τα μέτρα έχουν αυξήσει την προθυμία για εμβολιασμό, αλλά όχι σε επαρκή βαθμό», είπε ο Καγκελάριος και πρόσθεσε:

«Δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα, δεν θέλουμε ένα έκτο και έβδομο κύμα. Ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει».

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.