Υποψία διαφθοράς: Ο Nüßlein αποχωρεί από την κοινοβουλευτική ομάδα

Το μέλος του CSU του Bundestag, Georg Nüßlein, αποχωρεί προσωρινά από το αξίωμά του, ως αντίδραση στην έρευνα για διαφθορά εναντίον του. Ωστόσο, απορρίπτει τους ισχυρισμούς.

Επτά προτάσεις. Τόσο σύντομη είναι η δήλωση ενός δικηγορικού γραφείου του Μονάχου. Ο Georg Nüßlein ανακοινώνει την προσωρινή αποχώρησή του ως αναπληρωτή επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU.

Ο δικηγόρος του βουλευτή του CSU Nüßlein δεν παρέχει τους ακριβείς λόγους για την αποχώρηση, αναφέρεται μόνο σε έρευνα που διεξάγεται εις βάρος του με την υποψία διαφθοράς.

Η δήλωση αναφέρει: “Ο πελάτης μας θα υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στις κατηγορίες του Γενικού Εισαγγελέα. Δεν τους θεωρεί βάσιμους”.

Υπάρχει η κατηγορία ότι ο πολιτικός του CSU χρησιμοποίησε τις επαφές του στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας.

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε στο Βερολίνο το πρωί ότι ο Nüßlein είχε δώσει πληροφορίες σχετικά με τους κατασκευαστές μασκών. Μιλά για “προσφορές που ελήφθησαν από τον Nüßlein”.

Ο υπουργός Υγείας δεν βλέπει παρατυπίες

Ο Spahn το περιγράφει ως μια κανονική διαδικασία. Στις πρώτες μέρες της πανδημίας, υπήρχαν πολλές τέτοιες αναφορές από βουλευτές, σχεδόν “εκατοντάδες” καθημερινά.

Τουλάχιστον μία υπόδειξη προήλθε από τον Georg Nüßlein. Ο υπουργός Υγείας Spahn δεν μπορεί να εντοπίσει παρατυπίες ή κάποια υποψία διαφθοράς του βουλευτή Nüßlein.

“Σύμφωνα με όλα όσα μπορώ να σας πω, από όσο γνωρίζω, σύμφωνα με τη μνήμη μου, μετά την πρώτη διαβούλευση, τα πράγματα αντιμετωπίστηκαν με τον ίδιο τρόπο όπως σε όλους τους άλλους”.

Η έρευνα από την Εισαγγελία του Μονάχου αφορά το ζήτημα του αν ο Georg Nüßlein έλαβε χρήματα για την ενημέρωσή του στο υπουργείο και από ποιον.

Οι ερευνητές ελέγχουν επαφές με εταιρείες από την Έσση

Ο 51χρονος είναι πτυχιούχος διοίκησης επιχειρήσεων. Είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Tectum Holding”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bayerischer Rundfunk στο Βερολίνο, οι ερευνητές ελέγχουν τις διασυνδέσεις του Nüßlein με μια εταιρείας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από την Έσση.

Την άνοιξη του περασμένου έτους έλαβε μια παραγγελία, μεταξύ άλλων, από τη Βαυαρία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, αυτή η παραγγελία μόνο περιλαμβάνει τριάμισι εκατομμύρια αναπνευστικές μάσκες αξίας άνω των 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέτοια ποσά θα εξηγούσαν επίσης μια υψηλή προμήθεια. Αναφορές μιλούν για περισσότερα από 650.000 ευρώ. Τα χρήματα λέγεται ότι δεν φορολογήθηκαν.

Το μέλος του SPD του Bundestag Karl-Heinz Brunner δήλωσε: “Το να κερδίζει κανείς χρήματα με την πανδημία είναι ανήθικο”. Τονίζει όμως επίσης ότι το τεκμήριο αθωότητας εξακολουθεί να ισχύει.

Ο Γενικός Γραμματέας του CSU Markus Blume απαιτεί διευκρινίσεις

Αυτό τονίζεται επίσης από την περιφερειακή ομάδα CSU στο Βερολίνο. Νωρίς το απόγευμα επιβεβαίωσε: “Υπήρξε συνομιλία μεταξύ της ηγεσίας της περιφερειακής ομάδας και του Georg Nüsslein.

Ο Georg Nüsslein αποφάσισε ότι αφήνει τη θέση του ως αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU / CSU ενόψει της έρευνας”.

Ο Γενικός Γραμματέας Markus Blume μίλησε στην “Augsburger Allgemeine” για “σοβαρούς ισχυρισμούς”. Σύμφωνα με αυτόν, αυτοί θα πρέπει πρώτα να διαλευκανθούν πλήρως.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.