Γερμανίδα υπουργός για παγκόσμια πείνα: Να τρώτε λιγότερο κρέας

H σοσιαλδημοκράτισσα υπουργός Ανάπτυξης της Γερμανίας Svenja Schulze απηύθυνε έκκληση στους καταναλωτές να τρώνε λιγότερο κρέας.

Λέει ότι αυτό θα μπορούσε να τερματίσει την παγκόσμια πείνα – καθώς όλοι μπορούν να τρώνε δημητριακά.

Το 60 % του αραβοσίτου που παράγεται παγκοσμίως χρησιμοποιείται για τη διατροφή των ζώων, ενώ στην ΕΕ είναι ισοδύναμο με το σιτάρι, δήλωσε η Schulze στο RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).

Αντικαταστήστε το κρέας με δημητριακά

Θα βοηθούσε την προσφορά σιτηρών στις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες χώρες μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αν εμείς στις πλούσιες χώρες τρώγαμε λιγότερα ζωικά προϊόντα, δήλωσε η Schulze.

“Εάν μειώναμε την παραγωγή χοιρινού κρέατος στη Γερμανία κατά 30%, θα απελευθερωνόταν ένα εκατομμύριο εκτάρια καλλιεργήσιμης γης – περίπου το ένα δέκατο της καλλιεργήσιμης γης στη Γερμανία.

Θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε πέντε εκατομμύρια τόνους σιτηρών σε αυτό”.

Η Schulze δεν αναφέρει ότι τα δημητριακά, όπως ο αραβόσιτος και το σιτάρι, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα ζωικά προϊόντα όσον αφορά το θρεπτικό περιεχόμενο για τον άνθρωπο.

Πηγή: ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.