Οκ από τους Υπουργούς Μεταφορών: Εισιτήριο 49 ευρώ στη Γερμανία

Θα ισχύει σε όλη τη Γερμανία και θα εισαχθεί “το συντομότερο δυνατό”: Οι υπουργοί Μεταφορών προτείνουν εισιτήριο 49 ευρώ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να διαθέτει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως από το 2023. Η χρηματοδότηση δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Σήμερα το πρωί, οι ομοσπονδιακοί υπουργοί και οι υπουργοί Μεταφορών των κρατιδίων διαπραγματεύτηκαν ένα διάδοχο μοντέλο του εισιτηρίου των 9 ευρώ.

Το αποτέλεσμα: τα ομόσπονδα κρατίδια είναι διατεθειμένα να συγχρηματοδοτήσουν ένα εισιτήριο 49 ευρώ για τις τοπικές μεταφορές. Αυτό δήλωσε η γερουσιαστής Μεταφορών της Βρέμης Maike Schaefer (Πράσινοι) ως πρόεδρος της Διάσκεψης των Υπουργών Μεταφορών.

Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων δεν έχουν ακόμη καταφέρει να συμφωνήσουν με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς (SPD) σχετικά με τη χρηματοδότηση.

Το εισιτήριο θα ισχύει σε όλη τη Γερμανία και θα εισαχθεί το συντομότερο δυνατό. Η ημερομηνία-στόχος για την εισαγωγή είναι η 1η Ιανουαρίου 2023, είπε. “Αυτή θα ήταν η ιδανική στιγμή”, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Volker Wissing (FDP).

49 ευρώ ανά μήνα

“Η Διάσκεψη των Υπουργών Μεταφορών, σε συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, θεωρεί ως πιθανή προσφορά μια εισαγωγική τιμή 49 ευρώ/μήνα”, αναφέρεται.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διαθέτει 1,5 δισεκατομμύριο ετησίως για το σκοπό αυτό από το 2023. Στόχος είναι τα ομόσπονδα κρατίδια να παρέχουν το ίδιο ποσό χρηματοδότησης.

“Τα ομόσπονδα κρατίδια είναι διατεθειμένα να συγχρηματοδοτήσουν υπό την προϋπόθεση μιας συμφωνίας για τα κονδύλια”.

Δεν υπήρξε καμία συμφωνία για το θέμα αυτό, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Volker Wissing (FDP).

Τα ομόσπονδα κρατίδια ζήτησαν περαιτέρω στήριξη για τη συντήρηση και την επέκταση των δημόσιων μεταφορών. Είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι “υποχρεωτική προϋπόθεση για ένα παγγερμανικό εισιτήριο είναι η αύξηση των κονδυλίων”, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών του Βρανδεμβούργου Guido Beermann (CDU). Είπε ότι θα ήθελε να δει περισσότερες παραχωρήσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.