Υψηλή η στάθμη του ποταμού Isar: Το Μόναχο εκδίδει απαγορεύσεις

Ο ποταμός Isar βρίσκεται σχεδόν στα όριά του και η στάθμη του νερού αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Ως εκ τούτου, η πόλη αντέδρασε τη Δευτέρα και εξέδωσε απαγόρευση κολύμβησης και βαρκάδας στον ποταμό Isar.

“Με άμεση ισχύ”, απαγορεύεται η κωπηλασία και η βαρκάδα στον ποταμό Isar και η κολύμβηση στην ευρύτερη περιοχή.

Η απαγόρευση ισχύει “χωρίς εξαίρεση” από τα νότια σύνορα της πόλης μετά τη Großhesseloher Brücke έως τη Leinthaler Brücke στα βόρεια. Επειδή ο Isar μεταφέρει πολλά ξύλα και έχει έντονο ρεύμα, υπάρχει “σημαντικός κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα”, σύμφωνα με το Τμήμα Κλιματικής και Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Επιπλέον, η υπηρεσία δόμησης έκλεισε προς το παρόν τους ποδηλατόδρομους και τους πεζόδρομους στην ανατολική πλευρά του Isar καθώς και το Flauchersteg για λόγους ασφαλείας. Το κλείσιμο των δρόμων θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ για μερικές ημέρες – παρά τον καλό καιρό.

Αλλά δεν είναι μόνο στην περιοχή της πόλης που επικρατεί αυξημένη κατάσταση συναγερμού. Η αστυνομία του Μονάχου ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι απαγορεύεται επίσης η βαρκάδα και η κολύμβηση στην περιοχή του Μονάχου.

Η στάθμη του ποταμού Isar αυξήθηκε απότομα τις τελευταίες ώρες και τη Δευτέρα έφτασε στο Μόναχο στο επίπεδο προειδοποίησης για πλημμύρες δύο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η υψηλότερη στάθμη του νερού στην πόλη αναμένεται να ξεπεράσει τα 3,30 μέτρα.

Το Γραφείο Διαχείρισης Υδάτων του Μονάχου αναμένει ότι η στάθμη θα πέσει ξανά κάτω από το επίπεδο αναφοράς δύο (τρία μέτρα) το βράδυ της Τρίτης. Η κατάσταση θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες. Ακόμα και μετά τη μείωση της στάθμης του νερού, ο Isar παραμένει θολός και μπορεί να δημιουργηθούν δίνες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.