Ζέντερ: Αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού ενόψει Πάσχα

Λόγω του ταχέως αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ κάλεσε την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων να εφαρμόσουν με ενιαίο τρόπο, τα αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού τα οποία συμφώνησαν, ιδίως ενόψει του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του βαυαρικού βραχίονα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), Ζέντερ, ζήτησε μεταξύ άλλων “να εφαρμοστούν επειγόντως τα συμφωνημένα (από την ομοσπονδιακή και τις κρατιδιακές κυβερνήσεις) μέτρα έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων και των περιοριστικών μέτρων εξόδου, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ειδικά κατά το Πάσχα (4 Απριλίου).

Δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης”, τόνισε ο Ζέντερ σήμερα στο Μόναχο.

Ο Ζέντερ επισήμανε επίσης ότι “δεν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα για διαφωνίες μεταξύ της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων ή για αντιζηλίες σχετικά με τις αρμοδιότητες που έχουν εν προκειμένω.

Πρόκειται τώρα μόνο για την καλύτερη δυνατή προστασία του πληθυσμού. Η ομοσπονδιακή και οι κρατιδιακές κυβερνήσεις θα πρέπει να δράσουν υπό το ίδιο πνεύμα”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.