Ζητείται προσωπικό για τις ορεινές καλύβες στη Βαυαρία

Τα εστιατόρια, οι παμπ και τα ξενοδοχεία στις κοιλάδες δεν έχουν προσωπικό, αλλά υπάρχουν επίσης πολλές κενές θέσεις σε ορεινές καλύβες. Φέτος οι ιδιοκτήτες των ορεινών καταλυμάτων αναζητούν απεγνωσμένα άτομα ακόμη και μετά την έναρξη της σεζόν.

Στο βουνό δεν είναι διαφορετικά από ό,τι στην κοιλάδα: ελλείψεις προσωπικού παντού. Φέτος, οι ορεινές καλύβες αναζητούν επειγόντως προσωπικό ακόμη και μετά την έναρξη της σεζόν. Αυτό ήταν αλλιώς πριν από την πανδημία.

Η Hannah Strobel είναι η φύλακας της καλύβας του Riemannhaus πάνω από το Maria Alm στην άκρη του Steinernes Meer.

Μια δημοφιλής καλύβα, σε όμορφη τοποθεσία. Συνήθως η οικοδέσποινα στέλνει προσωπικό για να κάνει τα ψώνια, αλλά μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν κατεβαίνει η ίδια στην κοιλάδα για δουλειές: επειδή δεν έχει βρει αρκετούς ανθρώπους για την ομάδα της.

“Ψάχνουμε ακόμα μερικούς διασκεδαστικούς, αξιαγάπητους ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν. Εδώ πάνω πρέπει να μπορείς να κάνεις μαγικά, να αυτοσχεδιάζεις και να σκέφτεσαι”, λέει η Hannah Strobel, υπεύθυνη του Riemannhaus.

Ζητούνται ειδικευμένοι, ανειδίκευτοι, έκτακτοι εργαζόμενοι στη Βαυαρία

Το Riemannhaus δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Στον ιστότοπο της Γερμανικής Αλπικής Ένωσης (DAV), υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος κενών θέσεων εργασίας. Φέτος είναι ιδιαίτερα μεγάλος, λέει η Miriam Roth, υπεύθυνη για τις ορεινές καλύβες της DAV.

Κανονικά, η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική μετά την έναρξη της σεζόν. Όπως και στον κλάδο της εστίασης στην κοιλάδα, οι μάγειρες χρειάζονται επειγόντως στα βουνά, αλλά και εργαζόμενοι χωρίς εκπαίδευση.

Οι φύλακες της καλύβας θα ήταν επίσης ευτυχείς να δεχτούν φοιτητές ή ενδιαφερόμενους που έχουν μόνο λίγες εβδομάδες στη διάθεσή τους.

Εργασία στο βουνό στη Βαυαρία

Η Tegernseer Hütte κάτω από το Buchstein εξακολουθεί επίσης να αναζητά εργαζόμενους για τον Αύγουστο. Η υπεύθυνη της καλύβας Sylvia βρίσκεται εκεί κάθε καλοκαίρι εδώ και 22 χρόνια. Η εργασία στο βουνό είναι κάτι το ιδιαίτερο.

“Είμαστε μια πολύ μικρή καλύβα και δεν έχουμε πολύ χώρο. Η κουζίνα είναι το σαλόνι μας”, λέει η Sylvia Ludwig.

“Το πιο όμορφο πράγμα, ωστόσο, είναι ότι μπορείς να κοιμάσαι κάθε μέρα στο βουνό και να έχεις ένα ηλιοβασίλεμα και να ξεκινάς τη μέρα σου κάθε πρωί με μια ανατολή στο βουνό”.

Υποστήριξε την προσπάθεια του GRland

Θέλεις να διαβάζεις περισσότερα χρήσιμα άρθρα για την ζωή στη Γερμανία; Ακολούθησε μας στο Facebook και στήριξε την προσπάθεια μας, δωρεάν, με ένα σου κλικ ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.