Ζώνες απαγόρευσης όπλων σε Μπόχουμ και Ντόρτμουντ

Ζώνες απαγόρευσης όπλων σε Μπόχουμ και Ντόρτμουντ

Πρόσφατα, υπήρξαν επανειλημμένες συγκρούσεις στους δύο κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην περιοχή του Ρουρ. Τώρα η αστυνομία εντείνει τα μέτρα.

Από το βράδυ της Τετάρτης της επόμενης εβδομάδας, θα ισχύουν ιδιαίτερα αυστηροί κανονισμοί σχετικά με τα όπλα στους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Ντόρτμουντ και του Μπόχουμ.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία εγκαθιστά ζώνη απαγόρευσης οπλοκατοχής στους κόμβους μεταφορών για την περίοδο από τις 16 έως τις 21 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε εντατικοποίηση των ελέγχων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι παραβιάσεις της απαγόρευσης μπορούν να τιμωρούνται με απέλαση, απαγόρευση χρήσης του σταθμού, αποκλεισμό από τις μεταφορές ή πρόστιμο.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία δικαιολόγησε αυτό το βήμα με παραβάσεις και βίαια αδικήματα στο πρόσφατο παρελθόν. Επικίνδυνα αντικείμενα είχαν επανειλημμένα παίξει ρόλο σε αυτό.

Οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει μαχαίρια διαφόρων μεγεθών και σχεδίων καθώς και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, όπως ένα περίστροφο.

Η ημερομηνία αυτή δεν επιλέχθηκε λόγω κάποιας επικείμενης μεγάλης εκδήλωσης, δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Οι πέντε ημέρες της απαγορευμένης ζώνης αποσκοπούσαν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, δήλωσε η εκπρόσωπος. Μια μακροπρόθεσμη ζώνη απαγόρευσης δεν ήταν δυνατή λόγω της νομικής κατάστασης.

Ιδιαίτερα κάτω από την ανασταλτική επίδραση του αλκοόλ και των ναρκωτικών, στους κεντρικούς σταθμούς σημειώνονται ξανά και ξανά συγκρούσεις, ορισμένες από τις οποίες διεξάγονται με επικίνδυνα αντικείμενα και όπλα, εξήγησε περαιτέρω η Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης