Μεγάλη ζυθοποιία της Γερμανίας ανακοινώνει αύξηση τιμών

Πρώτα η Radeberger και τώρα η Krombacher: η μεγάλη ζυθοποιία της Γερμανίας ανακοινώνει ότι οι τιμές της μπύρας της πρόκειται να αυξηθούν. Αυτό οφείλεται σε μια απρόβλεπτη έκρηξη του κόστους.

Οι καταναλωτές πρέπει να προετοιμαστούν για υψηλότερες τιμές για όλο και περισσότερες μάρκες μπύρας.

Μετά τον μεγαλύτερο παραγωγό μπύρας στη Γερμανία, τον όμιλο Radeberger, η μεγάλη ζυθοποιία Krombacher σχεδιάζει επίσης αύξηση των τιμών – αλλά όχι πριν από το επόμενο έτος.

“Ανακοινώσαμε στους πελάτες μας αύξηση την 1η Μαρτίου 2023 σε όλα τα προϊόντα”, δήλωσε την Τρίτη (18 Οκτωβρίου 2022) εκπρόσωπος της ζυθοποιίας Krombacher.

Εκτός από τη μπύρα, αυτό ισχύει επίσης για τη Vitamalz και το εμπορικό σήμα μη αλκοολούχων ποτών Schweppes, πρόσθεσε. Δεν είπε πόσο θα αυξηθούν οι τιμές πώλησης.

Η Krombacher αυξάνει τις τιμές της μπύρας στη Γερμανία

Η Krombacher αύξησε για τελευταία φορά τις τιμές της μπύρας τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Ο εκπρόσωπος της Krombacher εξήγησε ότι η έκρηξη του κόστους της ενέργειας και των πρώτων υλών δεν ήταν προβλέψιμη στην αρχή του έτους.

Σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού για την αγορά ποτών Inside, η Krombacher είναι εδώ και χρόνια η μάρκα μπύρας που καταναλώνεται περισσότερο στη Γερμανία.

Ο όμιλος Radeberger είχε ανακοινώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι θα προβεί σε νέα αύξηση της τιμής της μπύρας φέτος.

Ωστόσο, μένει να δούμε σε ποιο βαθμό οι κολοσσοί λιανικής θα αποδεχθούν τις αυξήσεις των τιμών και θα τις μετακυλήσουν στους καταναλωτές.

Ειδικά στην περίπτωση των μεγάλων εμπορικών σημάτων pilsner, το εμπόριο πωλεί μεγάλο μέρος τους σε εβδομαδιαίες προσφορές. Η μπύρα κατέχει συχνά εξέχουσα θέση στα διαφημιστικά φυλλάδια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης