35η Εβδομάδα Κινηματογράφου στο Μόναχο: Ταινίες – Εισιτήρια

Η 35η Εβδομάδα Κινηματογράφου στο Μόναχο της Γερμανίας επιστρέφει στις αίθουσες από 11 έως 21 Νοεμβρίου 2021

Η 35 η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα από την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021.

Το δεκαήμερο πρόγραμμα είναι πλούσιο, επετειακό και πολύχρωμο, καθώς η Εβδομάδα Κινηματογράφου συμπληρώνει 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Μόναχο.

Στα πλαίσια του εορτασμού από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι σινεφίλ του Μονάχου θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μία κινηματογραφική γιορτή με πρόσφατες παραγωγές, αλλά και εκλεκτές ταινίες από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού κινηματογράφου.

Διαθέσιμα εισιτήρια μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

35η Εβδομάδα Κινηματογράφου στο Μόναχο
35η Εβδομάδα Κινηματογράφου στο Μόναχο

Υποδεχόμαστε 15 ταινίες μεγάλου μήκους και 7 ταινίες μικρού μήκους στην 35 η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου

35η Εβδομάδα Κινηματογράφου στο Μόναχο – Πρόγραμμα

Πέμπτη 11.11.2021

 1. Μήλα – 19:00

Παρασκευή 12.11.2021

 1. Χρυσή Αυγή Υπόθεση Όλων Μας – 19:00

Σάββατο 13.11.2021

 1. Μανταλένα – 11:00
 2. Φίλα τα Κορίτσια – 14:00
 3. Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ – 18:00
 4. Οι Πικροδάφνες – 20:30

Κυριακή 14.11.2021

 1. Το Προξενιό της Άννας – 11:00
 2. Ο Θίασος – 13:00
 3. Μικρού Μήκους (Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης) – 18:00
 4. Ράφτης – 20:30

Δευτέρα 15.11.2021

 1. Μικρά Όμορφα Άλογα – 18:00
 2. Πράσινη Θάλασσα 20:30

Τρίτη 16.11.2021

  1. Οι Πικροδάφνες – 18:00
  2. Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις – 20:30

Τετάρτη 17.11.2021

 1. Μήλα – 18:00
 2. Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ – 20:30

Πέμπτη 18.11.2021

 1. Ράφτης – 18:00
 2. Μικρά Όμορφα Άλογα – 2030

Σάββατο 20.11.2021

 1. Πράσινη Θάλασσα – 18:00
 2. EX – 20:30

Κυριακή 21.11.2021

 1. Ζ – 11:00
 2. Λούφα και Παραλλαγή – 15:00
 3. Χρυσή Αυγή Υπόθεση Όλων Μας – 18:00
 4. Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις – 20:30

35η Εβδομάδα Κινηματογράφου στο Μόναχο – Ταινίες

 • Μικρά Όμορφα Άλογα
 • Μήλα
 • Ex
 • Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις
 • Ράφτης
 • Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ
 • Πράσινη Θάλασσα
 • Χρυσή Αυγή Υπόθεση Όλων Μας
 • Οι Πικροδάφνες
 • Μικρού Μήκους (Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης)
 • Μανταλένα
 • Φίλα τα Κορίτσια
 • Το Προξενιό της Άννας
 • Ο Θίασος
 • Ζ
 • Λούφα και Παραλλαγή
Πρόγραμμα 35ης Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο
Πρόγραμμα 35ης Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο

Διαθέσιμα εισιτήρια μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Μικρά όμορφα άλογα

Η Αλίκη και ο Πέτρος μαζί με το μικρό γιο τους, έχουν εγκαταλείψει προσωρινά την Αθήνα. Ο λόγος είναι ότι ο καθένας έχει χάσει την καλοπληρωμένη δουλειά του και κατά συνέπεια τα κοινωνικά και καθημερινά τους προνόμια. Το νεαρό ζευγάρι πηγαίνει σε μία επαρχιακή περιοχή και προσπαθεί να ξαναστήσει τη ζωή του.

Οι ευκαιρίες, οι συνθήκες και οι συμπτώσεις κινούν την καθημερινότητά τους, άλλοτε λειτουργώντας ως καταλύτης και άλλοτε ως τροχοπέδη εξελίξεων. Πόσο κοστίζει σε χρηματικούς, ψυχολογικούς και πνευματικούς όρους μία μεταβατική περίοδος και πόσος χρόνος είναι ικανοποιητικός για μια προσωρινή κατάσταση;

Μήλα

Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άντρα γύρω στα 40, να ακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Άρης βγάζει μια φωτογραφία πολαρόιντ ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις, θα συναντήσει την Άννα – μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο άνοιγμα των Οριζόντων του Φεστιβάλ Βενετίας 2020και είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2021.

EX

Ποια είναι η αλήθεια των πλασμάτων που περνούν τις νύχτες τους στα θρυλικά clubs του Βερολίνου; Ποια είναι η πραγματική ταυτότητα της ηδονιστικής κουλτούρας που δοξάζεται στα βερολινέζικα dancefloors;

O Γιώργος Μαρκάκης ανοίγει ένα παράθυρο στη νυχτερινή ζωή του Βερολίνου, όπου ο εναλλακτικός τρόπος ζωής και συνύπαρξης παραμένει άγνωστος για τους μη συμμετέχοντες σε αυτόν.

Η πεποίθηση των περισσότερων είναι ότι η πίστα ενός κλαμπ αποτελεί η καρδιά του χώρου διασκέδασης, το μέρος όπου όλα συμβαίνουν και εξελίσσονται.

Η ταινία μας δείχνει την οπτική των κλάμπερς, οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι οι τουαλέτες ενός κλαμπ είναι ο τόπος συνάντησης και δημιουργίας των νυχτερινών συνθηκών και γεγονότων.

Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις

Η ταινία μας αφηγείται την ιστορία του Βίκτωρα, ενός πρώην αθλητή καταδύσεων, ο οποίος μετά το θάνατο της γιαγιάς του βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τις συνθήκες που ζει, αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι, με αφετηρία την Πάτρα και κατεύθυνση την Βαυαρία.

Η συνάντησή του με τον Ματτίας, έναν περιπετειώδη νεαρό Γερμανό, θα αλλάξει τα δεδομένα του ταξιδιού. Μέσα από το κοινό τους ταξίδι θα γνωριστούν καλύτερα και θα ξεκινήσουν ένα αθώο φαινομενικά παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων, μέσα από τις οποίο θα αποκαλυφθεί ο πραγματικός λόγος του ταξιδιού.

Ράφτης

Ο Νίκος είναι ένας ρομαντικός έφηβος πενήντα ετών, ένας εκκεντρικός ράφτης, ένας κύριος παλαιάς κοπής, ο οποίος ζει στο μικρόκοσμο της οικογενειακής επιχείρησης.

Η πραγματικότητα και συγκεκριμένα η τράπεζα θα του χτυπήσει την πόρτα και οι αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν από αυτόν και μάλιστα σύντομα και συντονισμένα.

Με αγκαλιά τη φαντασία και την τέχνη και με οδηγό την αγάπη του για το ράψιμο ξεκινάει να γυρνάει τους δρόμους της Αθήνας και να ράβει νυφικά, προσδοκώντας την οικονομική ανάπτυξη της επιχείρησης. Εσείς, πώς έχετε ονειρευτεί το νυφικό σας;

Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ

Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ζουν όπως μπορούν, είτε με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν, είτε με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας του Χρήστου.

Τους δυο φίλους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας για τη Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν κι αυτοί να πάνε κόντρα στην τύχη τους ξεκινώντας την αναζήτηση της Λώρα.

Πράσινη Θάλασσα

H Άννα υποφέρει από αμνησία, όμως θυμάται πώς να μαγειρεύει. Βρίσκει δουλειά και φιλοξενία σε μια λαϊκή παραθαλάσσια ταβέρνα που ανήκει στον μοναχικό Ρούλα. Στην κουζίνα, ανάμεσα στις μυρωδιές των μπαχαρικών και σε παλιές ξεχασμένες συνταγές, αγωνίζεται να ξαναθυμηθεί το παρελθόν της.

Τα απλά αλλά πεντανόστιμα φαγητά της ξυπνάνε αναμνήσεις στους θαμώνες και δημιουργούν δεσμούς ανάμεσα σε αυτούς και στην Άννα. ΄Ομως τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν ο Ρούλα ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητα της Άννας.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακινού “Για να δει τη θάλασσα“ και έκανε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ και απέσπασε το βραβείου κοινού στο 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Kitzbühel, στην Αυστρία.

Χρυσή Αυγή: Υπόθεση Όλων Μας

Ποια μπορεί να είναι η αντίσταση στην άκρα δεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό; Η Δημοκρατία μπορεί να απαλλαγεί οριστικά από αυτές τις λαίλαπες, χωρίς να ποδοπατήσει τις αρχές της;

Πώς εντέλει πρέπει να αντισταθούμε; Η απάντηση ανήκει στη δικαιοσύνη; Μπορεί να προκύψει από ένα μπαράζ των δημοκρατικών κομμάτων; Χρειάζεται ένα δημοσιογραφικό μποϊκοτάζ; Κοινωνική επαγρύπνηση; Σωστή παιδεία; Ή η αντίσταση πρέπει να είναι πιο δυναμική και μαχητική από τα παραπάνω;

Η δίκη που μπορεί να συγκριθεί σε σημασία και ίσως να ξεπερνά τη δίκη της Νυρεμβέργης αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του νέου ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου Ανζελίκ Κουρούνης.

Οι Πικροδάφνες

Μια βόλτα στη νυχτερινή Αθήναμε παρέα την Μπέττυ, την Εύα και την Πάολα, τρεις τρανς γυναίκες. Οι ιστορίες τους διασχίζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας μέσα από μια χρονική αναδρομή σαράντα ετών. Οι εμπειρίες τους και η γνώση της πόλης και των ανθρώπων της μας δίνουν μια άλλη, όχι και τόσο γνωστή πλευρά της Αθήνας.

Η σκηνοθέτιδα Πάολα Ρεβενιώτη αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους των ΛΟΑΤ ατόμων στην Ελλάδα, κάνοντας γνωστή την τρανς κουλτούρα μέσα από εκδόσεις, ακτιβιστικές δράσεις και ταινίες.

Αυτή τη φορά δίπλα της έχει την Μπέττυ Βακαλίδου, συγγραφέα, ηθοποιό και ακτιβίστρια και την Εύα Κουμαριανού, χορεύτρια, ηθοποιό και ακτιβίστρια επίσης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ | ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ | ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ | ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου του Μονάχου διοργανώνεται από τους Cinephile München και την Filmstadt München, ενώ χρηματοδοτείται από το Πολιτιστικό Τμήμα της πόλης του Μονάχου. Μέγας χορηγός είναι η εταιρία Atlas Feinkost από το Μόναχον(www.atlas-feinkost.de) που στηρίζει τον θεσμό για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Υποστηρικτές της προσπάθειας είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Μονάχου και το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου της Ελλάδος. Χορηγός Επικοινωνίας το bavariagr.de.

Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο.

Η δράση «Χώρα, Σε Βλέπω» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, πραγματοποείται με τη χορηγία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (κύριος χορηγός), του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και την Φίνος Φίλμς.

Art-Work-Design: Studio Hervik, Thessaloniki (www.studio-hervik.gr)

Covid μέτρα προστασίας

Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου θα λειτουργήσει ως χώρος covid-free.

Ισχύει το μέτρο προστασίας “3G Plus” για πολιτιστικές δράσεις και διοργανώσεις του κρατιδίου της Βαυαρίας. Πρόσβαση στους χώρους της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου δίδεται σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό μοριακό τεστ (PCR) έως και 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου. Απαραίτητα είναι και έγγραφα ταυτοπροσωπείας (διαβατήριο, ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης).

Rapidtest ή Selftest δεν γίνονται αποδεκτά στο Gasteig HP8.

Παιδιά κάτω των 6 ετών και οι μαθητές του σχολείου εξαιρούνται από την υποβολή πιστοποιητικού εξέτασης. Μαθητές καλούνται να έχουν μαζί τους την σχολική ταυτότητα.

Η χρήση μάσκας μετά την επιτυχή εγγραφή σας στην είσοδο του Gasteig HP8 δεν είναι υποχρεωτική.

Περισσότερα

35η Εβδομάδα Κινηματογράφου – Δωρεάν είσοδο

13 Νοεμβρίου 2021

 • 11:00 ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ
 • 14:00 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ

14 Νοεμβρίου 2021

 • 11:00 ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ
 • 13:00 Ο ΘΙΑΣΟΣ

21 Νοεμβρίου 2021

 • 11:00 Z
 • 15:00 ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

Περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ – ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε

Griechische Filmwoche München
Γραφείο Τύπου και Infopoint
Konstantinos Mitsis (media@griechischefilmwoche.com) | griechischefilmwoche.com

35η Εβδομάδα Κινηματογράφου – Trailer

Διαθέσιμα εισιτήρια μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Αφίσα 35ης Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο
Αφίσα 35ης Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.