Πώς απομακρύνω τα πεσμένα φθινοπωρινά φύλλα στη Γερμανία;

Πώς απομακρύνω τα πεσμένα φθινοπωρινά φύλλα στη Γερμανία; Τα πεσμένα φύλλα δεν είναι σκουπίδια. Τουλάχιστον έτσι το βλέπει ο Nicolas Liebig από την Ένωση Διατήρησης Τοπίων του Άουγκσμπουργκ.

Σε συνέντευξή του στο BR, απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες κήπων να χρησιμοποιούν τα φύλλα προσεκτικά, για παράδειγμα για να παρέχουν στα φυτά θρεπτικά συστατικά.

“Μικροί σταθμοί παραγωγής ενέργειας”, έτσι αποκαλεί τα φύλλα ο Nicolas Liebig: “Μικροί σταθμοί παραγωγής ενέργειας που τα δέντρα έχουν χρησιμοποιήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για να κάνουν φωτοσύνθεση”. Επομένως, ο Liebig δεν βλέπει τα φύλλα ως σκουπίδια, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται, λέει.

Σκούπισμα φύλλων κάτω από τα φυτά – καλό για την πανίδα και τη χλωρίδα

Ο ειδικός συνιστά να σκουπίζετε τα φύλλα κάτω από τα δέντρα ή τους φράχτες, χρησιμοποιώντας σκούπα ή τσουγκράνα και όχι φυσητήρα φύλλων, “και να τα αφήνετε να σαπίσουν εκεί.

Αυτό ευχαριστεί τους γαιοσκώληκες και πολλούς άλλους οργανισμούς που ζουν στο έδαφος”. Αυτό δημιουργεί ένα ειδικό στρώμα και δίνει στα φυτά θρεπτικά συστατικά για την επόμενη χρονιά.

Αν σας αρέσουν οι σκαντζόχοιροι, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν σωρό από φύλλα σε μια ήσυχη γωνιά του κήπου, επειδή τα ζώα αρέσκονται να πέφτουν σε χειμερία νάρκη κάτω από τους σωρούς των φύλλων.

Φθινόπωρο στη Γερμανία 2021
Φθινόπωρο στη Γερμανία

Οι ιδιοκτήτες κήπων θα πρέπει να εκτιμήσουν την απόδοση του δέντρου

Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες κήπων κόβουν πού και πού ένα δέντρο, επειδή είναι πολλή δουλειά. Δεν έχουν όλοι το χρόνο να σκουπίζουν τα φύλλα επί εβδομάδες.

Παρ’ όλα αυτά, ο Liebig απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες κήπων να αφήσουν τα δέντρα όρθια, διότι ένα δέντρο δίνει επίσης πολλά πράγματα στους ανθρώπους, λέει: “Σκιά. Φιλτράρει τον αέρα. Με τη φωτοσύνθεσή του, παράγει ένα προϊόν που χρειαζόμαστε πραγματικά για να ζήσουμε: οξυγόνο”. Με δεδομένο το “επίτευγμα” του δέντρου, ο Liebig πιστεύει ότι πρέπει να ανεχτεί κανείς την δουλειά με το μάζεμα των φύλλων.

Η χρήση φυσητήρων φύλλων στους ιδιωτικούς κήπους θα πρέπει να μειωθεί, λέει ο Nicolas Liebig, επειδή μπορούν να προκαλέσουν ζημιές: “Όταν καθαρίζω το γκαζόν μου με φυσητήρα φύλλων, αφαιρώ μαζί του και πολλά άλλα πράγματα, ιδίως αυτές τις μορφές ζωής στο έδαφος, οι οποίες είναι σημαντικές για τη διάσπαση των φύλλων”. Εξάλλου, το τσουγκράνισμα του γκαζόν είναι πιο διασκεδαστικό, διαπιστώνει ο Liebig, και παράγει λιγότερες εκπομπές.

Ωστόσο, ο Liebig κατανοεί τη χρήση των φυσητήρων φύλλων σε ορισμένες περιπτώσεις: “Ειδικά όταν, για παράδειγμα, οι δήμοι πρέπει να διατηρούν μεγάλες εκτάσεις απαλλαγμένες από φύλλα.

Δεν μπορεί να περιμένει κανείς από τους δημοτικούς υπαλλήλους να μαζέψουν τα φύλλα με το χέρι και με μια τσουγκράνα”, λέει ο Liebig.

Καθαρισμός πεζοδρομίων

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιών είναι συχνά υποχρεωμένοι να απομακρύνουν τα φύλλα από το πεζοδρόμιο. Αλλά πόσο συχνά πρέπει να γίνεται αυτό; Δεν είναι τόσο ξεκάθαρο.

Ο Liebig λέει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν ότι δεν μπορεί να συμβεί κανένα ατύχημα: “Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχει πολύ φύλλωμα στο πεζοδρόμιο και έτσι κίνδυνος να γλιστρήσει κάποιος σε υγρά φύλλα, τότε το πεζοδρόμιο πρέπει να καθαριστεί”.

Ωστόσο, οι χρήστες των πεζοδρομίων πρέπει να αναμένουν τα φύλλα το φθινόπωρο και να είναι πιο προσεκτικοί.

Δάσος Φθινόπωρο Γερμανία 2021
Πώς απομακρύνω τα πεσμένα φθινοπωρινά φύλλα στη Γερμανία;

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.