5 πόλεις εκτός Γερμανίας για να επισκεφθείτε με το εισιτήριο 49€

Ο Μάιος είναι εδώ, το ίδιο και το πολυαναμενόμενο εισιτήριο των 49 ευρώ. Αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλες τις αργίες (Feiertage) που έχει να σας προσφέρει αυτός ο μήνας και να αισθανθείτε λίγο πιο εμπνευσμένοι από μια ημερήσια εκδρομή στο Schloss Neuschwanstein, δείτε εδώ μια επισκόπηση των μη γερμανικών πόλεων στις οποίες μπορείτε να πάτε, και μάλιστα με το εισιτήριο των 49 ευρώ.

Ταξίδια εκτός Γερμανίας με το εισιτήριο των 49 ευρώ

Από την 1η Μαΐου 2023 το εισιτήριο Deutschlandticket των 49 ευρώ ισχύει σε όλα τα περιφερειακά τρένα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη την ομοσπονδιακή δημοκρατία.

Ενώ τα τρένα ICE ή IC μεγάλων αποστάσεων είναι εκτός προσφοράς, με λίγη υπομονή μπορεί κανείς να φτάσει αρκετά μακριά με το εισιτήριο των 49 ευρώ.

Αυτό περιλαμβάνει τη διέλευση των συνόρων σε ορισμένες από τις οκτώ γειτονικές χώρες της Γερμανίας.

Επειδή τα όρια των εθνικών τιμολογίων των τρένων δεν βρίσκονται συνήθως στα πραγματικά σύνορα μεταξύ δύο χωρών, σε ορισμένες περιπτώσεις, το γερμανικό εθνικό τιμολόγιο εξακολουθεί να ισχύει στους σταθμούς στην άλλη πλευρά των γειτονικών συνόρων.

Εφόσον υπάρχει περιφερειακή συγκοινωνία για αυτές τις συνδέσεις, το εισιτήριο των 49 ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περάσετε αυτά τα σύνορα.

Από το Tønder στο Σάλτσμπουργκ, δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μηνιαίο εισιτήριό σας.

5 πόλεις εκτός Γερμανίας για να επισκεφθείτε με το εισιτήριο 49€
Ταξίδια εκτός Γερμανίας με το εισιτήριο των 49 ευρώ

Tønder, Δανία

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Ξεκινώντας το ταξίδι του από το Niebüll του Schleswig-Holstein, το RB66 διασχίζει τα σύνορα με τη Δανία και φτάνει στο Tønder, μια γραφική δανέζικη πόλη που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι το ομώνυμο φεστιβάλ της – ένα βασικό σημείο στο ημερολόγιο των οπαδών της folk.

Και αν θέλετε να κάνετε ένα πραγματικά συγκλονιστικό ταξίδι με το εισιτήριο των 49 ευρώ, να θυμάστε ότι από τη δεκαετία του 1960, η συνοριακή πόλη της Δανίας είναι το αγαπημένο μέρος των Ευρωπαίων που σκοπεύουν να “κλεφτούν”.

Οι χαλαροί νόμοι της Δανίας σχετικά με τον γάμο σημαίνουν ότι πολλά ζευγάρια επιλέγουν να σφραγίσουν τη συμφωνία σε σκανδιναβικό στυλ, προκειμένου να αποφύγουν την επίπονη γερμανική γραφειοκρατία.

Venlo, Ολλανδία

Με το RE13 χρειάζεστε μόλις έξι λεπτά για να διασχίσετε τα σύνορα από τη Γερμανία και να φτάσετε στο Φένλο, μια μικροσκοπική πόλη στις Κάτω Χώρες που έχει παίξει το ρόλο της στη μεγάλη ιστορία του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο δήμος έγινε γνωστός για το περιστατικό του Φένλο, κατά το οποίο δύο Βρετανοί κατάσκοποι απήχθησαν από τα γερμανικά SS και χρησιμοποιήθηκαν από τους Ναζί για να συνδέσουν τη Μεγάλη Βρετανία με μια απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ.

Επειδή όλα βρίσκονται κοντά στα σύνορα, πολλά από τα σημεία του εξωτερικού που είναι προσβάσιμα με το εισιτήριο των 49 ευρώ έχουν να διηγηθούν τις δικές τους ιδιαίτερες ιστορίες για τις διεθνείς σχέσεις του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αλλά αν θέλετε να ξεσκάσετε κατά τη διάρκεια του ανοιξιάτικου ή καλοκαιρινού σας ταξιδιού, μια επίσκεψη στον ποταμό Meuse, ακολουθούμενη από μια παγωμένη μπύρα στην μπυραρία Cafe de Klep, μπορεί να σας το προσφέρει.

Λουξεμβούργο

Μέσω του Koblenz και του Trier με το RE11, οι ταξιδιώτες μπορούν να τελειώσουν το ταξίδι τους σε μια από τις πιο μικροσκοπικές χώρες της Ευρώπης, το Λουξεμβούργο.

Αυτή η διαδρομή συνοδεύεται από ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, το οποίο οι οπαδοί του εξαφανισμένου αλλά όχι ξεχασμένου εισιτηρίου των 9 ευρώ σίγουρα θα λατρέψουν: όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Λουξεμβούργο είναι δωρεάν τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες.

Αυτή η πολιτική, που εφαρμόζεται από το 2020, σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε όλη αυτή τη μικρή χώρα σχεδόν δωρεάν.

Αλλά αν η άφιξή σας στο Λουξεμβούργο σας βρίσκει βιαστικούς να κατεβείτε από ένα “ιδρωμένο” τρένο, το μικρό Λουξεμβούργο είναι γνωστό και για κάτι άλλο ξεχωριστό, καθώς είναι μία από τις μοναδικές χώρες που μπορεί κανείς να διασχίσει σχετικά εύκολα.

Διασχίζοντας το νότιο Λουξεμβούργο από το Wormeldange μέχρι τη βελγική πόλη Aubange και πίσω θα σας πάρει κάτι λιγότερο από 12 ώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας ενδιάμεσης στάσης για μεσημεριανό γεύμα στην πόλη του Λουξεμβούργου, την πρωτεύουσα της χώρας.

5 πόλεις εκτός Γερμανίας για να επισκεφθείτε με το εισιτήριο 49€
Λουξεμβούργο

Στρασβούργο, Γαλλία

Ακριβώς απέναντι από τον ποταμό Ρήνο, το Στρασβούργο είναι το τέλειο ταξίδι για τους γαλλόφιλους που ζουν στη Γερμανία, ένα κράμα των δύο χωρών που θα αφήσει όσους μαθαίνουν γερμανικά αποπροσανατολισμένους αφού ακούσουν πολλά αλσατικά.

Με τη διαδρομή του να ξεκινά από τη γερμανική πόλη Όφενμπουργκ, το RB25 μπορεί να σας μεταφέρει από τις σχεδόν δυσδιάκριτες τοπικές σπεσιαλιτέ Flammkuchen στη φλαμπέ τάρτα σε μόλις μισή ώρα.

Τώρα, αυτή η προσθήκη στη λίστα μπορεί τεχνικά να είναι εξαπάτηση.

Δεδομένου ότι οι Στρασβούργο δεν επιτρέπουν στην πραγματικότητα το εισιτήριο των 49 ευρώ να περάσει στην επικράτειά τους, θα πρέπει να ξοδέψετε μερικά ευρώ επιπλέον.

Κατεβείτε στην τελευταία στάση στη Γερμανία, το Kehl, και αλλάξτε στο τραμ στη στάση έξω από το Bahnhof Kehl, μετά από μερικές στάσεις σε αυτό το διακρατικό τραμ θα βρεθείτε στο κέντρο της αλσατικής πόλης.

Σε ένα μέγεθος που μπορεί να περπατηθεί με τα πόδια και με πολλά αξιοθέατα, το Στρασβούργο είναι ιδανικό για ένα ταξίδι του Σαββατοκύριακου από την ομοσπονδιακή δημοκρατία.

Η Παναγία των Παρισίων της πόλης έχει εντυπωσιακό μέγεθος και δεσπόζει πάνω από την παλιά πόλη, ενώ η κοιλάδα του Άνω Ρήνου που την διατρέχει προσφέρει μερικά σκιερά από δέντρα σημεία για πικνίκ δίπλα στο νερό.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Όσον αφορά τα ταξίδια σε πόλεις εκτός Γερμανίας, αυτό είναι περίπου ό,τι περισσότερο μπορείτε να αποσπάσετε από το εισιτήριο των 49 ευρώ.

Περίπου δύο ώρες από το Μόναχο με το βαυαρικό RE5 μπορείτε να βρεθείτε στο κέντρο του Σάλτσμπουργκ, το οποίο είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1996.

Περιτριγυρισμένο από τις Άλπεις, το Σάλτσμπουργκ είναι περισσότερο γνωστό για τη γενέτειρα του συχνά άτακτου Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ το 1756.

Μεγάλο μέρος της τουριστικής βιομηχανίας της πόλης επικεντρώνεται γύρω από αυτό το σημείο, με τις σοκολάτες Mozartkugel με φιστίκι και σοκολάτες μαρζιπάν να βρίσκονται στο επίκεντρο πολλών τουριστικών καταστημάτων και αξιοθέατων.

Τώρα βάλτε τα ακουστικά σας, βάλτε την επιτυχία του Wolfie του 1782 Leck mich im Arsch (Lick My Ass) και κάντε μια γραφική περιπλάνηση!

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.