5 τρόποι με τους οποίους η ζωή στη Γερμανία σε αλλάζει ως άνθρωπο

Το να συνηθίσετε τον γερμανικό τρόπο ζωής μπορεί να είναι μια πρόκληση. Αλλά, μόλις μείνετε στη Γερμανία για αρκετό καιρό, θα δείτε ότι όχι μόνο θα προσαρμοστείτε, αλλά και θα αλλάξετε. Ακολουθούν πέντε τρόποι με τους οποίους η ζωή στη χώρα σε αλλάζει.

Γίνεστε πιο “σκληρόπετσοι”

Θα ήταν άδικο να πούμε ότι οι Γερμανοί είναι αγενείς. Αλλά οι Γερμανοί τείνουν να έχουν ένα πιο άμεσο στυλ επικοινωνίας από ό,τι, ας πούμε, οι άνθρωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ, το οποίο μπορεί μερικές φορές να φανεί ωμό ή απότομο στους μη γηγενείς.

Αυτή η αμεσότητα μπορεί επίσης να επεκταθεί σε ορισμένα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς, όπως το να μην χαμογελούν τόσο συχνά όσο οι άνθρωποι σε άλλους πολιτισμούς ή να μην κάνουν μικρές συζητήσεις.

Δείτε ακόμα: Μισούν πραγματικά οι Γερμανοί την ψιλοκουβέντα;

Στην αρχή, αυτός ο τρόπος επικοινωνίας μπορεί να σας σοκάρει, αλλά, με την πάροδο του χρόνου, μαθαίνετε να μην παίρνετε τα πράγματα τόσο προσωπικά και ότι, κάτω από την ελαφρώς σκληρή εξωτερική εμφάνιση, ακόμη και οι πιο άμεσοι Γερμανοί είναι γενικά καλοί άνθρωποι που έχουν καλές προθέσεις.

Τελικά, μπορεί επίσης να ανακαλύψετε ότι μπαίνετε πιο συχνά στο ψητό στη συζήτηση και ότι βλέπετε τη μικρή συζήτηση ως ελαφρώς επιφανειακή.

Γίνεστε πιο υπομονετικοί

Από το να κλείσετε ένα ραντεβού για την Wohnungsanmeldung (εγγραφή διαμερίσματος) μέχρι την προσπάθεια να ανεβάστε ένα βίντεο σε μια αγροτική περιοχή, υπάρχουν πολλά πράγματα στη Γερμανία που πρέπει να περιμένετε.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα συνειδητοποιήσετε όταν μετακομίσετε στη Γερμανία είναι ότι η ιδέα της γερμανικής αποτελεσματικότητας είναι ένας μύθος με πολλούς τρόπους – όπως η έλλειψη ψηφιοποίησης και η αναξιόπιστη υπηρεσία τρένων – η χώρα αργεί να αλλάξει.

Στην αρχή, πιθανότατα θα νιώσετε μεγάλη απογοήτευση και εκνευρισμό, αλλά δεν μπορείτε να το συνεχίσετε αυτό για πάντα.

Τελικά, πρέπει απλώς να μάθετε να είστε υπομονετικοί, πράγμα που δεν είναι και τόσο κακό.

Δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ζωή στη Γερμανία θα οξύνει την αίσθηση της ακρίβειας.

Πρώτον, η γλώσσα είναι εξαιρετικά ακριβής: υπάρχει μια λέξη για να περιγράψει σχεδόν τα πάντα.

Αλλά δεν είναι μόνο οι λέξεις που είναι πιο ακριβείς στη Γερμανία. Ορισμένες συνήθειες της ζωής απαιτούν επίσης μια έντονη προσοχή στις λεπτομέρειες.

Πάρτε για παράδειγμα την πληρωμή του λογαριασμού ενός εστιατορίου. Όταν τρώτε έξω σε μια παρέα στη Γερμανία, είναι φυσιολογικό για κάθε άτομο να πληρώνει μόνο για ό,τι ακριβώς έφαγε, μέχρι και το τελευταίο σεντ.

Εκτιμάτε τη φύση περισσότερο

Η Γερμανία είναι μια χώρα πλούσια σε φυσικές ομορφιές και οι Γερμανοί γενικά εκτιμούν πολύ τη φύση και το περιβάλλον.

Οι υπαίθριες δραστηριότητες – όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία και το κάμπινγκ – αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της γερμανικής κουλτούρας.

Η κηπουρική και η καλλιέργεια των δικών σας φρούτων και λαχανικών είναι επίσης μια δημοφιλής ασχολία, γεγονός που εξηγεί τη δημοτικότητα των Kleingärten.

Η γερμανική κυβέρνηση δίνει επίσης μεγάλη προτεραιότητα στην προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος και οι Γερμανοί έχουν γενικά μεγάλη συνείδηση του αντίκτυπού τους στο περιβάλλον: η ανακύκλωση λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη και πολλοί Γερμανοί ταξιδεύουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή με ποδήλατο αντί για αυτοκίνητο.

Η αγάπη για τη φύση επεκτείνεται και στην αγάπη για τη φυσική ομορφιά του ανθρώπινου σώματος.

Ο γυμνισμός στη Γερμανία δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση (στα σωστά μέρη, φυσικά) και στις σάουνες, για παράδειγμα, το να γδύνεσαι θεωρείται πιο υγιεινή επιλογή από το να φοράς μαγιό.

Μετά από λίγο καιρό στη Γερμανία, σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο στην ύπαιθρο και να αισθάνεστε λιγότερο αμήχανοι για το να είστε γυμνοί σε δημόσιο χώρο.

Φροντίζετε καλύτερα τον εαυτό σας

Ίσως ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο η ζωή στη Γερμανία σας αλλάζει είναι η στάση σας απέναντι στην υγεία σας.

Η Γερμανία διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο και, αν και αυτές οι υποχρεωτικές μηνιαίες πληρωμές για την ασφάλιση υγείας μπορεί μερικές φορές να είναι επώδυνες, το ασφαλιστικό σύστημα συνοδεύεται από πολλά οφέλη.

Συνήθως δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ για ένα ραντεβού με έναν ειδικό και οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες επιδοτούν ειδικές θεραπείες όπως η οστεοπαθητική, η φυσιοθεραπεία, ακόμη και η οδοντιατρική περίθαλψη.

Η γερμανική στάση απέναντι στην ασθένεια και την εργασία δίνει επίσης σταθερή προτεραιότητα στην ατομική υγεία.

Ενώ, σε άλλες χώρες, μπορεί να είναι φυσιολογικό να πηγαίνετε στη δουλειά σας με ρινική καταρροή ή βήχα, στη Γερμανία είναι γενικά κατακριτέο να πηγαίνετε στη δουλειά σας όταν είστε άρρωστος.

Στη Γερμανία υπάρχει η πολιτισμική προσδοκία ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να φροντίζουν την υγεία τους και να μην θέτουν τους άλλους σε κίνδυνο, ερχόμενοι στη δουλειά όταν είναι άρρωστοι. Αυτό θεωρείται υπεύθυνη συμπεριφορά και γενικά εκτιμάται όταν οι εργαζόμενοι παίρνουν άδεια για να αναρρώσουν πλήρως πριν επιστρέψουν στην εργασία τους.

Η γερμανική νομοθεσία εγγυάται επίσης στους εργαζομένους το δικαίωμα να λαμβάνουν αναρρωτική άδεια χωρίς να φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα υποστούν οποιαδήποτε άλλη αρνητική συνέπεια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.