5 τρόποι για να ερωτευτείτε ξανά την εκμάθηση γερμανικών

5 τρόποι για να ερωτευτείτε ξανά την εκμάθηση γερμανικών: Είναι εύκολο να κολλήσετε ή να τα παρατήσετε κατά την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας – αλλά το να βελτιώσετε τις γερμανικές σας δεξιότητες δεν είναι μόνο τα βιβλία και οι εφαρμογές λεξιλογίου. Ακολουθούν έξι ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ξαναμπείτε στη συνήθεια της εκμάθησης γερμανικών.

Όποιος έχει προσπαθήσει ποτέ να μάθει μια νέα δεξιότητα θα ξέρει πώς πάει: ξεκινάτε γεμάτοι ενθουσιασμό και κάνετε μεγάλη πρόοδο, αλλά κάποια στιγμή ο ενθουσιασμός χάνεται και όλα αυτά τα βιβλία αρχίζουν να σκονίζονται στα ράφια σας.

Η εκμάθηση μιας γλώσσας μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο, ειδικά αν δεν αλλάζετε τα πράγματα.

Με μια γλώσσα τόσο δύσκολη ως προς τη γραμματική όπως τα γερμανικά, είναι καλή ιδέα να βρίσκετε κάποιους ιδιόρρυθμους τρόπους για να εισάγετε λίγη διασκέδαση στην εκμάθησή σας.

Αν λοιπόν βαρεθήκατε να κάνετε τα ίδια και τα ίδια, δείτε εδώ έξι ιδέες για να ξαναβρείτε το δρόμο σας.

1. Ενσωματώστε την γερμανική γλώσσα στα χόμπι σας

Τα παραδοσιακά μαθήματα ξένων γλωσσών μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος εκμάθησης, αλλά η μάθηση σε μια αίθουσα διδασκαλίας μπορεί επίσης να μοιάζει βαρετή και θεωρητική.

Στην πραγματικότητα, οι γλώσσες προορίζονται να χρησιμοποιούνται σε πραγματικές, καθημερινές συνθήκες – από τη συζήτηση πολιτικής με φίλους μέχρι την παραγγελία φαγητού το Σαββατοκύριακο.

Γι’ αυτό μπορεί να είναι πολύ καλή ιδέα να βρείτε έναν πρακτικό τρόπο να εφαρμόσετε τις γνώσεις σας στα γερμανικά κάνοντας κάτι που σας αρέσει ήδη να κάνετε.

Αν είστε παθιασμένος με την μαγειρική, γιατί να μη μαγειρέψετε ένα νέο πιάτο στα γερμανικά από την αρχή μέχρι το τέλος; Μπορείτε να ξεκινήσετε βρίσκοντας συνταγές στη γερμανική γλώσσα στο διαδίκτυο, να γράψετε τη λίστα με τα ψώνια σας στα γερμανικά και να ακολουθήσετε τις οδηγίες στα γερμανικά σε κάθε βήμα.

Για τους λάτρεις του DIY, η εκμάθηση των ονομάτων των διαφόρων εργαλείων και υλικών, καθώς και όλων των χρήσιμων ρημάτων που σχετίζονται με τις οικιακές βελτιώσεις, θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Αν αισθάνεστε ιδιαίτερα γενναίοι, μπορείτε να δοκιμάσετε το νέο σας λεξιλόγιο στο κατάστημα με τα σιδηρικά – ή να ασχοληθείτε με μερικά βίντεο στο YouTube στα γερμανικά πριν ξεκινήσετε το επόμενο έργο σας.

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν το επόμενο τουρνουά με γερμανικό σχολιασμό για να φρεσκάρουν μερικές λέξεις, ενώ οι εκκολαπτόμενοι αθλητές θα μπορούσαν να ενταχθούν σε έναν τοπικό αθλητικό σύλλογο, όπου μπορούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη και να συνηθίσουν να συζητούν το χόμπι τους σε μια ξένη γλώσσα.

2. Φορέστε το καπέλο σας για παιχνίδια

Το να παίζετε παιχνίδια είναι ένας εξαιρετικά διασκεδαστικός και διαδραστικός τρόπος για να μάθετε μια γλώσσα – και το καλύτερο είναι ότι υπάρχουν τρόποι να το κάνετε σχεδόν σε όλα τα επίπεδα γερμανικών.

Μπορείτε να βρείτε σχεδόν κάθε παιχνίδι που ταιριάζει στα γούστα σας. Και αν το βρείτε, είναι πολύ πιο πιθανό να συνεχίσετε να επιστρέφετε και να παίζετε περισσότερο. Τούτου λεχθέντος, αν η κατανόηση των γερμανικών σας είναι αρκετά καλή, ένα αφηγηματικό ηλεκτρονικό παιχνίδι μπορεί να είναι ο τέλειος τρόπος για να γνωρίσετε περισσότερο τη γλώσσα σε ένα διαδραστικό περιβάλλον.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν μερικά ανερχόμενα γερμανικά στούντιο παιχνιδιών που κάνουν ακριβώς αυτό, όπως η Daedalic Entertainment με έδρα το Αμβούργο, η οποία ειδικεύεται σε RPG

Αν δεν σας αρέσει να κάθεστε σε έναν υπολογιστή ή μια κονσόλα, μπορείτε πάντα να μαζέψετε φίλους για ένα γερμανικό επιτραπέζιο παιχνίδι όπως το Kingdom Builder ή το παιχνίδι γνώσεων με το όνομα Klugscheißer (εξυπνάκιας), το οποίο είναι παρόμοιο με το αγγλόφωνο παιχνίδι Smart Ass.

3. Εξερευνήστε τη γειτονιά σας – ή μια νέα πόλη στη Γερμανία

Θέλετε να βγείτε στον καθαρό αέρα αλλά και να βελτιώσετε ταυτόχρονα τις γερμανικές σας δεξιότητες; Τότε γιατί να μην συμμετάσχετε σε μια δωρεάν ξενάγηση πεζοπορίας στη γερμανική γλώσσα ή να κατεβάσετε μια εφαρμογή περιπάτου στο τηλέφωνό σας;

Με την πρόοδο του GPS, οι εφαρμογές για κινητά που σας ξεναγούν σε μια πόλη και σας προσφέρουν νέες γνώσεις για τη γειτονιά είναι όλη η μόδα αυτή τη στιγμή, και πολλές από αυτές είναι διαθέσιμες σε ξένες γλώσσες. Μια δημοφιλής επιλογή είναι το GPS My City, το οποίο προσφέρει περιηγήσεις στις μεγάλες γερμανικές πόλεις, αλλά υπάρχουν άπειρες επιλογές για τους επίδοξους εξερευνητές.

4. Κάντε κάτι κοινωνικό στη Γερμανία

Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, η μελέτη μιας γλώσσας μπορεί να είναι μοναχική μερικές φορές. Αν αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχετε χάσει την αγάπη σας για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας, τότε είναι καλή ιδέα να προσθέσετε λίγο κοινωνικό χρόνο.

Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο το να βρείτε έναν σύντροφο για να συναντηθείτε ή να μιλήσετε διαδικτυακά. Η ιδέα με τους συνεργάτες tandem είναι ότι τους βοηθάτε να μάθουν μια από τις γλώσσες που μιλάτε με αντάλλαγμα να σας βοηθήσουν να μάθετε γερμανικά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρείτε έναν συνεργάτη tandem στις μέρες μας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής Tandem Language Exchange ή της διαδικτυακής πύλης Tandem Partners.

Μια άλλη επιλογή είναι να ενταχθείτε σε μια ομάδα εκμάθησης γλωσσών στην περιοχή σας ή ακόμη και να δημιουργήσετε μια τέτοια ομάδα.

Σε αντίθεση με ένα επίσημο μάθημα γλώσσας, αυτά συνήθως περιλαμβάνουν απλώς μια ομάδα για μαθητευόμενους της γερμανικής γλώσσας που συναντιούνται σε μια παμπ ή μια καφετέρια για να εξασκήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες από κοινού.

Ιστοσελίδες όπως το Meetup μπορούν να σας βοηθήσουν να τις εντοπίσετε, ενώ μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βρείτε καθηγητές που προσφέρουν λιγότερο συμβατικά μαθήματα, όπως η εκμάθηση γερμανικών μέσω θεατρικών παιχνιδιών ή μουσικής.

5. Γνωρίστε τα καλύτερα (και τα χειρότερα) στοιχεία της γερμανικής κουλτούρας

Οι Γερμανοί φίλοι σας μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό: αν θέλετε να πάρετε κίνητρα για την εκμάθηση μιας γλώσσας, ένας πολύ καλός τρόπος είναι μέσω της κουλτούρας.

Αυτό μπορεί να ακούγεται δύσκολο αν είστε αρχάριος, αλλά κανείς δεν λέει ότι πρέπει να ξεκινήσετε διαβάζοντας τον Φάουστ του Γκαίτε.

Στην πραγματικότητα, η εν λόγω κουλτούρα θα μπορούσε να είναι ποπ τραγούδι που έχετε εκτυπώσει τους στίχους και τραγουδάτε μαζί, ή θα μπορούσε να είναι ένα παιδικό παραμύθι που ακούτε στο κινητό σας.

Για πολλούς ανθρώπους, ο κινηματογράφος και η τηλεόραση είναι ένας ωραίος τρόπος να ενσωματώσουν τη γλωσσική εκμάθηση στον ελεύθερο χρόνο τους.

Υπάρχουν πολλές γνωστές γερμανικές ταινίες, από το Goodbye Lenin μέχρι το Lola Rennt (Run Lola Run).

Και υπάρχουν επίσης πολλές τηλεοπτικές εκπομπές για όλα τα γούστα, από πολιτική σάτιρα όπως το Heute Show μέχρι ριάλιτι όπως το Bauer Sucht Frau.

Τα γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την ακουστική σας ικανότητα και θα αρχίσετε να συνδέετε υποσυνείδητα τις λέξεις με τις έννοιές τους.

Ή να είστε γενναίοι και να απενεργοποιήσετε εντελώς τους υπότιτλους. Μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσα καταλαβαίνετε!

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.