9+1 βασικές εφαρμογές για ομογενείς που ζουν στο Μόναχο

9+1 βασικές εφαρμογές για ομογενείς που ζουν στο Μόναχο

Είτε αναζητάτε πληροφορίες για τις συγκοινωνίες, είτε συστάσεις για εκδηλώσεις, είτε τρόπους για να εξερευνήσετε τη μοναδική κουλτούρα του Μονάχου, αυτές οι βασικές εφαρμογές είναι απαραίτητες για τους ομογενείς που ζουν στην πόλη…

1. Αξιοθέατα και υπηρεσίες με την εφαρμογή München App

Η εφαρμογή München App, που εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο από την πόλη του Μονάχου σε συνεργασία με το München Ticket και την πύλη της πόλης muenchen.de, υποσχέθηκε “να ανοίξει τις πόρτες του Μονάχου πιο γρήγορα και εύκολα από ποτέ”, απλοποιώντας την πρόσβαση στα αξιοθέατα και τις υπηρεσίες του Μονάχου.

Μέχρι στιγμής, οι ντόπιοι φαίνεται να είναι πολύ ικανοποιημένοι με την εφαρμογή, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου σε επιλεγμένα μουσεία, εκθέσεις, συναυλίες και κολυμβητήρια.

Καθώς η εφαρμογή συνεχίζει να εξελίσσεται, το σχέδιο είναι να επεκτείνει τις προσφορές της, ώστε να περιλαμβάνει περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες και οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για δημόσιες υπηρεσίες, όπως για να κλείνουν ραντεβού με τις δημόσιες αρχές.

2. Μετακινηθείτε εύκολα με το MVG Fahrinfo München

Η εφαρμογή MVG Fahrinfo München είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την πλοήγηση στο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών του Μονάχου.

Αυτή η δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις εφαρμογή, που παρέχεται από τον Σύνδεσμο Μεταφορών του Μονάχου (MVV), προσφέρει ολοκληρωμένες πληροφορίες για τα δρομολόγια και υπηρεσίες έκδοσης εισιτηρίων μέσω κινητού τηλεφώνου.

Είτε ταξιδεύετε με S-Bahn, U-Bahn, λεωφορείο ή τραμ, η εφαρμογή MVG Fahrinfo München παρέχει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, προγραμματισμό διαδρομής και τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων απευθείας από το smartphone σας.

Γερμανία Μόναχο GRland
Μετακινηθείτε εύκολα στο Μόναχο με το MVG Fahrinfo München

3. Μην χάνετε καμία εκδήλωση με το Rausgegangen

Για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τη ζωντανή σκηνή εκδηλώσεων του Μονάχου, το Rausgegangen είναι η εφαρμογή που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Δεν παρέχει μόνο καθημερινές προτάσεις από τη συντακτική ομάδα, αλλά προσφέρει επίσης έναν ολοκληρωμένο κατάλογο επερχόμενων εκδηλώσεων κατηγοριοποιημένων ανά είδος.

Βοηθά τους χρήστες να παραμένουν ενήμεροι για τις τελευταίες συναυλίες, εκθέσεις, φεστιβάλ και πολλά άλλα.

4. Καταπολεμήστε τη σπατάλη τροφίμων και εξοικονομήστε χρήματα με το Too Good To Go

Μέσω αυτής της εφαρμογής, τα συμμετέχοντα εστιατόρια, αρτοποιεία και σούπερ μάρκετ στο Μόναχο προσφέρουν τα πλεονάζοντα τρόφιμά τους σε μειωμένες τιμές και οι χρήστες μπορούν να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν για τις μερίδες μέσω της εφαρμογής, συμβάλλοντας στις προσπάθειες βιωσιμότητας και απολαμβάνοντας ταυτόχρονα νόστιμα και φθηνά γεύματα.

Οι προσφορές που περισσεύουν είναι διαθέσιμες από ένα ευρύ φάσμα χώρων, από το σούπερ μάρκετ Edeka μέχρι το κομψό Ruby Lilly Hotel and Bar.

Απλά περιηγηθείτε στις διαθέσιμες επιλογές με βάση την τοποθεσία ή την ώρα παραλαβής και απολαύστε την ικανοποίηση ότι συμβάλλετε στη μείωση των αποβλήτων τροφίμων.

5. Δείτε τις τοποθεσίες εκτός σύνδεσης με τον ταξιδιωτικό οδηγό του Μονάχου

Ανακαλύψτε το Μόναχο με εξατομικευμένο τρόπο με την εφαρμογή Munich Travel Guide. Με τη βοήθεια της Ulmon, αυτή η εφαρμογή σας κρατάει προσανατολισμένους ακόμα και όταν βρίσκεστε εκτός σύνδεσης.

Δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να εξερευνούν τα αξιοθέατα, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της περιοχής τους και να δημιουργούν προσαρμοσμένες λίστες αγαπημένων και να έχουν πρόσβαση σε αυτές εκτός σύνδεσης, η εφαρμογή Munich Travel Guide είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους κατοίκους.

6. Ταξιδέψτε ελεύθερα με το Call a Bike

Για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν το Μόναχο σε δύο τροχούς, η εφαρμογή Call a Bike της Deutsche Bahn είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Με πρόσβαση σε περισσότερα από 13.000 ποδήλατα σε όλη τη Γερμανία, αυτή η εφαρμογή κοινής χρήσης ποδηλάτων επιτρέπει στους χρήστες να νοικιάζουν άνετα ένα ποδήλατο με μέγιστο ποσό εννέα ευρώ την ημέρα.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για να αγκαλιάσετε τη φιλική προς το ποδήλατο κουλτούρα του Μονάχου και να απολαύσετε τα αξιοθέατα της πόλης με τον δικό σας ρυθμό.

7. Μην χάσετε ποτέ την ευκαιρία για ένα ποτό με το Biergartenfreude του Μονάχου

Καμία επίσκεψη στο Μόναχο δεν είναι πλήρης χωρίς να ζήσετε μια από τις παγκοσμίου φήμης μπυραρίες του. Η εφαρμογή Biergartenfreude Munich, διαθέσιμη αποκλειστικά σε συσκευές iOS, σας βοηθά να εντοπίσετε την πλησιέστερη μπυραρία.

Ανακαλύψτε νέα μέρη ή αναζητήστε συγκεκριμένες μπυραρίες, με βαθμολογία. Αυτή η εφαρμογή είναι ο σύντροφος του λάτρη της μπύρας για την εξερεύνηση της πλούσιας κουλτούρας μπύρας του Μονάχου.

8. Ανακαλύψτε την πολιτιστική ιστορία με το MunichArtToGo

Πού συναντήθηκε στην πραγματικότητα η καλλιτεχνική σκηνή του Μονάχου τον 19ο αιώνα; Το MunchArtToGo απαντά σε αυτές και άλλες ερωτήσεις ιστορίας της τέχνης.

Με τη δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις εφαρμογή, μπορείτε να ανακαλύψετε την τέχνη και την πολιτιστική ιστορία στη μέση του αστικού χώρου του Μονάχου.

Με τη βοήθεια ενός διαδραστικού χάρτη, μπορείτε εύκολα να βρείτε το πλησιέστερο μέρος που έχει να διηγηθεί μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ιστορία.

Ο χάρτης περιλαμβάνει ιστορικά αξιοθέατα τέχνης καθώς και λιγότερο γνωστούς θησαυρούς της πόλης. Με τη βοήθεια ιστορικών φωτογραφιών, μπορείτε να συγκρίνετε το παρελθόν με το παρόν.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν τις δικές τους φωτογραφίες και πληροφορίες, ακόμη και να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες ή θεματικές περιηγήσεις. Πολλές συνεισφορές από διάφορους πολίτες του Μονάχου αποτελούν ήδη μέρος της εφαρμογής.

Μόναχο Μεγάλη Νύχτα των Μουσείων 2021
Ανακαλύψτε την πολιτιστική ιστορία με το MunichArtToGo

9. Παρκάρισμα στο Μόναχο με το HandyParken

Αυτή η εφαρμογή είναι απαραίτητη για όποιον έχει αυτοκίνητο στο Μόναχο, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν άνετα για στάθμευση και να αποφεύγουν την ταλαιπωρία των παραδοσιακών μεθόδων πληρωμής στάθμευσης.

Το Μόναχο διαθέτει διάφορες ζώνες στάθμευσης, καθεμία από τις οποίες έχει διαφορετικούς κανόνες και τιμές και η εφαρμογή Handyparken παρέχει στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με τις συγκεκριμένες ζώνες στάθμευσης στην πόλη και τα αντίστοιχα τιμολόγια.

Οι χρήστες μπορούν εύκολα να προσδιορίσουν την τρέχουσα θέση τους εντός μιας ζώνης χρησιμοποιώντας GPS ή επιλέγοντας χειροκίνητα τη ζώνη και η εφαρμογή υπολογίζει το ισχύον τέλος στάθμευσης με βάση την επιλεγμένη ζώνη και τη διάρκεια.

Η εφαρμογή στέλνει υπενθυμίσεις στους χρήστες πριν από τη λήξη του χρόνου στάθμευσής τους, επιτρέποντάς τους να παρατείνουν τη συνεδρία στάθμευσής τους εξ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής, αν χρειαστεί, βοηθώντας τους να αποφύγουν πρόστιμα για υπέρβαση του χρόνου στάθμευσής τους.

10 Bonus: Μείνετε πάντα ενημερωμένοι

Με την εφαρμογή του grland.info (για Andoid) ενημερώνεστε για τα πάντα τη στιγμή που συμβαίνουν στο Μόναχο και τη Γερμανία. LINK

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.