Αεροπορικές εταιρείες επιστρέφουν εισιτήρια για ακυρωμένες πτήσεις

Οι πελάτες της Lufthansa, της Ryanair, της Eurowings και 13 άλλων αεροπορικών εταιρειών θα μπορούν στο μέλλον ευκολότερα να λάβουν επιστροφή χρημάτων για πτήσεις που ακυρώθηκαν κατά την έναρξη της πανδημίας.

Επιπλέον, οι αεροπορικές εταιρείες θέλουν να ενημερώνουν καλύτερα τους επισκέπτες τους σχετικά με τα δικαιώματά τους.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Επιτροπή της ΕΕ, αυτό συμφωνήθηκε σε διάλογο μεταξύ των αρχών προστασίας των καταναλωτών, των αεροπορικών εταιρειών και της Επιτροπής.

Το υπόβαθρο των συνομιλιών είναι ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες είχαν αγνοήσει μαζικά τα δικαιώματα των πελατών τους, ιδίως στην αρχή της πανδημίας. Μεταξύ άλλων, οι επιβάτες πιέστηκαν να δεχτούν κουπόνια για ακυρωμένες πτήσεις, αν και θα έπρεπε να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες συμφώνησαν τώρα ότι τα εν λόγω κουπόνια, τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα, θα μπορούσαν να επιστραφούν σε χρηματική μορφή.

Οι εθνικές αρχές δεν έχουν ακόμη αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσουν τις περιπτώσεις στις οποίες τα κουπόνια δεν επιστρέφονται.

Δείτε επίσης:  “Εμβολιασμός ή απόλυση” – Τι λέει η γερμανική νομοθεσία;

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.