Αυτά αλλάζουν τον Απρίλιο του 2023 στη Γερμανία…

Η Microsoft αυξάνει τις τιμές δημοφιλών προϊόντων, η Γερμανία κάνει ένα σημαντικό βήμα στην ενεργειακή μετάβαση και ορισμένοι εργαζόμενοι μπορούν να προσβλέπουν σε υψηλότερους μισθούς. Οι αλλαγές και οι καινοτομίες τον Απρίλιο του 2023 στη Γερμανία παρουσιάζονται από το grland.info

Η Microsoft αυξάνει τις τιμές

Η Microsoft θέλει να ευθυγραμμίσει τις τιμές για τα προϊόντα cloud της παγκοσμίως.

Ως αποτέλεσμα των σχεδίων, οι τιμές στη Γερμανία θα αυξηθούν κατά έντεκα τοις εκατό από την 1η Απριλίου.

Από την αύξηση επηρεάζονται όλες οι διαδικτυακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft 365, Office 365 και Dynamics 365.

Για τις συμβάσεις που βρίσκονται ακόμη σε ισχύ, η αναπροσαρμογή των τιμών δεν θα ισχύσει άμεσα, αλλά μόνο όταν ανανεωθεί η σύμβαση.

Περισσότερα χρήματα για τους προσωρινά απασχολούμενους

Τον Απρίλιο θα υπάρξει αύξηση των αποδοχών για όλες τις ομάδες αποδοχών.

Ο συλλογικά συμφωνημένος κατώτατος μισθός για την προσωρινή εργασία θα είναι 13 ευρώ την ώρα.

Αλλαγμένες διαδικασίες για την παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών

Περισσότερα καθαρά από τα ακαθάριστα δυνατά: Από την 1η Απριλίου θα εφαρμοστούν τροποποιημένα προγράμματα για την παρακράτηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Οι αλλαγές λαμβάνουν υπόψη την αύξηση του εφάπαξ ποσού για τους εργαζόμενους στα 1230 ευρώ και του ποσού ελάφρυνσης για τους μονογονεϊκές οικογένειες στα 4260 ευρώ με τον ετήσιο φορολογικό νόμο του 2022. Και τα δύο ποσά αυξήθηκαν την 1η Ιανουαρίου.

Ξεκινούν οι προπωλήσεις για το Deutschlandticket

Από την 1η Μαΐου 2023, η Bundestag αποφάσισε ότι το Deutschlandticket θα διατίθεται σε τιμή 49 ευρώ. Ο νόμος αναμένεται να περάσει από το Bundesrat στις 31 Μαρτίου.

Η “προπώληση σε όλο τον κλάδο” θα ξεκινήσει στη συνέχεια στις 3 Απριλίου 2023, εξηγεί η Deutsche Bahn σε μια συχνή ερώτηση σχετικά με το Deutschlandticket.

Οι προπωλήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στη Νυρεμβέργη της VAG. Με το εισιτήριο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα περιφερειακά μέσα μεταφοράς (S-Bahn και R-Bahn) σε όλη τη Γερμανία.

Όταν αγοράζετε το εισιτήριο, συνάπτετε μια συνδρομή που μπορεί να ακυρωθεί κάθε μήνα.

Αυτά αλλάζουν τον Απρίλιο του 2023 στη Γερμανία...
Ξεκινούν οι προπωλήσεις για το Deutschlandticket

Τέλος στην πυρηνική ενέργεια στη Γερμανία

Αφού ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς πάτησε πόδι πέρυσι, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα τρία εναπομείναντα πυρηνικά εργοστάσια θα συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά το τέλος του έτους έως τις 15 Απριλίου 2023.

Μετά από αυτό, η χρήση της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία πρόκειται να τερματιστεί. Αυτό σημαίνει ότι το Isar 2 στη Βαυαρία θα τεθεί επίσης εκτός δικτύου.

Μέτρα Corona

Οι ισχύοντες κανόνες Corona εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τις 7 Απριλίου.

Ένα παγγερμανικό μέτρο είναι η υποχρεωτική χρήση μασκών FFP2 σε νοσοκομεία, γηροκομεία, ιατρεία, εγκαταστάσεις αιμοκάθαρσης και άλλα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα προχωρήσει μετά τις 7 Απριλίου.

Αύξηση του κατώτατου μισθού

Μια νέα συλλογική σύμβαση για το επάγγελμα του ελαιοχρωματιστή έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο. Ορισμένες από τις συμφωνίες θα τεθούν σε ισχύ την 1η Απριλίου.

Για παράδειγμα, ο κατώτατος μισθός για τους τεχνίτες θα αυξηθεί κατά 70 λεπτά στα 14,50 ευρώ.

Για τους βοηθούς, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 1,10 ευρώ στα 12,50 ευρώ.

Αυτά αλλάζουν τον Απρίλιο του 2023 στη Γερμανία...
Αύξηση του κατώτατου μισθού στη Γερμανία

Μισθολογικές προσαρμογές στον κατασκευαστικό κλάδο

Οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό κλάδο θα λάβουν επίσης υψηλότερους μισθούς και ημερομίσθια από την 1η Απριλίου.

Αυτή είναι η τρίτη και τελευταία μισθολογική προσαρμογή για τον κύριο κλάδο των κατασκευών πριν από τη λήξη της συλλογικής σύμβασης τον Μάρτιο του 2024.

Θα υπάρξει αύξηση 2% στη δυτική Γερμανία  και 2,7% στην ανατολική Γερμανία.

Οι αμοιβές κατά το πρώτο έτος κατάρτισης θα αυξηθούν κατά 15 ευρώ στη δυτική και κατά 25 ευρώ στην ανατολική Γερμανία.

Επιπλέον, η αμοιβή των καταρτιζομένων στη ανατολική Γερμανία θα αυξηθεί κατά 35 ευρώ από το δεύτερο έως το τέταρτο έτος κατάρτισης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.