Η γερμανική αστυνομία οδηγεί ηλεκτρικά πατίνια εν ώρα υπηρεσίας

Η αστυνομία σε ένα νησί της Βόρειας Γερμανίας, στην Κάτω Σαξονία, αναβάθμισε τον τρόπο μετακίνησής της μετά από μια επιτυχημένη πιλοτική περίοδο με e-scooter.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα νέα δίτροχα οχήματα αποτελούν έναν ιδιαιτέρως χρήσιμο τρόπο αστυνόμευσης.

Η γερμανική αστυνομία οδηγεί νέα ηλεκτρικά σκούτερ

Μετά από μια πιλοτική περίοδο διάρκειας ενός έτους, η αστυνομία στο νησί Norderney της ανατολικής Φριζίας επιλέγει να χρησιμοποιεί τα ηλεκτρικά σκούτερ ως τακτική μέθοδο μεταφοράς.

Επειδή το νησί έχει μήκος μόλις 20 χιλιομέτρων, τα ηλεκτρικά σκούτερ αποτελούν έναν αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης.

Μιλώντας στο dpa, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Osnabrück, η οποία είναι υπεύθυνη για την υπηρεσία στο νησί της βόρειας Γερμανίας, εξήγησε ότι τα σκούτερ λειτουργούν ως γέφυρα μεταξύ των κατοίκων, των τουριστών και της αστυνομίας.

«Μπαίνεις σε συζήτηση πολύ πιο γρήγορα, τα ηλεκτρονικά σκούτερ είναι ένας πραγματικά “παγοθραυστικός” παράγοντας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Αστυνομική καταδίωξη με τα ηλεκτρικά πατίνια

Υπάρχει ωστόσο ένα έργο για το οποίο τα σκούτερ δεν είναι ικανά: μια αστυνομική καταδίωξη.

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής περιόδου που διήρκεσε ένα χρόνο, δεν υπήρξε καμία αστυνομική καταδίωξη – κάτι που είναι και το καλύτερο, διότι ενώ τα σκούτερ μπορούν αποτελεσματικά να μπουν και να βγουν από τα αυτοκίνητα, μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα μόνο 20 χιλιομέτρων την ώρα.

Ένα άλλο εμπόδιο είναι ότι τα σκούτερ δεν βοηθούν ιδιαίτερα αν μια περιπολία ή μια κλήση καταλήξει σε σύλληψη, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μεταφερθεί το άτομο που έχει συλληφθεί πίσω στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η αστυνομία είχε λάβει υπόψη της αυτό το γεγονός πριν ξεκινήσει τη δοκιμή.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης