Αυτές οι αλλαγές έρχονται τον Μάιο του 2023 στη Γερμανία

Αυτά αλλάζουν τον Μάιο του 2023 στη Γερμανία: Με ένα νέο μήνα έρχονται κάποιοι νέοι κανονισμοί, νόμοι και αλλαγές. Ακολουθεί μια επισκόπηση όλων των αλλαγών…

Deutschlandticket 2023

Από τον Απρίλιο μπορούσατε να το αγοράσετε, από τον Μάιο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε: Το Deutschlandticket, γνωστό και ως εισιτήριο των 49 ευρώ, θα ισχύει από την πρώτη Μαΐου.

Με αυτό, οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν ολόκληρο το σύστημα δημόσιων μεταφορών σε όλη τη Γερμανία.

Το Deutschlandticket μπορεί να αγοραστεί στο deutschlandticket.de, στην Deutsche Bahn ή στα γραφεία προπώλησης.

12 λάθη που κάνουν οι ξένοι όταν μετακομίζουν στη Γερμανία
Έρχεται το Deutschlandticket 2023 στη Γερμανία

Εφαρμογή προειδοποίησης Covid-19

Στις 30 Απριλίου 2023 θα διακοπεί η υποστήριξη της εφαρμογής προειδοποίησης Corona. Μετά από αυτό, οι προειδοποιήσεις σχετικά με την ασθένεια Corona δεν θα μεταδίδονται πλέον μέσω της εφαρμογής.

Από τον Ιούνιο του 2023, η εφαρμογή προειδοποίησης Corona θα τεθεί σε αδρανή κατάσταση. Μετά από αυτό, δεν θα μπορεί πλέον να ενημερώνεται.

Ωστόσο, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα συνεχίσουν να είναι χρησιμοποιήσιμα με την εφαρμογή, ανεξάρτητα από τη διακοπή της υποστήριξης.

Περισσότερα χρήματα για τους εργαζόμενους στη φροντίδα

Οι εργαζόμενοι στη φροντίδα θα λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από την πρώτη Μαΐου. Οι μισθοί έχουν ήδη αυξηθεί σε τουλάχιστον 12 ευρώ τον Οκτώβριο του 2022.

Τώρα, σύμφωνα με τον “πέμπτο κανονισμό για τις υποχρεωτικές συνθήκες εργασίας στον τομέα της φροντίδας”, οι εργαζόμενοι στον τομέα της φροντίδας θα λαμβάνουν 17,65 ευρώ την ώρα.

Οι φροντιστές που βρίσκονται στο πρώτο έτος της εκπαίδευσής τους λαμβάνουν 14,90 ευρώ την ώρα και οι βοηθοί φροντίδας 13,90 ευρώ την ώρα.

Νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA)

Από τις 2 Μαΐου τίθεται σε ισχύ ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA), νόμος της ΕΕ.

Επιβάλλει αυστηρότερους κανονισμούς σε διαδικτυακούς κολοσσούς όπως η Google, η Microsoft ή η Amazon, προκειμένου να διασφαλιστεί ο θεμιτός ανταγωνισμός.

Μεταξύ άλλων, ο κανονισμός αφορά την εξατομικευμένη διαφήμιση και την αυτοπροτίμηση των ίδιων των προσφερόμενων υπηρεσιών, η οποία πρόκειται να περιοριστεί αυστηρά.

Με την DMA, θα δοθεί επίσης η δυνατότητα στους χρήστες να διαγράφουν προεγκατεστημένες εφαρμογές στα smartphones τους. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Θεωρητικά, είναι νοητά μέτρα μέχρι και διάλυση της εταιρείας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο νόμος επικυρώθηκε από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 και δημοσιεύθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2022.

Θα εφαρμοστεί από τις 2 Μαΐου 2023.

Περισσότερα χρήματα για τους ελαιοχρωματιστές

Οι εκπρόσωποι των ειδικευμένων εργαζομένων που εκτελούν εργασίες βαφής συμφώνησαν για νέες συλλογικές συμβάσεις στα τέλη του 2022.

Ως αποτέλεσμα, εκτός από την αύξηση του μισθού, οι εργαζόμενοι θα λάβουν επίσης μπόνους αντιστάθμισης του πληθωρισμού ύψους 600 ευρώ. Αυτό θα καταβληθεί πιθανότατα με τον μισθό του Μαΐου.

Τα 600 ευρώ είναι αφορολόγητα και ασφαλιστικά ελεύθερα για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας μερικής απασχόλησης θα λάβουν το ποσό αναλογικά. Οι ασκούμενοι λαμβάνουν 180 ευρώ.

Εφάπαξ πληρωμή στον κατασκευαστικό κλάδο

Οι εργαζόμενοι σε οικοδομές λαμβάνουν εφάπαξ πληρωμή. Η προσαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας έχει ήδη εξασφαλίσει υψηλότερους μισθούς για τους μισθωτούς τον Απρίλιο του 2023.

Τώρα η Deutsche Handwerks Zeitung (DHZ) αναφέρει: “Δεδομένου ότι η ισχύουσα σήμερα συλλογική σύμβαση εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο προβλέπει ήδη αύξηση των μισθών την 1η Απριλίου, οι εργαζόμενοι θα λάβουν μια πρόσθετη εφάπαξ πληρωμή 450 ευρώ με το μισθό/μισθό του Μαΐου.

Ωστόσο, αυτό θα καταβληθεί μόνο στους εργαζόμενους από την Δυτική Γερμανία”.

Η πληρωμή αυτή λέγεται ότι αποτελεί συμφωνία που περιλαμβάνεται στη συλλογική σύμβαση εργασίας.

9 αλλαγές στη νομοθεσία που θα επηρεάσουν τα οικονομικά σας
Εφάπαξ πληρωμή στον κατασκευαστικό κλάδο της Γερμανίας

Eurovision 2023

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ μεταξύ 9 και 13 Μαΐου. Παραδοσιακά, η χώρα του νικητή του προηγούμενου έτους φιλοξενεί τη διοργάνωση. Το 2022, το ουκρανικό κομμάτι Kalush Orchestra κέρδισε τον διαγωνισμό.

Λόγω πολέμου, είχε συμφωνηθεί ότι η Μεγάλη Βρετανία θα ήταν η χώρα που θα φιλοξενούσε τη διοργάνωση.

Φέτος, το συγκρότημα “Lord of the Lost” θα διαγωνιστεί για τη Γερμανία στο ESC.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.