Η Αλσατία γιορτάζει τα 70α γενέθλια της διαδρομής του κρασιού

Το κρασί της Νότιας Βάδης-Βυρτεμβέργης και πώς να το απολαύσετε

Οι ειδήμονες αγαπούν να περνούν τα σύνορα με την Αλσατία. Καθώς ο δρόμος του κρασιού γίνεται 70 ετών, υπάρχουν πολλά να ανακαλύψετε. Οι περισσότεροι επισκέπτες της περιοχής κρασιού εξακολουθούν να έρχονται από τη Γαλλία.

Η Αλσατία είναι υπερήφανη για τα κρασιά της – και γιορτάζει τα 70ά γενέθλια της διαδρομής του κρασιού της με πολυάριθμες εκδηλώσεις.

Για παράδειγμα, στο δήμο Marlenheim, περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά του Στρασβούργου, θα γίνει ένα μεγάλο συμπόσιο με μουσική αυτό το Σάββατο και την Κυριακή.

Την Κυριακή, ο δρόμος στην περιοχή Sélestat βόρεια του Κολμάρ θα είναι αποκλειστικά για πεζούς και ποδηλάτες.

Η τουριστική διαδρομή, που καθιερώθηκε το 1953, εκτείνεται από το Marlenheim στα βόρεια έως το Thann στα νότια της περιοχής των γαλλικών συνόρων.

Η “Route des Vins d’Alsace”, όπως ονομάζεται ο δρόμος στα γαλλικά, έχει μήκος πάνω από 170 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το τουριστικό γραφείο της Αλσατίας.

Σχεδόν 120 αμπελουργικές κοινότητες βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων εθνικά γνωστών περιοχών όπως το Obernai, το Ribeauvillé και το Riquewihr.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται και η περιοχή γύρω από το Wissembourg στο βορρά της περιοχής.

“Οκτώ χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η διαδρομή του κρασιού χρησίμευσε για να δώσει και πάλι νόημα στην Αλσατία”, δήλωσε ο δήμαρχος του Marlenheim Daniel Fischer στην Deutsche Presse-Agentur αναφορικά με το έτος ίδρυσης 1953.

Η πρωτοβουλία προήλθε από δημάρχους και άλλους εκλεγμένους εκπροσώπους της περιοχής.

Στη Γαλλία, η Βουργουνδία, της οποίας τα κρασιά είναι παγκοσμίως γνωστά, θεωρεί τον εαυτό της πρωτοπόρο για μια τέτοια τουριστική διαδρομή.

Σύμφωνα με τη δική της διαφήμιση, ήδη από το 1937 δημιουργήθηκε μια διαδρομή κρασιού μεταξύ Dijon και Beaune με το όνομα “Route des Grands Crus de Bourgogne”.

Η ιδέα έγινε δημοφιλής. Η Αλσατία θεωρείται σήμερα η πιο επισκέψιμη περιοχή κρασιού στη Γαλλία μετά την περιοχή του Μπορντό.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του τουρισμού, το 70 τοις εκατό των επισκεπτών προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας, ενώ το υπόλοιπο 30 τοις εκατό από γειτονικές χώρες όπως η Γερμανία και το Βέλγιο.

Περίπου 750 αμπελουργοί κατά μήκος της διαδρομής έχουν ανοίξει τα κελάρια τους στους επισκέπτες.

Η Αλσατία είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα λευκά κρασιά της. Οι ποικιλίες σταφυλιών περιλαμβάνουν το Riesling, το Sylvaner, το Pinot Blanc, το μοσχάτο και το αρωματικό Gewürztraminer.

Υπάρχει επίσης ερυθρό κρασί από την ποικιλία Pinot Noir.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.