Αμάξι: Λίγοι γνωρίζουν ότι αυτή η μικρή παράβαση κοστίζει ακριβά!

Αμάξι: Λίγοι γνωρίζουν ότι αυτή η μικρή παράβαση κοστίζει ακριβά!

Προσέξτε, μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο! – Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι αυτή η μικρή παράβαση της οδικής κυκλοφορίας στη Γερμανία μπορεί να κοστίσει ακριβά…

Εάν οδηγείτε αυτοκίνητο, δεν μπορείτε να αποφύγετε να ανοίγετε και να κλείνετε τις πόρτες του οχήματος. Αλλά να είστε προσεκτικοί!

Το δυνατό κλείσιμο της θύρας του αυτοκινήτου μπορεί να κοστίσει ακριβά – εξαιτίας αυτού του κανονισμού.

Στη Γερμανία, αλλάζουμε, μετατοπίζουμε, ρυθμίζουμε και κατευθύνουμε…

Το μόνο πράγμα που είναι πιο δημοφιλές σε αυτή τη χώρα από τους νόμους είναι η αναστάτωση γι’ αυτούς – ή για εκείνους που τους παραβιάζουν. Ειδικά στην οδική κυκλοφορία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν -τουλάχιστον θεωρητικά- ότι οι χειρονομίες με τα δάχτυλα είναι εξίσου απαγορευμένες με τις προσβολές που “βγαίνουν” τόσο απολαυστικά εύκολα από το στόμα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το απλό χτύπημα μιας πόρτας μπορεί να οδηγήσει σε μια βαριά κλήση είναι λιγότερο γνωστό.

Ακριβό πρόστιμο ελλοχεύει…

Σύμφωνα με τον κατάλογο των προστίμων, το δυνατό χτύπημα της πόρτας του αυτοκινήτου από οδηγούς ή επιβάτες μπορεί να επιφέρει πρόστιμο όχι λιγότερο από 80 ευρώ.

Και αυτό διότι: “Κατά τη χρήση των οχημάτων απαγορεύεται ο περιττός θόρυβος και η αποφευκτή οχληρία από τα καυσαέρια”, αναφέρεται στον κανονισμό οδικής κυκλοφορίας (StVO) – και συνεχίζει:

“Ειδικότερα, απαγορεύεται να αφήνονται οι κινητήρες των οχημάτων να λειτουργούν άσκοπα και να κλείνουν οι πόρτες των οχημάτων υπερβολικά δυνατά”.

Δύσκολο να αποδειχθεί

Στην πράξη, ωστόσο, τα πράγματα φαίνονται λίγο διαφορετικά. Μια τέτοια ηχορύπανση όπως στην περίπτωση του χτυπήματος των θυρών των αυτοκινήτων είναι δύσκολο να αποδειχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το “MDR”, σπάνια επιβάλλεται επομένως πρόστιμο.

Παρ’ όλα αυτά, σίγουρα δεν βλάπτει να δείχνετε σεβασμό στους κατοίκους και τους συνανθρώπους σας – κλείνοντας τις πόρτες σας αθόρυβα, ιδίως τη νύχτα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.