Η Caritas κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη φτώχεια

Γερμανία: 12 ομόσπονδα κρατίδια σταματούν την αποδοχή αιτούντων άσυλο

Η κοινωνική ανισορροπία και η αυξανόμενη φτώχεια προκαλούν πονοκέφαλο στην Caritas. Η οργάνωση προειδοποιεί για όλο και περισσότερους άστεγους και για κατάρρευση της περίθαλψης!

Ο Σύλλογος Caritas της Αρχιεπισκοπής Μονάχου και Φράιζινγκ και ο Σύλλογος Καθολικής Πρόνοιας Ανδρών Μονάχου (kmfv) δήλωσαν: “Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι είναι άστεγοι στη Βαυαρία“.

Μεταξύ αυτών είναι περισσότερα από 3.500 παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών μόνο στην Κάτω Βαυαρία, την Άνω Βαυαρία και τη Σουαβία.

3500 παιδιά πλήττονται από τη φτώχεια στη Βαυαρία

Η ένωση που φροντίζει τους άστεγους προειδοποιεί ότι ο αριθμός των αστέγων στο Μόναχο και την Άνω Βαυαρία θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι οικογένειες και τα παιδιά πλήττονται επίσης από την έλλειψη στέγης.

Πολλοί βρίσκονται στα πρόθυρα να μείνουν άστεγοι, επειδή δεν μπορούν πλέον να βρουν στέγη παρά την πλήρη απασχόληση.

Η Ένωση Κάριτας κάλεσε τους πολιτικούς να περάσουν στην επίθεση κατά της έλλειψης προσωπικού στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας και στα γηροκομεία.

“Η κατάσταση είναι σοβαρή”, δήλωσε ο Hermann Sollfrank, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

“Η κοινωνική εργασία, ο τομέας της υγείας και της φροντίδας και ο τομέας της ανατροφής και της εκπαίδευσης οδεύουν προς μια μόνιμη κρίση”.

Αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη – “και επομένως και την πολιτική και οικονομική μας σταθερότητα”, προειδοποίησε ο Sollfrank.

“Εάν τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας και τα γηροκομεία πρέπει να κλείσουν λόγω έλλειψης προσωπικού, οι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς της οικονομίας θα κάνουν περικοπές, επειδή θα πρέπει τότε να φροντίζουν τα παιδιά και τους γονείς τους”.

Ενόψει των κρατικών εκλογών, οι κοινωνικές ενώσεις βλέπουν την ανάγκη για δράση κυρίως στον αγώνα κατά της έλλειψης προσωπικού, της πορείας λιτότητας στον κοινωνικό τομέα και της έλλειψης κατοικιών στο Μόναχο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης