Η Amazon θέλει να στέλνει δέματα χωρίς συσκευασία στο μέλλον

τιμές στις υπηρεσίες δεμάτων στη Γερμανία

Η Amazon θέλει να στέλνει στο μέλλον παραγγελίες χωρίς συσκευασία. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία ανταποκρίνεται και στις ανάγκες των καταναλωτών…

Τα απόβλητα συσκευασίας είναι ένα θέμα που ενοχλεί πολλούς καταναλωτές. Πόσο συχνά συμβαίνει ένα προϊόν να παραδίδεται σε ένα κουτί που είναι υπερβολικά μεγάλο;

Ο διαδικτυακός γίγαντας Amazon, ο οποίος έχει επανειλημμένα επικριθεί γι’ αυτό, υπόσχεται τώρα να κάνει κάτι καλύτερο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας “Fortune”, η εταιρεία θέλει να στέλνει στο μέλλον ένα μεγάλο μέρος των παραγγελιών της εντελώς χωρίς συσκευασία – εκτός φυσικά από την αρχική συσκευασία του προϊόντος.

Με τη μείωση των αποβλήτων συσκευασίας, η Amazon θέλει να εστιάσει σε μεγαλύτερη βιωσιμότητα – αλλά η εταιρεία ταχυδρομικών παραγγελιών εξοικονομεί επίσης χρόνο και χρήματα.

Σύμφωνα με την έκθεση βιωσιμότητας της εταιρείας, το έντεκα τοις εκατό των παραδόσεων εστάλη ήδη χωρίς πρόσθετη συσκευασία πέρυσι.

Πολλοί καταναλωτές θέλουν χωρίς επιπλέον συσκευασία

Παρ’ όλα αυτά, οι πελάτες θα πρέπει να εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν την παραγγελία τους με επιπλέον συσκευασία, αν το επιθυμούν.

Σε γενικές γραμμές, ορισμένα είδη θα πρέπει να παραδίδονται πάντα στο κουτί της Amazon.

Σύμφωνα με το “Fortune”, αυτά περιλαμβάνουν προϊόντα με πιθανούς κινδύνους (όπως αιχμηρές άκρες), συλλεκτικά αντικείμενα ή πολύ ιδιωτικά αντικείμενα, όπως σεξουαλικά παιχνίδια.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, η Amazon καθορίζει ενεργά ποια προϊόντα μπορούν να αποσταλούν χωρίς κουτί – για παράδειγμα, μέσω δοκιμών.

Επιπλέον, η εταιρεία ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να συσκευάζουν τα αντικείμενα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αποσταλούν χωρίς πρόσθετη συσκευασία.

Με αυτόν τον τρόπο, η Amazon ανταποκρίνεται επίσης στις επιθυμίες των πελατών της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2023 σε 2.000 ενήλικες στη Γερμανία, το 57% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήθελαν να παραλαμβάνουν τα αντικείμενα που παραγγέλνουν μέσω διαδικτύου χωρίς πρόσθετη συσκευασία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης