Αποφασίστηκε το 3G σε ΜΜΜ του Μονάχου: Τι λέει η MVG

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα τους νέους κανονισμούς που σχεδίαζαν το SPD, οι Πράσινοι και το FDP.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο κανονισμός πρόσβασης 3G (μόνο για εμβολιασμένους, αναρρώσαντες και άτομα που έχουν υποβληθεί σε τεστ) σε λεωφορεία και τρένα.

Στο μέλλον, μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί, αναρρώσει ή υποβληθεί σε τεστ θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν με τρένα και λεωφορεία: το κοινοβούλιο ψήφισε τους νέους κανονισμούς που διαπραγματεύτηκαν οι μελλοντικοί εταίροι του συνασπισμού.

Αυτό σημαίνει 3G σε λεωφορεία και τρένα σε όλη την χώρα – και επομένως, φυσικά, και στην MVG στο Μόναχο. Αλλά πώς θα παρακολουθείται αυτό;

MVG Μονάχου: Δυνατοί μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ένας εκπρόσωπος αναφέρει: “Σε ένα σύστημα μεταφορών με πολλές δεκάδες χιλιάδες επιβάτες καθημερινά, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται πλήρεις έλεγχοι.

Ειδικά στις τοπικές μεταφορές με συχνές αλλαγές επιβατών και στάσεις σε μικρά χρονικά διαστήματα, αυτό είναι μόνο δειγματοληπτικά εφικτό.”

Επιπλέον, η εμπειρία από τον έλεγχο της απαίτησης χρήσης μάσκας δείχνει ότι “υπάρχει αυξημένη πιθανότητα επιθετικότητας σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Δυστυχώς, αυτό είναι επίσης αναμενόμενο κατά τον έλεγχο της τήρησης του κανόνα 3G”, συνέχισε ο εκπρόσωπος.

3G σε λεωφορεία και τρένα στο Μόναχο: η αστυνομία θα ελέγχει

Η MVG θεωρεί επίσης ότι η αστυνομία είναι η κύρια υπεύθυνη εδώ. “Ως διοικητικό αδίκημα, οι έλεγχοι είναι κλασικά καθήκοντα που πρέπει να ελέγχονται από την αστυνομία”.

Δεν είναι ωστόσο ακόμη σαφές το πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί. Παρόλο που το κοινοβούλιο ψήφισε τον περιορισμό της πρόσβασης βάσει 3G, τώρα ο νόμος πρέπει ακόμη να εγκριθεί.

Δείτε επίσης

Απόφαση για τα νέα μέτρα στη Γερμανία: Lockdown και ποινές;

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.