Μία εβδομάδα υποχρεωτικών τεστ στα σχολεία της Βαυαρίας

Μία εβδομάδα υποχρεωτικών τεστ στα σχολεία της Βαυαρίας: Αποτέλεσμα; Ασαφές.

Η κατακραυγή ήταν μεγάλη όταν ανακοινώθηκε το μέτρο:

Στα σχολεία της Βαυαρίας, τα τεστ πρόκειται να είναι υποχρεωτικά. Μετά από μια εβδομάδα, οι γνώμες και τα αποτελέσματα είναι ανάμεικτα.

Αυτήν την εβδομάδα, ίσχυαν τα ακόλουθα: Οι μαθητές επιτρεπόταν να εισέλθουν στην τάξη μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Τα τεστ πραγματοποιούνταν παντού στα σχολεία της Βαυαρίας:

Είτε στη σχολική καφετέρια είτε στο γυμναστήριο. Αυτό, ωστόσο, πιθανότατα δεν θα είναι απαραίτητο την επόμενη εβδομάδα, επειδή πολλά παιδιά και νέοι θα πρέπει να μείνουν ξανά στο σπίτι.

Λοιμωξιολόγος εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των τεστ

Οι ειδικοί συνεχίζουν να διαφωνούν σχετικά με τα τεστ. Ο καθηγητής Oliver T. Keppler, διευθυντής του Ινστιτούτου Pettenkofer στο LMU του Μονάχου και καθηγητής λοιμωξιολογίας στο LMU του Μονάχου, εκφράζει σημαντικές αμφιβολίες στη συνέντευξή του στο BR. Υπάρχει μια σαφής εσφαλμένη αντίληψη για την αξιοπιστία αυτών των τεστ.

Σύμφωνα με τον ειδικό, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι τόσο με τα επιχρίσματα όσο και με την εκτέλεση του τεστ.

Η αξιοπιστία της ενημερωτικής τιμής των τεστ μπορεί να μειωθεί περαιτέρω εάν αυτά πραγματοποιούνται από μη ειδικούς. Στα σχολεία, για παράδειγμα, η εφαρμογή σε τάξεις μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε ταχεία μετάδοση του ιού. Αυτό είναι παράλογο και αντιπαραγωγικό“, λέει ο Keppler.

Θετικά τεστ: Το υπουργείο δεν διαθέτει στοιχεία

Δεν είναι σαφές το πόσα παιδιά και έφηβοι βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Το αρμόδιο υπουργείο δεν μπορεί να παράσχει πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Η διοικητική προσπάθεια στα σχολεία είναι υπερβολικά υψηλή για τη συλλογή δεδομένων, λέει η αρχή και αναφέρεται στις υγειονομικές αρχές, οι οποίες δεν θέλουν να παράσχουν πληροφορίες.

Συνολικά, περίπου το 16% των σχολείων στη Βαυαρία ήταν ανοιχτά κανονικά αυτήν την εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι τάξεις ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν διά ζώσης διδασκαλία.

Το 34% των μαθητών είχαν εκ περιτροπής διδασκαλία. Το υπόλοιπο 50% βρισκόταν ήδη σε εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Η κρίσιμη ημέρα για τα σχολεία και τα κέντρα φύλαξης είναι πάντα η Παρασκευή

Συνήθως, αποφασίζεται πάντα την Παρασκευή εάν θα ανοίξουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα – αυτό ισχύει για ολόκληρη την εβδομάδα.

Ο αποφασιστικός παράγοντας είναι ο δείκτης επίπτωσης, ο οποίος πρέπει να είναι κάτω από 100 για τρεις ημέρες.

Αυτό το καθιστά δυνατό η παράγραφος 28 του Βαυαρικού διατάγματος για την προστασία των λοιμώξεων – καθώς και την εφαρμογή του λεγόμενου φρένου έκτακτης ανάγκης.

Την επόμενη εβδομάδα, πολλά σχολεία πρόκειται επιστρέψουν και πάλι στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Οι περισσότερες πόλεις της Βαυαρίας βρίσκονται πολύ πάνω από τον δείκτης επίπτωσης του 100.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.