Γερμανία: Εργοδότες κατά των υποχρεωτικών τεστ Covid σε εργαζομένους

Οι εταιρείες είναι ελεύθερες αν θέλουν να υποβάλουν τους υπαλλήλους τους σε τεστ κορωνοϊού. Η καγκελάριος δήλωσε δυσαρεστημένη με την τρέχουσα κατάσταση – αλλά οι εργοδότες αντιστέκονται σε μια υποχρέωση.

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Εργοδοτών τέθηκε κατά των υποχρεωτικών τεστ Covid για εταιρείες.

Ο πρόεδρος Rainer Dulger δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ιδιωτικές εταιρείες είχαν επεκτείνει σημαντικά τις προσπάθειές τους για τεστ:

“Με τη συνεχή απειλή της νομικής ρύθμισης, αυτή η προσπάθεια δεν αναγνωρίζεται. Ένας νόμος περί υποχρεωτικών τεστ Covid δεν δημιουργεί περισσότερη προστασία, αλλά περισσότερη γραφειοκρατία, περισσότερο κόστος, λιγότερη πρωτοβουλία και πολλά ανεξήγητα νομικά και οργανωτικά ζητήματα”.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε δυσαρεστημένη την Κυριακή το απόγευμα στο πρόγραμμα ARD “Anne Will” με την εφαρμογή της δέσμευσης για την οικονομία ότι κάθε υπάλληλος που δεν βρίσκεται σε τηλεργασία μπορεί να κάνει τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Η καγκελάριος κατέστησε σαφές ότι έχει την εντύπωση ότι αυτό δεν θα εφαρμοστεί γενικά. Ίσως θα χρειαστεί να γίνουν τα τεστ υποχρεωτικά στις επιχειρήσεις.

“Δεν θέλουμε μια νομική συζήτηση, αλλά περισσότερες επιτυχίες”, δήλωσε ο Dulger. “Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στη συνεργασία.

Ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, η πολιτική και οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτύχουν πολλά μόνο μαζί”.

Στις αρχές Απριλίου, οι εμπορικές ενώσεις θέλουν να υποβάλουν μια πρώτη έκθεση σχετικά με το πόσες εταιρείες θα συμμετέχουν στα τεστ.

Σε αυτή τη βάση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να αξιολογήσει εάν υπάρχει ανάγκη για δράση σύμφωνα με το Διάταγμα για την Ασφάλεια και την Υγεία στον εργασιακό χώρο.

Ο Dulger εξήγησε: “Λαμβάνουμε δράση, αν και ορισμένες εταιρείες, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σήμερα πολύ δύσκολες οικονομικές προκλήσεις”.

Η οικονομία δεν αποφεύγει καμία σύγκριση με τις προσπάθειες για τεστ του δημόσιου τομέα, για παράδειγμα στις διοικήσεις και στα σχολεία.

Από τα σχόλια των επιχειρήσεών μας γνωρίζουμε επίσης ότι η ζήτηση για τεστ έχει αυξηθεί”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.