Αύγουστος 23: Αλλαγές που επηρεάζουν τους Ομογενείς στη Γερμανία

Αύγουστος 23: Αλλαγές που επηρεάζουν τους Ομογενείς στη Γερμανία

Ο Αύγουστος φέρνει μαζί του την προθεσμία Steuererklärung, την οποία προλαβαίνετε ακόμη, και το τελευταίο τρεμόπαιγμα της λάμπας φθορισμού στην αγορά της ΕΕ…

1. Προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις του 2021

Έχετε ακόμα χρόνο, αν δεν το έχετε προλάβει ακόμα. Εάν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός φορολογικού συμβούλου, η προθεσμία για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης για το 2021 λήγει στις 31 Αυγούστου 2023.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι η μεγαλύτερη ομάδα που υποχρεούται να υποβάλει ετήσια φορολογική δήλωση (Einkommensteuererklärung).

Εάν εργάζεστε στη Γερμανία το 2021 και δεν είστε σίγουροι για το αν πρέπει να υποβάλετε Einkommensteuererklärung, μπορείτε να ρωτήσετε για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα μας στο info@grland.info

Οι μισθωτοί υπάλληλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν Einkommenssteuererklärung στη Γερμανία, αν και εννέα στους 10 που το επιλέγουν λαμβάνουν επιστροφή φόρου.

Γερμανία: Τι να κάνετε αν καθυστερήσετε τη φορολογική δήλωση;
Προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις του 2021 στη Γερμανία

2. Θα επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Ντίσελντορφ-Βούπερταλ

Κάποια καλά νέα για το τρένο για μια φορά: από τις 4 Αυγούστου θα ολοκληρωθούν επιτέλους οι οικοδομικές εργασίες που διακόπτουν τη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Ντίσελντορφ και Βούπερταλ τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

3. Οι θερινές διακοπές των σχολείων θα τελειώσουν στα περισσότερα κρατίδια

Στη Γερμανία, η έναρξη των σχολικών διακοπών γίνεται κλιμακωτά μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι διαταραχές στις μεταφορές.

Στις 7 Αυγούστου, οι μαθητές στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Οι μαθητές στη Βρέμη, την Κάτω Σαξονία και τη Σαξονία Άνχαλτ είναι η επόμενη ομάδα που θα επιστρέψει στα σχολεία, στις 16 Αυγούστου, και ακολουθούν οι μαθητές στη Θουριγγία στις 19 Αυγούστου.

Εκείνοι στο Αμβούργο, το Βερολίνο, το Βρανδεμβούργο, το Μεκλεμβούργο-Πομερανία και το Σλέσβιχ-Χολστάιν θα επιστρέψουν μεταξύ 23 και 26 Αυγούστου.

Οι μαθητές στα υπόλοιπα ομόσπονδα κρατίδια θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο.

Ελλάδα το καλοκαίρι του 23: Οι καλύτερες διαδρομές με αυτοκίνητο
Οι θερινές διακοπές των σχολείων θα τελειώσουν στα περισσότερα κρατίδια

4. Θα απαγορευτούν οι λαμπτήρες φθορισμού και οι λυχνίες φωτός

Το 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταργήσει σταδιακά την παραγωγή ορισμένων λαμπτήρων φθορισμού, πολλοί από τους οποίους περιέχουν υδράργυρο.

Ο νέος κανονισμός αναμένεται να εξοικονομήσει 18,2 δισεκατομμύρια ευρώ και 1,8 τόνους τοξικού υδραργύρου.

Από την 1η Αυγούστου δεν θα είναι πλέον δυνατή η αγορά φωτιστικών σωληνώσεων φθορισμού στη Γερμανία και από τις 25 Αυγούστου θα υπάρξει απαγόρευση παραγωγής ή πώλησης λαμπτήρων φθορισμού Τ8 και Τ5.

5. Λιγότερα χρήματα για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Για να βοηθήσει τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Γερμανία προσφέρει επιδοτήσεις στους κατοίκους με plug-in υβριδικό αυτοκίνητο.

Όμως από την 1η Αυγούστου, οι κανόνες θα αλλάξουν όσον αφορά το είδος των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων για τα οποία ισχύει η επιδότηση.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι κάτοικοι θα είναι επιλέξιμοι για την επιδότηση μόνο εάν το όχημα έχει ελάχιστη αυτονομία 80 χιλιομέτρων.

Στην περίπτωση των εταιρικών αυτοκινήτων, οι δικαιούχοι της επιδότησης θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι περισσότερες από τις μισές αποστάσεις που διανύουν κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

6. Υψηλότεροι μισθοί για δύο κλάδους

Δύο ομάδες εργαζομένων πρόκειται να αυξήσουν τις αμοιβές τους αυτόν τον Αύγουστο.

Οι άνθρωποι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία που εργάζονται στη μεταφορά χρημάτων και πολύτιμων αγαθών θα λάβουν αύξηση μισθού από την 1η Αυγούστου.

Από τις αρχές του μήνα, οι μεταφορείς χρημάτων και τιμαλφών που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα δουν την αμοιβή τους να αυξάνεται από 20 ευρώ την ώρα σε 20,64.

Οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον κλάδο έχουν υψηλότερο κατώτατο μισθό από το παγγερμανικό ποσοστό λόγω του υψηλού κινδύνου και της ευθύνης που συνεπάγεται ο ρόλος τους.

Σε όλη τη Γερμανία, οι εκπαιδευόμενοι στον κλάδο των ελαιοχρωματιστών θα λάβουν επίσης αύξηση μισθού.

Από την πρώτη του μήνα, όσοι βρίσκονται στο πρώτο έτος της εκπαίδευσής τους θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται στα 770 ευρώ το μήνα, όσοι βρίσκονται στο δεύτερο έτος στα 850 ευρώ και όσοι βρίσκονται στο τρίτο ή τέταρτο έτος της εκπαίδευσής τους μπορούν σύντομα να περιμένουν μισθό 1.015 ευρώ το μήνα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.