Δελτίο Τύπου: 200 χρόνια – Ξεσηκωμός για την Ελευθερία

Οι Έλληνες στην μητροπολιτική περιφέρεια Rhein-Neckar της Γερμανίας γιορτάζουν τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. 200 χρόνια – Ξεσηκωμός για την Ελευθερία

Η ελληνική επανάσταση του 1821 δεν ήταν μόνο η έναρξη της εθνικής μας παλιγγενεσίας αλλά και ένας σημαντικός κρίκος στα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία των σύγχρονων κοινωνιών.

Η Ελλάδα, 200 χρόνια μετά, είναι μια σύγχρονη κοινωνία, ζωντανό κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης και ο ελληνικός πολιτισμός ακτινοβολεί σε παγκόσμια κλίμακα.

Ζώντας ως Έλληνες κοσμοπολίτες στην καρδιά της Ευρώπης, στη Γερμανία, είμαστε ενεργοί ευρωπαίοι που
τιμούν τις ρίζες τους. Γι’ αυτό και ως Δίκτυο Ελληνικών Φορέων και Συλλόγων Rhein-Neckar αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τη μεγάλη επέτειο μαζί με τους φίλους μας και τις αρχές του τόπου.

200 χρόνια – Ξεσηκωμός για την Ελευθερία

Ξεκινάμε με μία διαδικτυακή εκδήλωση υβριδικής μορφής στις 20 Μαρτίου 2021 στις 11.00. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα τον εκφωνήσει η πρώην βουλευτής και νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας γερμανοελληνικών εταιρειών (DVGG) Δρ. Sigried Skarpelis-Sperk με θέμα “200 χρόνια ελληνική επανάσταση – κληρονομιά και πρόκληση για την Ευρώπη του 21ου αιώνα” στο χώρο του Reiss-Engelhorn-Museen (rem) με την παρουσία αποκλειστικά και μόνο της διοργανωτικής επιτροπής και της κ. Άννας Παναγοπούλου, η οποία θα επενδύσει μουσικά το πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων χαιρετισμοί από τον πρωθυπουργό της Βάδης-Βυρτεμβέργης Winfried Kretschmann, τον Δήμαρχο Μάννχαϊμ Dr. Peter Kurz, από την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, καθώς και από άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και της βουλής που συνδέονται με τον απόδημο ελληνισμό.

Την απευθείας μετάδοση της εκδήλωσης, καθώς και την ενσωμάτωση των βίντεο που θα αποσταλούν από τους πολιτικούς, έχει αναλάβει ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Metropolregion-TV, μέσω του καναλιού του στο YouTube. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε και από τους λογαριασμούς στα Social Media του GRland.info

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής Ελλάδα 2021. Βασικός συντελεστής της εκδήλωσης είναι το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης “Ηνίοχος”, μια και το μέλος της διοργανωτικής επιτροπής κ. Στέλλα Κιργιανέ-Εφραιμίδου από το Weinheim είναι και μέλος του προεδρείου αυτού του Δικτύου.

Συνδιοργανωτές είναι το δίκτυο μουσείων rem, η Ομοσπονδία Γερμανοελληνικών Εταιρειών DVGG και το κανάλι Metropolregion-TV Στη διάρκεια της χρονιάς θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις.

Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας μας www.ellas2021.de Εδώ θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο και τα μέλη του.

Χορηγός επικοινωνίας

www.GRland.info

Δείτε επίσης:

Αφιέρωμα στην εκδήλωση “200 χρόνια ξεσηκωμός για την Ελευθερία”

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

200 χρόνια–Ξεσηκωμός για την Ελευθερία

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.