Πληροφορίες: Διάφορες ιδιωτικές ασφαλίσεις στη Γερμανία

Ενώ όλοι όσοι ζουν και εργάζονται στη Γερμανία είναι υποχρεωμένοι να συνεισφέρουν στην ασφάλιση υγείας και σε άλλα τμήματα του γερμανικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, υπάρχουν πολλά άλλα είδη ιδιωτικής ασφάλισης που μπορεί να επιθυμείτε να συνάψετε για να καλύψετε τον εαυτό σας ή την επιχείρησή σας.

Σπίτι / Οικιακή ασφάλιση στη Γερμανία

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίας και νοικοκυριού σας καλύπτουν σε περίπτωση ζημιών που προκαλούνται στην περιουσία σας από ατυχήματα, διαρρήξεις ή πυρκαγιές.

Ασφάλιση αστικής ευθύνης στη Γερμανία

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης προστατεύει τον ασφαλισμένο από αγωγές ή άλλες απαιτήσεις που εμπίπτουν στην κάλυψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Ασφάλιση επαγγελματικής ανικανότητας στη Γερμανία (Berufsunfähigkeitsversicherung)

Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε να εργαστείτε για έξι μήνες ή περισσότερο, είτε λόγω ασθένειας, είτε λόγω τραυματισμού, είτε για κάποιο άλλο λόγο υγείας, η ασφάλιση επαγγελματικής ανικανότητας (Berufsunfähigkeitsversicherung ή BU-Versicherung) θα παρέμβει για να σας παράσχει μια μηνιαία σύνταξη αναπηρίας για όσο διάστημα είστε εκτός εργασίας.

Η σύνταξη επαγγελματικής αναπηρίας (Berufsunfähigkeitsrente) συμπληρώνει το εισόδημα που μπορεί να λαμβάνετε από το κράτος, το οποίο είναι γνωστό ως σύνταξη μειωμένης εισοδηματικής ικανότητας (Erwerbsminderung).

Ασφάλιση επαγγελματικής ανικανότητας στη Γερμανία (Berufsunfähigkeitsversicherung)
Ασφάλιση επαγγελματικής ανικανότητας στη Γερμανία (Berufsunfähigkeitsversicherung)

Η ασφάλιση επαγγελματικής αναπηρίας μπορεί να προστεθεί σε ένα υφιστάμενο σύστημα ασφάλισης υγείας ή συνταξιοδότησης ή να συναφθεί ως ξεχωριστό ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης.

Ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης υγείας συνδυάζουν ενίοτε ασφαλιστήρια συμβόλαια επαγγελματικής αναπηρίας με ιδιωτική ασφάλιση μακροχρόνιας φροντίδας, με το σκεπτικό ότι η ανικανότητα για εργασία και η ανάγκη για φροντίδα είναι μερικές φορές ζητήματα που συμβαδίζουν.

Ταξιδιωτική ασφάλιση στη Γερμανία

Θα πάτε διακοπές; Βεβαιωθείτε ότι είστε καλυμμένοι στο εξωτερικό! Η ταξιδιωτική ασφάλιση σημαίνει ότι είστε καλυμμένοι σε περίπτωση χαμένων ή ακυρωμένων πτήσεων, ατυχημάτων και άλλων απροσδόκητων εξόδων. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε συμβόλαια που καλύπτουν τις αποσκευές σας από κλοπή.

Ταξιδιωτική ασφάλιση στη Γερμανία
Ταξιδιωτική ασφάλιση στη Γερμανία

Ασφάλιση νομικών εξόδων στη Γερμανία

Η ασφάλιση νομικών εξόδων διασφαλίζει ότι έχετε πάντα πρόσβαση στο νόμο και τη δικαιοσύνη, καλύπτοντας τα νομικά έξοδα σε περίπτωση διαφοράς, ανεξάρτητα από το ποιος ασκεί την υπόθεση.

Ασφάλιση κατοικίδιων ζώων στη Γερμανία

Εάν έχετε κατοικίδιο ζώο στη Γερμανία, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνάψετε κάποιου είδους ασφάλιση κατοικίδιων ζώων για την κάλυψη κτηνιατρικών λογαριασμών και άλλων συναφών εξόδων. Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες πληρώνουν ακόμη και σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του κατοικίδιου ζώου σας.

Ασφάλιση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στη Γερμανία

Εάν είστε κάτοχος αυτοκινήτου στη Γερμανία, είστε νομικά υποχρεωμένοι να συνάψετε ασφάλεια αυτοκινήτου που να καλύπτει τουλάχιστον τους τρίτους.

Ασφάλιση ατυχήματος στη Γερμανία

Η ασφάλιση ατυχήματος καλύπτει εσάς και τα μέλη της οικογένειάς σας σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου.

Ασφάλεια ζωής στη Γερμανία

Εάν έχετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής, ο δικαιούχος που έχετε ορίσει λαμβάνει μια “αποζημίωση θανάτου” μετά το θάνατό σας. Το ποσό της παροχής εξαρτάται από το ασφάλιστρο που καταβάλλετε.

Ασφάλιση ποδηλάτων στη Γερμανία

Έχετε στην κατοχή σας ποδήλατο στη Γερμανία; Οι κλοπές ποδηλάτων είναι συχνές, οπότε η ασφάλιση είναι μια καλή ιδέα:

Ασφάλιση ηλεκτρονικών συσκευών στη Γερμανία

Προστατέψτε τα ηλεκτρονικά σας τιμαλφή από ατύχημα, κλοπή ή απώλεια με την ασφάλιση ηλεκτρονικών ειδών! Τα περισσότερα συμβόλαια καλύπτουν επίσης ζημιές από υγρά, ραγισμένες οθόνες, ακόμη και τυχαίες πτώσεις.

Ασφάλιση κηδειών στη Γερμανία

Η ασφάλιση κηδείας καλύπτει όλες τις ρυθμίσεις για τον αποχαιρετισμό του αγαπημένου σας προσώπου, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για το κόστος. Ως ομογενής, μπορεί επίσης να καλύψει τα έξοδα επαναπατρισμού για όσους επιθυμούν να ταφούν στην πατρίδα τους.

Ασφάλιση εγγύησης ενοικίου στη Γερμανία

Εάν είστε ιδιοκτήτης κατοικίας στη Γερμανία και την εκμισθώνετε, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο σύναψης ασφάλισης εγγύησης ενοικίου για να σας καλύψει σε περίπτωση που οι ενοικιαστές σας δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το ενοίκιό τους.

Ασφάλιση εγγύησης ενοικίου στη Γερμανία
Ασφάλιση εγγύησης ενοικίου στη Γερμανία

Ασφάλιση κατασκευών στη Γερμανία

Η ασφάλιση κατασκευών αποτελεί νομική απαίτηση για τα περισσότερα είδη οικοδομικών εργασιών. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ασφαλιστηρίων συμβολαίων, τα οποία μπορούν να παρέχουν κάλυψη για τα υλικά κατασκευής, τους υπαλλήλους, να προφυλάσσονται από κινδύνους και να σας προστατεύουν σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.

Χρειάζεστε βοήθεια; Η ομάδα του grland.info βρίσκεται κοντά σας να σας βοηθήσει. Επικοινωνήστε μαζί μας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Διάφορες ιδιωτικές ασφαλίσεις στη Γερμανία