Δροσερά μέρη για να αποφύγετε τη ζέστη στο Μόναχο

Δροσερά μέρη για να αποφύγετε την ζέστη στο Μόναχο

Όταν η θερμοκρασία είναι γύρω στους 30 βαθμούς, δεν θέλεις καν να κάθεσαι στον ήλιο. Το μόνο που κάνει είναι να κουράζεσαι. Τουλάχιστον μπορείτε να ξεφύγετε λίγο από τις καυτές θερμοκρασίες σε αυτά τα μέρη.

Ολόκληρη η Γερμανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από έναν θερμικό θόλο – με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, ιδίως των ηλικιωμένων και των ασθενών.

Το Μόναχο αναμένει επίσης και πάλι υψηλές θερμοκρασίες και τις επόμενες ημέρες. Και σε μια τόσο σφραγισμένη πόλη, η πέτρα και το μπετόν ζεσταίνονται ακόμη περισσότερο. Πού να πάτε λοιπόν; Ακριβώς, στη σκιά.

Και κατά προτίμηση σε μια δροσερή σκιά με δέντρα και πράσινο. Γιατί τα φυτά δημιουργούν ένα ευχάριστο μικροκλίμα μέσω της εξάτμισης.

Γι’ αυτό και νιώθουμε τόσο άνετα στα πάρκα τις ζεστές μέρες.

Alter Südfriedhof

Στο Glockenbachviertel μπορείτε να πάρετε παγωτό, ένα δροσερό shandy ή ένα Spezi σε κάθε γωνία.

Αλλά σε πολλά street café, ακόμη και κάτω από μια ομπρέλα, είστε κολλημένοι με την πλάτη στην καρέκλα μετά από λίγα λεπτά, ενώ τα παγάκια λιώνουν στο ποτήρι.

Έτσι πολλοί παίρνουν το Spezi τους και πηγαίνουν στο Παλιό Νότιο Νεκροταφείο.

Το καλοκαίρι, τα παγκάκια στη σκιά είναι μερικές φορές τόσο περιζήτητα όσο και τα τραπέζια στο Oktoberfest, αλλά όλοι μπορούν να βρουν ένα ήσυχο σημείο. Και αν όχι, κάνουν απλά μια χαλαρή βόλτα.

Maximiliansanlagen

Το Maximiliansanlagen, ο μικρός αδελφός του Αγγλικού Κήπου – στη δεξιά όχθη του Isar.

Μεταξύ του Maximilianeum και της Mauerkircherstraße υπάρχουν πολλά σκιερά μονοπάτια για να περπατήσετε και λιβάδια για να μείνετε, κάτω από υπέροχα δέντρα, τόσο πάνω από την άκρη της πλαγιάς όσο και κάτω από το ποτάμι, με πολλές όμορφες, πολύ διαφορετικές απόψεις και οπτικές γραμμές.

Οι ποδηλάτες οδηγούν κατά μήκος του Isar, κατά τα άλλα είναι πιο ήσυχα από ό,τι εκεί στον Αγγλικό Κήπο.

Großhesselohe

Αν περπατήσετε κατά μήκος του Isar από το Μόναχο προς τη γέφυρα Großhesseloher, υπάρχει άφθονη σκιά και στις δύο πλευρές του ποταμού.

Στη δυτική όχθη, υπάρχει ένα γκαζόν ηλιοθεραπείας στο τέλος της Conwetzstraße, ήδη κοντά στη γέφυρα, το οποίο δεν έχει πολύ κόσμο και είναι σκιερό.

Südpark

Το Südpark είναι ένα φυσικό δάσος στην περιοχή γύρω από τις οδούς Boschetsrieder Strasse και Höglwörther Strasse.

Και επειδή υπάρχει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τα δέντρα στέκονται ψηλά και παρέχουν πολλή σκιά στους περιπατητές. Υπάρχουν επίσης μερικές θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων μπροστά από την είσοδο στην Höglwörther Straße.

Bayernpark

Νότια του μεγάλου Luitpoldpark (στην άλλη πλευρά της Karl-Theodor-Strasse, δίπλα στο τένις κλαμπ Grün-Weiß) υπάρχει ένα άλλο μικρό πάρκο, μεγέθους τριών γηπέδων ποδοσφαίρου και με ωραία σκιά κάτω από τα δέντρα.

Ακόμη και πολλοί κάτοικοι του Schwabing δεν γνωρίζουν το Bayernpark (δημιουργήθηκε το 1911), γεγονός που το κάνει ακόμη πιο ήσυχο για να απολαύσετε τη δροσιά σε ένα από τα πολλά παγκάκια του πάρκου ή να απλώσετε μια κουβέρτα πικνίκ.

Kabinettsgarten

Το ξέρατε; Υπάρχουν όχι λιγότερες από δέκα αυλές στο Residenz. Μία από αυτές: ο Κήπος του Υπουργικού Συμβουλίου, ο οποίος είναι λίγο κρυμμένος και μπορεί να προσεγγιστεί μέσω μιας στενής εισόδου από την πλατεία Marstallplatz.

Πιθανότατα πιο ενδιαφέρουσα κατά τη διάρκεια του επερχόμενου καύσωνα: μια μικρή πλατεία με ένα σιντριβάνι στο εσωτερικό της – πλαισιωμένη από τέσσερα πλατάνια που παρέχουν άφθονη σκιά.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.