Γερμανία: Η DB ανακαινίζει 1.800 σιδηροδρομικούς σταθμούς

Γερμανία: Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Deutsche Bahn

Ο εθνικός σιδηροδρομικός πάροχος της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι θα ανακαινίσει κάθε τρίτο σιδηροδρομικό σταθμό μέσα στην επόμενη επταετία και ότι θα κλείσει πολλές βασικές διαδρομές σε όλη τη χώρα για να το πράξει.

Η Deutsche Bahn ανακοινώνει ανακαινίσεις σιδηροδρομικών σταθμών σε όλη τη Γερμανία

Οι αίθουσες και οι πλατφόρμες του εκτεταμένου σιδηροδρομικού δικτύου της Γερμανίας είναι έτοιμες για αναβάθμιση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του dpa, η Deutsche Bahn αποκάλυψε ότι θα ανακαινίσει κάθε τρίτο σιδηροδρομικό σταθμό σε όλη τη Γερμανία μέχρι το 2030.

Η Deutsche Bahn δήλωσε ότι τα σχέδια ανακαίνισης έχουν γίνει σε συμφωνία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και θα πρέπει να σημαίνουν ότι οι σταθμοί στη Γερμανία θα ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις των ταξιδιωτών.

Επί του παρόντος, η Deutsche Bahn διαθέτει περίπου 5.400 σιδηροδρομικούς σταθμούς. Σύμφωνα με το dpa, 1.800 από αυτούς θα συμπεριληφθούν στα σχέδια ανακαίνισης.

Οι δημοφιλείς σιδηροδρομικές διαδρομές θα έχουν προτεραιότητα για την ανακαίνιση των σταθμών της DB

Οι πρώτες προσπάθειες για να καταστούν οι σταθμοί της Γερμανίας πιο κατάλληλοι για τις ανάγκες τους θα ξεκινήσουν από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές της χώρας.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2024, τα κατασκευαστικά έργα στη διαδρομή μεταξύ Μανχάιμ και Φρανκφούρτης θα δώσουν το έναυσμα για το μεγάλο έργο.

Φυσικά, η αναβάθμιση των σταθμών θα συνεπάγεται πρώτα την πλήρη απενεργοποίησή τους.

Αναμένεται ότι πολλές μεγάλες διαδρομές θα κλείνουν για έξι μήνες κάθε φορά, ώστε να πραγματοποιηθούν οι ανακαινίσεις των σταθμών.

Πρόσφατη έκθεση για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου της Γερμανίας διαπίστωσε ότι το απαρχαιωμένο σύστημα είναι χειρότερο από τα δίκτυα των γειτονικών χωρών.

Μακροπρόθεσμα, η Deutsche Bahn ελπίζει ότι οι ανακαινίσεις θα βελτιώσουν το διαβόητα κακό ρεκόρ ακρίβειας της εταιρείας και θα σημάνουν μεγαλύτερη χωρητικότητα σε όλο το δίκτυο.

Πόσο θα κοστίσει και ποιος θα κατασκευάσει τους σταθμούς;

Ενώ τα σχέδια προχωρούν ολοταχώς, μερικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Μαζί με την έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού για την πραγματική έναρξη του μεγάλου κατασκευαστικού έργου, η Deutsche Bahn εξακολουθεί να ελπίζει και να μετράει επανειλημμένα τις δεκάρες της όταν πρόκειται για την εξασφάλιση του απαραίτητου προϋπολογισμού.

Τον Μάρτιο, η γερμανική κυβέρνηση προέβλεψε ότι η Deutsche Bahn θα χρειαζόταν 45 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύψει το κόστος κατασκευής από τώρα έως το 2027, κόστος που, όπως λένε, θα καλυφθεί “στο μέτρο του οικονομικά εφικτού”.

Στην πιο πρόσφατη εκτίμησή της για την κατανομή των κονδυλίων, η σιδηροδρομική εταιρεία δήλωσε ότι θα αφιερώσει μόλις 28 δισεκατομμύρια για έργα υποδομής πριν από το 2026.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης