Εκρήξεις σε εργοστάσιο ανακύκλωσης: 70 τόνοι μπαταριών κάηκαν

Newsroom

Γερμανία πυροσβεστική υπηρεσία φωτιά

Τα οχήματα της Πυροσβεστικής τρέχουν μέσα στο Όφενμπαχ, μια στήλη καπνού υψώνεται πάνω από τα ανατολικά της πόλης: Ξέσπασε πυρκαγιά σε μια εταιρεία ανακύκλωσης. Η πυρκαγιά πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Μαζικά σύννεφα καπνού, μπαταρίες που καίγονται και εκατοντάδες προσωπικό έκτακτης ανάγκης σε συνεχή δράση: μια μεγάλη πυρκαγιά σε εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών, μεταξύ άλλων, στο Όφενμπαχ κράτησε την πυροσβεστική σε εγρήγορση το βράδυ της Κυριακής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε για το βράδυ της Κυριακής στο εξωτερικό των κοντέινερ και επεκτάθηκε σε μια αποθήκη, δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Ακούστηκαν επίσης αρκετές εκρήξεις.

Η πυροσβεστική κατάφερε να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση. Μεταξύ άλλων, είχαν καεί συνολικά 70 τόνοι μπαταριών.

Οι φλόγες κατασβέστηκαν από τους περίπου 350 πυροσβέστες μέχρι τις 4.00 π.μ., δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Οι μπαταρίες έχουν την ιδιότητα ότι η αντίδραση δεν σταματά, αλλά μπορούν να θερμανθούν ξανά και ξανά, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Με κάμερες θερμικής απεικόνισης, ο σταθμός μπορεί έτσι να δει αν δημιουργείται θερμότητα.

Τα απομεινάρια των μπαταριών πρόκειται στη συνέχεια να μπουν κάτω από νερό για αρκετές ημέρες, ώστε να κρυώσουν εντελώς.

Τα σύννεφα καπνού, ορατά για χιλιόμετρα, που είχαν εξαπλωθεί στα ανατολικά της πόλης το βράδυ της Κυριακής, υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι μετρήσεις των ρύπων ήταν όλες αρνητικές, είπαν.

Ορισμένοι κάτοικοι είχαν παραπονεθεί για κάψιμο στα μάτια, ενόχληση στο λαιμό και έντονη μυρωδιά.

Ωστόσο, αυτοί ήταν οι συνήθεις ερεθισμοί που μπορεί να προκληθούν από τον καπνό, είπαν.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, δεν υπήρχε κίνδυνος από την καύση μπαταριών στο χώρο. Δεν είχαν εξαπλωθεί τοξικοί ρύποι.

Λόγω μιας ξαφνικής αλλαγής του ανέμου, περίπου 30 άτομα του προσωπικού έκτακτης ανάγκης εισέπνευσαν καπνό. Κανείς δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Το βράδυ, ζητήθηκε από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να κρατήσει κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες, δήλωσε εκπρόσωπος.

Η απαγόρευση αυτή άρθηκε και πάλι γύρω στις 3.00 π.μ.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης