Ελληνικό Γυμνάσιο Νυρεμβέργης: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2021

Ελληνικό Γυμνάσιο Νυρεμβέργης: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2021

Το 2020 και το 2021, όλη η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα παγκοσμίως κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την εικονική πλέον αναγκαιότητα που φιλοξενήθηκε σε κάθε σπίτι και σχολείο.

Οι μαθητές, ωστόσο, του Ελληνικού Γυμνασίου Νυρεμβέργης ξεπερνώντας κάθε δυσκολία κατόρθωσαν να εκμηδενίσουν όχι μόνο τις χωροταξικές, αλλά κυρίως και τις χρονικές αποστάσεις.

Το φετινό 9m συναντά τους μαθητές του περσινού 8m και δημιουργούν υπό την καθοδήγηση της ποιήτριας και καθηγήτριάς τους Αναστασίας Γκίτση -ΠΕ01- ένα video collage με στίχους του σπουδαίου Αμερικανού ποιητή Lawrence Ferlinghetti (24 Μαρτίου 191-22 Φεβρουαρίου 2021).

Αν η ερώτηση «Τι είναι ποίηση» παραμένει κάθε εποχή επίκαιρη και ουσιαστική, άλλο τόσο ουσιαστικές και επίκαιρες είναι οι απαντήσεις των νέων παιδιών που μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν κάθε πρόκληση ποιητικά.

21 Μαρτίου 2021
Παγκόσμια μέρα ποίησης
σημαίνει εκφραζόμαστε διαφορετικά!
Εκφραζόμαστε Videoποιητικά!

Διαβάστε για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.