Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Η 25η Μαρτίου στη Γερμανική Βουλή

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης – Δελτίο τύπου: Η 25η Μαρτίου στη Γερμανική Βουλή

Στον απόηχο των στιγμιότυπων της 25ης Μαρτίου, χαιρετίζουμε τη στάση του Γερμανού βουλευτή του κόμματος των Linke, Gregor Gysi, ο οποίος από το βήμα της γερμανικής βουλής ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου και ανά-θετοντας την σημειολογία της, κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, με τα οποία στρέφεται κατά της Ελλάδας και ν` αποζημιώσει την τελευταία για τις καταστροφές που υπέστη από τους Ναζί, επιμένοντας προσωπικά για το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων στο δημόσιο λόγο της χώρας.

Έτσι επέλεξε ο κ. Gysi να “φωταγωγήσει“ στα γαλανόλευκα το κτήριο του γερμανικού κοινοβουλίου. Ανέσπερα.

Μολονότι η γερμανική βουλή με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε για μία ακόμη φορά το θέμα των επανορθωτικών οφειλών στην Ελλάδα, ο κ. Gysi παρενέβη με ουσιώδη σεβασμό στον συμβολισμό της 25ης Μαρτίου και συνέπεια στο δημοκρατικό όραμα μιας Ευρώπης δικαιοκρισίας, ιστορικής αυτογνωσίας, αλληλεγγγύης και ανθρωπιστικών αξιών.

(Τα κόμματα CSU, CDU, AfD, FDP, απέρριψαν το αίτημα των αποζημιώσεων, ενώ τα κυβερνώντα εξ` αυτών, δεν απάντησαν στο θέμα της πώλησης όπλων στην Τουρκία, πλην όμως, όλα τους! χαιρέτησαν την ελληνική εθνική επέτειο!

“Ναι μεν αλλά“ υποστήριξη, με επιδιαιτητικά καλοπιάσματα στην Ελλάδα, πρότειναν οι βουλευτές των Grünen-Πρασίνων. Την απαξιώνουμε στη Μνήμη του Κομένου, των Πύργων, του Μεσόβουνου, της Ερμακιάς, των Καλαβρύτων, του Διστόμου, του Κοντομαρί, της Βιάννου,,)

Ο έντιμος κ. Gysi έπραξε αυτό που όφειλαν να πράξουν και να πράττουν τα δεκάδες σωματεία απόδημων Ελλήνων της Ευρώπης, ο κ. Gysi έπραξε αυτό που όφειλαν να πράξουν και να πράττουν οι δεκάδες ελληνικής καταγωγής πολιτευτές των γερμανικών κομμάτων.

Κοινοποιούμε τον χαιρετισμό μας με ευγνωμοσύνη. Εμείς δεν έχουμε άλλη δυνατότητα ανταπόδοσης. Όσο εκκρεμεί μία τιμητική διάκριση του από την ελληνική κυβέρνηση, ας εισπράξει έστω μία ελάχιστη αναγνώριση του γενναίου και έμπρακτου φιλελληνισμού του, με ότι διαθέτουμε.

Το ένστικτο, το φιλότιμο και τα πολύπειρα ανακλαστικά της προσφυγικής μας κληρονομιάς. Όσο θα περισσεύουν οι Gysiδες, τόσο θα φαντάζουν οι γαλανόλευκες φωταγωγήσεις των Ευρωπαϊκών Μνημείων, αντιπερισπασμοί και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Στην Μνήμη των αγωνιστών του `21 και των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, εμείς ΕΔΩ. Για ανοιχτές κοινωνίες σε Ευρώπη έντιμου διαλόγου, ειλικρινούς αλληλοσεβασμού και ενάρετης δημοκρατίας.

Από τις γειτονιές των δικαστηρίων της Νυρεμβέργης…
Απόγονοι και σύγχρονοι γενοκτονημένων λαών…

04.04.21
Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessario

ΥΓ

Kυρία Μαρινάκη Μάρα, Πρέσβειρα των Ελλήνων στη Γερμανία, παρασταθήκατε στην εν λόγω συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου, γνωρίζοντας την ημερήσια διάταξή του, όπως και την ιταμή (προειλημμένη) ετυμηγορία του.

Έπρεπε να αρνηθείτε την παρουσία σας. Ήταν η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Είχατε 200 λόγους για ν `αρνηθείτε και ένα αλύτρωτο χρέος για να πενθήσετε…

Του Κοντομαρί, της Βιάννου, του Κομένου, των Πύργων, του Μεσόβουνου, της Ερμακιάς, του Διστόμου, των Καλαβρύτων…

Επιστολή

Αγαπητοί της κοινοβουλευτικής ομάδας Die Linke,
Αγαπητέ βουλευτή Dr. Γκρέγκορ Γκίσι,

Εκ μέρους του ελληνικού σωματείου Heimatverein Efxinos Pontos – Cardinal Bessarion e.V. Νυρεμβέργης και όλων των Ελλήνων, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας εκτίμησή τόσο στο δικό σας πρόσωπο όσο και στων συναδέλφων σας, αναφορικά των εισηγήσεών σας στις 25.03.2021.

Αντιλαμβανόμαστε (την παρουσία σας) ως περαιτέρω έκφραση μιας συνεχούς και ακούραστης προσπάθειας των συνεργατών σας, να υποστηρίξει ενεργά μια Ευρώπη βασισμένη στην αλληλεγγύη, την κοινωνία των πολιτών και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, προκειμένου να επιτευχθεί το ιδανικό της πραγματικής δημοκρατικής συνύπαρξης.

Ακριβώς επειδή υποστηρίζουμε τις ίδιες αρχές, με δέσμευση (ευθύνης) εθελοντικής δράσης
υπέρ αυτών, εδώ και 45 χρόνια (από ίδρύσεως του σωματείου μας), θέλουμε (με την παρούσα)
να σας εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τις θερμές μας ευχαριστίες.

Με χαιρετισμούς αλληλεγγύης,
και εκτίμηση,
Λαμπρόπουλος Δημήτρης
πρόεδρος- Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.