Επιπλοκές εμβολιασμού: 9 στις 10 αιτήσεις απορρίπτονται στη Γερμανία

Σύμφωνα με έκθεση της MDR, τα ομοσπονδιακά κρατίδια έχουν απορρίψει μέχρι στιγμής εννέα από τις δέκα αιτήσεις για την αναγνώριση της βλάβης από τον εμβολιασμό Covid-19.

Από τις 4.835 αιτήσεις που υποβλήθηκαν σε παγγερμανικό επίπεδο, οι 963 απορρίφθηκαν και 134 αναγνωρίστηκαν, όπως ανέφερε η Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) στη Λειψία.

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε έρευνα του περιοδικού MDR “Umschau” μεταξύ των αρμόδιων γραφείων συντάξεων και των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων. Οι περισσότερες από τις διαδικασίες βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία.

Πολλές αιτήσεις δεν έχουν ακόμη υποβληθεί σε επεξεργασία

Στη Σαξονία, τη Σαξονία-Άνχαλτ και τη Θουριγγία, σύμφωνα με την έκθεση, κατατέθηκε το 14% του συνόλου των αιτήσεων.

Στη Σαξονία, σύμφωνα με την αρμόδια δημοτική κοινωνική ένωση, κατατέθηκαν 310 αιτήσεις. Από αυτές, 120 απορρίφθηκαν και 13 αναγνωρίστηκαν. Οι περισσότερες από τις διαδικασίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Στη Σαξονία-Άνχαλτ, υπάρχουν 160 αιτήσεις, σύμφωνα με την αρμόδια κρατική διοικητική υπηρεσία. Από αυτές, 73 απορρίφθηκαν και τέσσερις εγκρίθηκαν. 91 βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία.

Στη Θουριγγία, σύμφωνα με το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, 21 από τις 198 αιτήσεις που υποβλήθηκαν απορρίφθηκαν και έντεκα αναγνωρίστηκαν. 166 είναι ανοιχτά.

Ποιος είναι ο λόγος απόρριψης;

Σύμφωνα με την MDR, δεν έδωσαν όλα τα γραφεία πληροφορίες σχετικά με τους λόγους απόρριψης. Η Δημοτική Κοινωνική Ένωση της Σαξονίας, για παράδειγμα, εξήγησε ότι ο κύριος λόγος ήταν η έλλειψη αποδείξεων.

Επιπλέον, η αναγνώριση της αναφερόμενης ζημίας από τον εμβολιασμό δεν συνδέεται αυτόματα με οικονομική αποζημίωση.

Οι παθόντες δικαιούνται βασική σύνταξη μεταξύ 164 και 854 ευρώ

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της βλάβης από τον εμβολιασμό, οι παθόντες δικαιούνται βασική σύνταξη από 164 έως 854 ευρώ μηνιαίως.

Για τις εγκεκριμένες περιπτώσεις, μόνο ορισμένα γραφεία συντάξεων παρείχαν πληροφορίες σχετικά με το αν και κατά πόσο καταβάλλεται αποζημίωση.

Το γραφείο διοίκησης του κρατιδίου της Σαξονίας-Άνχαλτ δήλωσε ότι δεν έχει χορηγηθεί καμία μηνιαία παροχή σύνταξης για τις τέσσερις αιτήσεις που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής.

Σε περίπτωση ασθένειας σχετικά με τον εμβολιασμό Covid-19, οι ζημιωθέντες μπορούν να υποβάλουν αξιώσεις αποζημίωσης κατά των κατασκευαστών του εμβολίου καθώς και κατά των κρατικών αρχών. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υποβληθεί αίτηση στο αρμόδιο γραφείο συντάξεων.

Η αποζημίωση είναι δυνατή εάν, μετά την εξέταση των ιατρικών εγγράφων που υποβλήθηκαν, η αρχή κρίνει ότι ο εμβολιασμός είναι η αιτία της ασθένειας. Επιπλέον, η ασθένεια πρέπει να έχει διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες. Το βάρος της απόδειξης το φέρει ο εμβολιασμένος.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.