Επιτρέπεται ή όχι το πλύσιμο ρούχων την Κυριακή στη Γερμανία;

Ο σωρός των ρούχων έχει γίνει πάλι τεράστιος, οπότε το πλυντήριο πρέπει να λειτουργήσει αρκετές φορές το Σαββατοκύριακο. Αλλά επιτρέπεται αυτό πραγματικά την Κυριακή στη Γερμανία; Υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί;

  • Τα πλυντήρια ρούχων κάνουν θόρυβο
  • Ωστόσο, οι ενοικιαστές επιτρέπεται να πλένουν τα ρούχα τους τις Κυριακές, εφόσον ο θόρυβος είναι εντός των φυσιολογικών ορίων
  • Αυτό επιβεβαιώθηκε από δικαστική απόφαση

Το ερώτημα αν επιτρέπεται το πλύσιμο των ρούχων τις Κυριακές μπορεί να απαντηθεί με “ναι”. Κατ’ αρχήν, το πλύσιμο των ρούχων μπορεί να γίνεται τις Κυριακές.

Σύμφωνα με τη γερμανική ένωση ενοικιαστών, τα πλυντήρια ρούχων συγκαταλέγονται μεταξύ των τυπικών οικιακών συσκευών που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν οι ενοικιαστές στα διαμερίσματά τους ανά πάσα στιγμή.

Οι συσκευές αυτές περιλαμβάνουν επίσης οικιακές συσκευές που μπορεί να προκαλούν θόρυβο, όπως πλυντήριο ρούχων ή ηλεκτρική σκούπα.

Οι θόρυβοι αυτοί εμπίπτουν στη λεγόμενη “κοινωνικά επαρκή ηχητική όχληση”.

Ωστόσο, ο γενικός κανόνας για τον όγκο του πλυντηρίου ρούχων είναι ότι πρέπει να βρίσκεται εντός των φυσιολογικών ορίων.

Αυτό αποφασίστηκε το 2000 από το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κολωνίας (AZ: 16 Wx 165/00).

Ειδικά οι σύγχρονες συσκευές δεν συνιστούν συνήθως διατάραξη της κοινής ησυχίας λόγω του ήχου τους. Τα πλυντήρια ρούχων και τα παρόμοια μηχανήματα είναι πιο αθόρυβα από ποτέ, χάρη στην τεχνολογική πρόοδο.

Απαγορεύεται το πλύσιμο των ρούχων την Κυριακή στη Γερμανία;

Το περιφερειακό δικαστήριο της Κολωνίας έκρινε ότι η πλήρης απαγόρευση της χρήσης πλυντηρίων ρούχων τις Κυριακές δεν είναι επιτρεπτή, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε αδικαιολόγητο μειονέκτημα για τους ενοικιαστές.

Σύμφωνα με απόφαση του τοπικού δικαστηρίου του Eschweiler, αυτό ισχύει και για τα πλυντήρια ρούχων που διατίθενται σε κοινό δωμάτιο πλυντηρίων για πολλούς ενοίκους μιας κατοικίας (αναφορά: 26 C 268/12).

Το πλύσιμο των ρούχων εμπίπτει στην επιτρεπόμενη χρήση του μισθίου. Ως εκ τούτου, οι γείτονες πρέπει να ανέχονται το θόρυβο που προκαλείται από τη διαδικασία πλύσης.

Οι ενοικιαστές θα πρέπει ωστόσο να τηρούν τις ώρες κοινής ησυχίας στο σπίτι, προκειμένου να διατηρείται η καλή γειτονία.

Επιτρέπεται ή όχι το πλύσιμο ρούχων την Κυριακή στη Γερμανία;
Απαγορεύεται το πλύσιμο των ρούχων την Κυριακή στη Γερμανία;

Ποιες είναι οι νομικές διατάξεις για το πλύσιμο τις Κυριακές;

Υπάρχει νόμος για το πλύσιμο των ρούχων τις Κυριακές; Κατ’ αρχήν, δεν υπάρχουν νομικές ρυθμίσεις για το θέμα αυτό.

Αν και η Κυριακή είναι ημέρα ανάπαυσης σύμφωνα με το συνταγματικό δίκαιο (άρθρο 140 του βασικού νόμου), αυτό δεν συνεπάγεται την απαγόρευση της χρήσης του πλυντηρίου ρούχων στο σπίτι.

Συνεπώς, το πλύσιμο στο πλυντήριο επιτρέπεται και τις Κυριακές.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν πλένετε ρούχα τις Κυριακές;

Γενικά, ο θόρυβος πρέπει να διατηρείται εντός των φυσιολογικών ορίων, δηλαδή να μην υπερβαίνει την ένταση του δωματίου.

Εάν μια συσκευή είναι υπερβολικά θορυβώδης, θα μπορούσε να απαγορευτεί η χρήση της τις Κυριακές σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τις χορτοκοπτικές μηχανές.

Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα με τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων. Ακόμη και αν οι ενοικιαστές ζουν σε διαμέρισμα με κοινόχρηστο πλυντήριο, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το πλυντήριο ρούχων τους, σύμφωνα με το περιφερειακό δικαστήριο της Κολωνίας.

Εάν δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου θόρυβος από το διαμέρισμα, είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το πλυντήριο ρούχων μετά τις 10 μ.μ., ακόμη και μετά τη νυχτερινή ανάπαυση.

Εάν το πλυντήριο είναι πολύ θορυβώδες, οι ενοικιαστές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν μετά τις 10 μ.μ.

Μπορεί το πλύσιμο των ρούχων να αποτελεί διατάραξη της κοινής ησυχίας;

Οι νόμιμες ώρες κοινής ησυχίας διαφέρουν από δήμο σε δήμο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, στον κανονισμό του σπιτιού ορίζονται σταθερές ώρες κοινής ησυχίας.

Κατά κανόνα, ωστόσο, η νυχτερινή ανάπαυση αρχίζει στις 22:00 και τελειώνει στις 06:00 ή 07:00 το πρωί.

Παρόλο που η μεσημεριανή περίοδος ανάπαυσης δεν προβλέπεται πλέον από το νόμο, η διαχείριση των ακινήτων μπορεί να καθορίσει μεμονωμένα τις περιόδους ανάπαυσης και να τις συμπεριλάβει στη σύμβαση μίσθωσης – για παράδειγμα, μια μεσημεριανή περίοδος ανάπαυσης από τις 13:00 έως τις 15:00.

Με την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου, οι ενοικιαστές συμφωνούν να τηρούν τις ώρες κοινής ησυχίας.

Εάν είναι δυνατόν, οι ενοικιαστές θα πρέπει ωστόσο να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα πλυντήρια ρούχων τα Σαββατοκύριακα, μετά τις 10 μ.μ. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ή κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής περιόδου ανάπαυσης, προκειμένου να αποφεύγονται οι διαμάχες με τους γείτονες.

Επιτρέπεται το πλύσιμο ρούχων κατά τις αργίες;

Σύμφωνα με το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κολωνίας, το πλύσιμο των ρούχων δεν υπόκειται επίσης στη λεγόμενη απαγόρευση εργασίας κατά τις αργίες.

Το πλύσιμο των ρούχων είναι μια εργασία που δεν μπορεί να αναβληθεί και αποτελεί μέρος των επειγουσών, αναγκαίων εργασιών του σπιτιού.

Κατά συνέπεια, οι ενοικιαστές μπορούν επίσης να πλένουν τα άπλυτά τους το Πάσχα, τα Χριστούγεννα κτλ.

Επιτρέπεται ή όχι το πλύσιμο ρούχων την Κυριακή στη Γερμανία;
Επιτρέπεται το πλύσιμο ρούχων κατά τις αργίες στη Γερμανία;

Ποιες προλήψεις υπάρχουν για το πλύσιμο των ρούχων;

Σύμφωνα με έναν γερμανικό θρύλο, κακοτυχίες συμβαίνουν όταν πλένονται και κρεμιούνται τα ρούχα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο μύθος λέει ότι ένας σκανδιναβικός θεός προκαλεί φόβο και τρόμο από τα Χριστούγεννα μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Οι νύχτες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι οι λεγόμενες “Rauhnächte”. Αν ο θεός μπλεχτεί στην απλώστρα των ρούχων έξω, ολόκληρη η οικογένεια απειλείται με καταστροφή.

Επομένως, θα ήταν καλύτερα να αποφεύγετε να πλένετε τα ρούχα σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αν πιστέψουμε τον γερμανικό θρύλο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.