Έρχεται αύξηση των ασφαλίστρων για αυτοκίνητα Tesla;

Tesla: Υπό έλεγχο στη Γερμανία η λειτουργία του αυτόματου πιλότου

Η Tesla αλλάζει τη μέθοδο παραγωγής της. Αυτό έχει πλεονεκτήματα όσον αφορά το κόστος – αλλά ενδεχομένως και μειονεκτήματα όσον αφορά τις επισκευές και συνεπώς τα ασφάλιστρα…

Μια σχετικά νέα μέθοδος παραγωγής θα μπορούσε να κάνει τα αυτοκίνητα φθηνότερα αλλά τις επισκευές πολύ ακριβότερες.

Για αυτοκίνητα όπως το Tesla Model Y, αυτό θα οδηγούσε ενδεχομένως σε απότομη αύξηση του κόστους ασφάλισης, όπως αναφέρει το περιοδικό “Auto Straßenverkehr” με αναφορά στη Γερμανική Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών (GDV).

Μεγάλα μέρη, λιγότερα εξαρτήματα – μεγαλύτερες ζημιές

Το υπόβαθρο είναι η αλλαγή της παραγωγής, η οποία έχει ανακοινωθεί μεταξύ άλλων για το εργοστάσιο στο Grünheide κοντά στο Βερολίνο.

Σε αυτή τη διαδικασία, το πλαίσιο δεν συναρμολογείται πλέον από 70 και πλέον μεμονωμένα εξαρτήματα, αλλά παράγεται ως ένα τμήμα.

Αυτό μειώνει το κόστος παραγωγής, αλλά αυξάνει την προσπάθεια που απαιτείται για επισκευές.

“Μεγάλα χυτά μέρη πρέπει να αντικατασταθούν πλήρως σε περίπτωση βλάβης”, λέει η GDV.

Εκτός αν ο κατασκευαστής αναπτύξει μια ιδέα επισκευής που καθορίζει πώς μπορούν να επισκευαστούν αυτά τα εξαρτήματα με διαδικασίες που μπορούν να ελεγχθούν στα συνεργεία επισκευής.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οργάνωση του κλάδου δεν διαθέτει ακόμη μια τέτοια διαδικασία, αν και αυτό θα ήταν κοινή πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ακολουθούν και άλλοι κατασκευαστές

Εκτός από την Tesla, και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων θέλουν να βασιστούν στο μέλλον σε αυτή την τακτική.

Σχετικές ανακοινώσεις έχουν γίνει, για παράδειγμα, από τη Volvo και την Toyota.

Ωστόσο, το αν και κατά πόσο θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα για τα αυτοκίνητα θα φανεί μόνο όταν αρκετά από αυτά κυκλοφορήσουν στους δρόμους και εμπλακούν σε ατυχήματα.

Η GDV αναμένει ουσιαστικά δεδομένα για το Tesla Model Y το επόμενο έτος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης