«Familie Φουκαρά»: Συνέντευξη με τον Γιάννη Μπούσδρο

Ρωτήσαμε, γνωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τον Γιάννη Μπούσδρο ιδρυτή του Greek Theater Art που επιμελείται της διαδικτυακής κωμικής σειράς «Familie Φουκαρά».

Ποια είναι η «Familie Φουκαρά»

Η «Familie Φουκαρά» αποτελείται από 10 επεισόδια των 12 λεπτών και προβάλλεται στην πλατφόρμα του Youtube δωρεάν, κάθε Παρασκευή στο κανάλι του «Greek Theater Art» 21:00 (ώρα Γερμανίας).

Είναι μια μίνι κωμική σειρά δράσης που αποτυπώνει διάφορες πτυχές του ελληνικού ταμπεραμέντου που μένει αναλλοίωτο ακόμη και εκτός των συνόρων.

Η σειρά διαδραματίζεται στη Γερμανία και παρουσιάζει, με μία δόση σουρεαλισμού, τον χαρακτήρα της αθάνατης Ελληνίδας μάνας σε μία πιο «σκοτεινή» εκδοχή.

Έρωτες, εντάσεις, δολοπλοκίες και ανατροπές… όλα πλεγμένα με έναν χιουμοριστικό τρόπο!

Η ομάδα του Familie φουκαρά απαρτίστηκε από 30 καθημερινούς συντελεστές και 137 στο σύνολο για την πραγματοποίηση της σειράς.

Φαμιλια Foukara, Γιαννης Μπουσδρος
Γιάννης Μπούσδρος «Familie Φουκαρά»

Ποιος είναι όμως το κεφάλι, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής της νέας κωμικής σειράς;

Γιάννης Μπούσδρος: Παραγωγός, σεναριογράφος, ηθοποιός. Απλός, σεμνός, ταπεινός μα με πολύ χιούμορ είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά του.

Ένα παιδί 28 χρόνων που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην Γερμανία. Πρόσφατα κυκλοφόρησε την διαδικτυακή σειρά με τίτλο «Familie Φουκαρά», όπου κάνει την παραγωγή, γράφει το σενάριο αλλά και πρωταγωνιστεί παρέα με την γνωστή ηθοποιό Μπέσσυ Μάλφα. Πάμε να τον γνωρίσουμε.

Γιάννη, πες μας λίγα λόγια για σένα, ποιος είσαι, ποια είναι η καταγωγή σου;

Αρχικά, έχω μεγαλώσει με πολύ αγάπη, τόσο από τους γονείς μου όσο και από το οικογενειακό μου περιβάλλον γενικότερα. Είμαι οπλισμένος ως άνθρωπος με εφόδια όπως η αγάπη, ο σεβασμός, η ανεκτικότητα και η αλληλεγγύη.

Όλα αυτά με βοηθούν να γίνομαι συνεχώς καλύτερος άνθρωπος αλλά και να βλέπω το καλύτερο στους άλλους ανθρώπους. Έχω μάθει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και ποτέ μισοάδειο.

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στον νησί της Ρόδου. Τα τελευταία χρόνια ζώ και εργάζομαι στη Στουτγκάρδη.

Τι σου λείπει από την Πατρίδα;

Όσο ζω στη Γερμανία, εκείνο που μου έχει λείψει περισσότερο είναι το ελληνικό θέατρο.

Έτσι, δημιούργησα την δική μου εταιρεία παραγωγής θεάματος για να δώσω με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα και σε άλλους Έλληνες ομογενείς να γίνουν μέρος του δικού μου ονείρου.

Σκοπός της εταιρείας μου είναι να μικρύνει το χάσμα μεταξύ Ελλήνων και ομογενών. Τουλάχιστον, μέσω της τέχνης.

Έτσι, έχουμε καταφέρει να μεταφέρουμε επιτυχημένες ελληνικές θεατρικές παραστάσεις στην ομογένεια της Γερμανίας και πλέον έχουμε δημιουργήσει την πρώτη διαδικτυακή ελληνική σειρά που είναι γυρισμένη σε γερμανικό έδαφος εξ ολοκλήρου.

Giannis mpousdros Φαμίλια Φουκαρά
Γιάννης Μπούσδρος «Familie Φουκαρά»

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της «Familie Φουκαρά»;

Αρχικά θέλω να πω ότι ήταν κάτι που ήθελα να το κάνω από πάντα, και πιστεύω ότι η αδράνεια της πρώτης καραντίνας με οδήγησε ένα παραπάνω στο να το τολμήσω, διότι με όλο αυτό που ζούσαμε και ζούμε, θεωρώ πως μέσα από την τέχνη μπορείς να μοιράσεις συναισθήματα!

Κάτι που έχει παγώσει το τελευταίο καιρό που ζούμε.

Όποτε αυτοί είναι κύριοι λόγοι που το έκανα! Διαδικτυακά ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσα να επικοινωνήσω με τον κόσμο!

Πώς προέκυψε η συνεργασία με την Μπέσσυ Μάλφα; 

Την περίοδο της πρώτης καραντίνας την πήρα τηλέφωνο και της είπα αρχικά ότι έχω να την δω καιρό, λόγω των μέτρων κτλ. και της πρότεινα να έρθει στη Στουτγκάρδη τώρα που ηρέμησαν κάπως τα πράγματα να κάνει διακοπές και να δούμε το ενδεχόμενο μήπως κάνουμε κάτι που έχω στο μυαλό μου. Έτσι κι έγινε!

Της είπα τα πράγματα όπως τα είχα στο μυαλό μου, και της άρεσε ομολογώ πολύ η ιδέα!

Της τόνισα όμως ότι εδώ δυστυχώς δεν υπάρχουν επαγγελματίες ηθοποιοί ή συνεργία κτλ. Θα το κάνουμε με ερασιτέχνες σε όλα τα πόστα, οι οποίοι όμως έχουν αγάπη και μεράκι για αυτό! Αυτόν ήταν – σε δυο βδομάδες ήταν εδώ!

Και μάλιστα έφερε και δυο ταλαντούχους ανθρώπους μαζί της για να μας κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη.

Ο ένας είναι ο Στέφανος Κοντομάρης, ο οποίος έχει συνυπογράψει μαζί με την Μπέσσυ στην σκηνοθεσία.

Πρέπει να τονίσω όμως εκτός από σκηνοθέτης ήταν και ο οπερατέρ της σειράς μας!

Και ο Χρήστος Ξηρογιαννης ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της παραγωγής μας.
Αξιολάτρευτο πλάσμα!

Εδώ θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ αρχικά στην Μπέσσυ Μάλφα που στήριξε και αγάπησε από την πρώτη στιγμή τόσο την (ιδέα-προσπάθεια) όπως και όλα τα παιδιά εδώ στη Στουτγκάρδη που κάναν τα αδύνατα δυνατά για να βγει ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα, διότι και για αυτούς ήταν όλα πρωτόγνωρα.

Επίσης οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Στέφανο Κοντομάρη και Χρήστο Ξηρογιαννη που κάναν την νύχτα-μέρα με τεράστια αξιοπρέπεια για να πραγματοποιήσουμε την σειρά μας την δίκη μας σειρά εδώ των ομογενών την «Familie Φουκαρά»!

Για να καταλάβετε τα επεισόδια ολοκληρώθηκαν μέσα σε ένα μήνα! Και αυτό οφείλεται στους καλούς δασκάλους που είχαμε αλλά και στην ομάδα ερασιτεχνών που έδειξαν τεράστια αγάπη για αυτό που κάναμε.

Ποια η σχέση σου με τους υπόλοιπους συντελεστές της σειράς;

Κάποιους τους γνώρισα από την οντισιόν που δημιουργήσαμε, άλλους τους βρήκα τυχαία στο δρόμο μου!

Και κάποιοι ήταν πάντα δίπλα μου!

Εξαρχής είχα την τύχη να έχω δίπλα μου κάποιους ανθρώπους κλειδιά για εμένα, όπου μου δίναν πάντα δύναμη για το επόμενο βήμα, όποτε με ένα τέτοιο προζύμι μόνο θαύματα μπορείς να κάνεις!

Για αυτό θεωρώ ότι οι σωστές επιλογές και οι καλές σχέσεις είναι το κλειδί της επιτυχίας σε οτιδήποτε κάνουμε!

Γιάννης Μπούσδρος «Familie Φουκαρά» Giannis Bousdros Familie Foukara
Γιάννης Μπούσδρος «Familie Φουκαρά»

Τι είναι το θέατρο για σένα;

Είναι ένας τρόπος έκφρασης και δημιουργίας για κάτι καινούργιο. Επίσης, είναι έμπνευση, τόσο για μένα όσο και για το κοινό που βρίσκεται από κάτω.

Ακόμα, είναι ένας παράλληλος κόσμος μέσα από τον οποίο μπορώ να ζήσω όλα εκείνα που δεν μπορώ στην πραγματικότητα.

Πιστεύεις στον εαυτό σου;

Πιστεύω πάρα πολύ σε μένα, τις ιδέες και τα οράματά μου. Είναι όμορφο να πιστεύεις στον εαυτό σου για κάθε είδους πράξη της ζωής σου καθώς ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός στον κόσμο πάνω, οπότε έχει το δικό του χώρο και χρόνο για να πιστέψει στον εαυτό του. Όποιος πιστεύει στον εαυτό του είναι εύκολο να πιστέψει και σε όλους τους άλλους.

Υπάρχουν άτομα τα οποία σου στάθηκαν και τα οποία ξεχώρισες στο ξεκίνημα της καριέρας σου;

Οι πιο φανατικοί θαυμαστές μου από μικρός ήταν η οικογένεια μου. Όσο περνούσαν τα χρόνια κι έβλεπαν την τρέλα και την αγάπη που είχα για την υποκριτική, τόσο περισσότερο με στήριζαν κι εκείνοι.

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω δίπλα μου πολλούς και καλούς φίλους που με στηρίζουν και πιστεύουν σε μένα.

Επίσης, μπορώ να πω πως σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία μου, έπαιξε και παίζει η ηθοποιός Μπέσυ Μάλφα, καθώς υπήρξε για μένα μέντορας, δασκάλα και ήταν εκείνη που πίστεψε στις δικές μου ιδέες και τα δικά μου οράματα, δείχνοντας μου τον δρόμο για την υλοποίησή τους.

Επίσης, ο Αλέξανδρος Ρήγας με βοήθησε στο ξεκίνημα της καριέρας μου ως παραγωγός και πίστεψε σε μένα, δίνοντάς μου κίνητρο να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου.

Βλέπεις απήχηση της νέας σας προσπάθειας στο ελληνικό κοινό της Ομογένειας;

Η ομογένεια στηρίζει την τέχνη.

Αν κρίνω φυσικά από την αγάπη και την στήριξη που πήραμε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του «Familie Φουκαρά», πάρα πολύ κιόλας, διότι είναι κάτι που δημιουργήθηκε εδώ στην ομογένεια και είναι κάτι που έλειπε!

Και αυτό το βλέπω κι από τις θεατρικές παραστάσεις που ανεβάζουμε από Ελλάδα κατά καιρούς.

Με την κυριαρχία του διαδικτύου τώρα στη ζωή μας θεωρείς πως η καριέρα ενός νέου καλλιτέχνη ευκολύνεται ή όχι;

Θεωρώ πως ναι είναι πιο εύκολη πλέον, καθώς το διαδίκτυο έχει γίνει τρόπος ζωής μας και ειδικότερα των νέων, καθώς οι νέοι είναι το μέλλον.

Υπάρχει βέβαια αλλοίωση πολλών πραγμάτων αλλά την σήμερον ημέρα, ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς το διαδίκτυο.

Τέλος, πες μας μια ευχή σου για σένα, τον κόσμο και το νέο έτος.

Οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες για όλους, κάνοντας υπομονή μόνο να κερδίσουμε μπορούμε! Και να μην είμαστε ξεροκέφαλοι.

Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να με γνωρίσει ο κόσμος μέσα και από σας. Είναι πολύ ωραίο να δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά τόσο από ανθρώπους που βρίσκονται στον καλλιτεχνικό χώρο όσο και εκτός από αυτού.

Ευχαριστούμε πολύ τον Γιάννη Μπούσδρο, του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλα!

Βρείτε τον Γιάννη Μπούσδρο στα Social Media:

Facebook | Instagram | Youtube

Χορηγός επικοινωνίας της «Familie Φουκαρά» είναι το GRLand.info
Φωτογραφίες: Panos Keramidaroglou

Γιάννης Μπούσδρος «Familie Φουκαρά»
Γιάννης Μπούσδρος «Familie Φουκαρά»

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: