Γερμανία: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν μετά από πολύωρες συζητήσεις

Λίγο μετά τις 2 μ.μ. ξεκίνησε η διάσκεψη κορυφής μεταξύ των 16 ηγετών της Γερμανίας και της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ (66, CDU).

Μετά από σχεδόν επτά ώρες διαπραγματεύσεων, είναι τελικά σαφές: Συμφωνήθηκαν 14 ψηφίσματα – αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με ένα: Με τα σχολεία και τα κέντρα παιδικής φύλαξης!

Συμβαίνει τώρα: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το Live

Αρχικά, μετά από μια μακρά και ασαφή συζήτηση, το θέμα των σχολείων αναβλήθηκε για το τέλος της συνόδου κορυφής. Αναμένονται ακόμα αποτελέσματα και η συνέντευξη τύπου.

Ευχαριστούμε πολύ το μεταφραστικό γραφείο της κα. Αλίκης Μαχαίρα – Alma Lingua για την βοήθεια.

Τα ακόλουθα πάντως έχουν ήδη αποφασιστεί και είναι σίγουρα

1.  Το lockdown θα παραταθεί έως τις 14 Φεβρουαρίου.

2. Οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις περιορίζονται στο δικό σας νοικοκυριό και σε ένα άλλο άτομο το μέγιστο, που δεν ζει στο ίδιο σπίτι.

3. Πρέπει να φοράτε «ιατρικές μάσκες» στις δημόσιες συγκοινωνίες και στα καταστήματα. Η υποχρέωση ισχύει για μάσκα FFP2 ή μπλε ιατρική (χειρουργική) μάσκα.

4. Οι επαφές στις δημόσιες συγκοινωνίες πρέπει να μειωθούν. Αυτό, ωστόσο, όχι μέσω άμεσων μέτρων, αλλά μέσω της «εκτεταμένης χρήσης επιλογών Homeoffice» και της «εξισορρόπησης του αριθμού των επιβατών κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής».

5. «Για ηλικιωμένους και γηροκομεία» πρέπει να ληφθούν «ειδικά προστατευτικά μέτρα», όπως απαίτηση χρήσης μάσκας FFP2 για το προσωπικό κατά την επαφή με τους κατοίκους, τακτικά τεστ υπαλλήλων και επισκεπτών.

6. Επιπλέον, οι λειτουργίες σε εκκλησίες, συναγωγές και τζαμιά επιτρέπονται μόνο υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Τήρηση ελάχιστης απόστασης (1,5 μέτρα), απαίτηση χρήσης μάσκας, απαγόρευση ψαλμωδιών.

7. Οι εργοδότες πρέπει να κάνουν δυνατή την εργασία από το σπίτι. Εκεί, όπου δεν είναι δυνατό και δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις, πρέπει να δοθούν μάσκες στο εργατικό δυναμικό.

8. Σε δήμους ή κρατίδια με υψηλό ποσοστό κρουσμάτων 7 ημερών, θα πρέπει να είναι δυνατόν να αποφασιστούν «καθολικά (γενικά) μέτρα».

ΑΛΛΑ: Ο περιορισμός μετακίνησης 15 χλμ. και η απαγόρευση κυκλοφορίας ακυρώθηκαν!

Τα σημεία 10 (συμπεριλαμβανομένων αξιόπιστων δεδομένων παράδοσης για το εμβόλιο) και 11 (παρακολούθηση των λοιμώξεων με τη μετάλλαξη του ιού) συζητήθηκαν σχετικά γρήγορα.

Υπήρξε επίσης συμφωνία στο σημείο 12: «Η βάση της στρατηγικής ανοίγματος είναι η ανάκτηση και η διατήρηση του ελέγχου της διαδικασίας μόλυνσης μέσω πλήρους παρακολούθησης επαφών.»

Για αυτό είναι απαραίτητο «όσον αφορά την οργάνωση και το προσωπικό, να θέσουμε τις υγειονομικές αρχές σε θέση να μπορέσουν να το κάνουν αυτό.»

Το σημείο 13 ολοκληρώθηκε επίσης: Η ψηφιοποίηση των υγειονομικών αρχών. Κατά συνέπεια, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, όλες οι υγειονομικές αρχές θα πρέπει να εγκαταστήσουν λογισμικό για την «καλύτερη» παρακολούθηση των επαφών και να το εφαρμόσουν σταδιακά.

Η οικονομική ενίσχυση (το βοήθημα) για εταιρείες και υπαλλήλους θα πρέπει να «βελτιωθεί». Ήδη αναφέρεται στο σχέδιο ψηφίσματος:

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αυξήσει σημαντικά τις προκαταβολές και θα τις πραγματοποιήσει άμεσα. Τα κρατίδια θα χειριστούν τις πληρωμές.

Αφού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έθεσε τους όρους, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θα πραγματοποιήσουν τις πληρωμές το συντομότερο δυνατό.»

Και υπάρχει επίσης συμφωνία ως προς το προτελευταίο σημείο. Ευρωπαϊκή συνεργασία και διασυνοριακή κυκλοφορία:

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία θα προβεί σε εκστρατεία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 21 Ιανουαρίου 2021 για παρόμοια και συγχρονισμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στις ευρωπαϊκές χώρες για τον εντοπισμό και τον περιορισμό των μεταλλαγμένων ιών και τη μείωση της συχνότητας των λοιμώξεων, για να αποφευχθούν περιορισμοί κατά την είσοδο των ταξιδιωτών».

Αλλά τα σχολεία παραμένουν το φλέγον ζήτημα όσο αφορά τα μέτρα στη Γερμανία…

Αργά το βράδυ ειπώθηκε: Η καγκελάριος θύμωσε με τις πολύωρες σχολικές συζητήσεις χωρίς έως τώρα αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή γίνεται διάλειμμα, αναμένονται νεότερα!

LIVE

Ζωντανά Γερμανία: Διάγγελμα Κυβέρνησης για τα νέα μέτρα

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Ευχαριστούμε πολύ το μεταφραστικό γραφείο της κα. Αλίκης Μαχαίρα – Alma Lingua για την βοήθεια.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.