Ζωντανά Γερμανία: Διάγγελμα Κυβέρνησης για τα νέα μέτρα

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Ζωντανά Γερμανία: Διάγγελμα Κυβέρνησης για τα νέα μέτρα

Ζωντανά Γερμανία: Πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση της Γερμανίας μαζί με τις κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων αποφάσισαν και πάλι εκτεταμένους περιορισμούς προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και συμφώνησαν να επανεξετάσουν τα δεδομένα στη σημερινή συνάντηση κορυφής και επακόλουθη συνέντευξη τύπου.

Θέλεις να μάθεις τι αποφάσισε η Κυβέρνηση της Γερμανίας για κάθε κρατίδιο; Κάνε LIke και μάθε ότι συμβαίνει την ώρα που συμβαίνει στη Γερμανία.

Τώρα, η κυβέρνηση της Γερμανίας μαζί με τις κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων αποφάσισαν το απόγευμα της Τρίτης μετά από εκ νέου πολύωρη σύσκεψη σχετικά με τα νέα μέτρα για την αναχαίτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κάτω από το Video, δείτε τις τρέχουσες αποφάσεις στην ελληνική γλώσσα.

Ευχαριστούμε πολύ το μεταφραστικό γραφείο της κα. Αλίκης Μαχαίρα – Alma Lingua για την βοήθεια.

YouTube video

Ζωντανά Γερμανία στην Ελληνική γλώσσα:

22:30: Τελείωσε η συνέντευξη.

22:10: SÖDER

Θα ήταν λάθος να σταματήσουμε τα μέτρα τώρα. Όπως είπε και η καγκελάριος, πρέπει να δράσουμε προληπτικά.

Είναι όχι μόνο επικίνδυνο, αλλά και πολύ πιθανό ένας μεταλλαγμένος ιός να δραματοποιήσει την κατάσταση.

Έτσι η παράταση του lockdown είναι η μόνη λύση. Συζητούσαμε σήμερα σχεδόν 11 ώρες, διότι δεν υπήρχε απόλυτη συμφωνία σε όλα τα θέματα, αλλά καταλήξαμε στις λύσεις που ανακοίνωσε η καγκελάριος.

Σημαντικό είναι η υποχρέωση χρήσης μάσκας FFP2 ή παρόμοιας μάσκας.

Όσο μεταλλάσσεται ο ιός, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προστασία. Το πιο αμφιλεγόμενο θέμα ήταν τα σχολεία και τα κέντρα παιδικής φροντίδας. Είναι το πιο ευαίσθητο θέμα για όλους, γονείς, παιδιά και το προσωπικό. Ο ιός μεταδίδεται και εκεί.

Η τηλεκπαίδευση και η φύλαξη έκτακτης ανάγκης καλύπτουν τουλάχιστον τις βασικές ανάγκες των παιδιών και των γονέων. Γνωρίζω ότι είναι μία δύσκολη χρονιά. Χρειαζόμαστε τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι όπου αυτό είναι δυνατό.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα ξεπεράσουμε την πανδημία. Ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση. Πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε επαρκή εμβόλια.

Το δεύτερο κύμα μίας πανδημίας ήταν ανά τα χρόνια πάντα το χειρότερο, και σε ό,τι αφορά τους αριθμούς θνησιμότητας, ο ιός δεν κάνει διακρίσεις ηλικίας.

Λάβετε τα μέτρα σοβαρά, γι’ αυτό και καθόμασταν και συζητούσαμε κι εμείς τόσες ώρες, και τελικά καταλήξαμε σε μία κοινή στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας.

21:55: Μέρκελ

Μετά από σχεδόν 10 ώρες διαβουλεύσεων, η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου και δήλωσε τα ακόλουθα! „Οι αριθμοί ευτυχώς μειώνονται, χάρη στα μέτρα που τηρεί ο πληθυσμός. Συμφωνήσαμε να ξανασυναντηθούμε σήμερα και όχι στις 25 Ιανουαρίου διότι οι αριθμοί δεν υποχωρούν και επικρατεί φόβος λόγω του μεταλλαγμένου ιού.

Είναι πιο μεταδοτικός, πράγμα που φαίνεται πχ στην Αγγλία και στην Ιρλανδία. Ακόμα έχουν χρόνο να αποτρέψουμε περαιτέρω κινδύνους. Πρέπει να δράσουμε προληπτικά, ώστε να μην επικρατήσει αυτό που έγινε στα νοσοκομεία των άλλων χωρών.

Πρόληψη για τη χώρα, πρόληψη για τους πολίτες και πρόληψη για την οικονομία μας. Έτσι, αποφασίσαμε τα ακόλουθα μέτρα για την αναχαίτηση της εξάπλωσης του ιού.

Τονίζω κυρίως τα ακόλουθα:

1.  Παραμένουν όλα κλειστά ως είχαν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου πλέον έως και τις 14 Φεβρουαρίου  Συνάντηση ενός νοικοκυριού με ένα επιπλέον άτομο, αν γίνεται με το ίδιο συγκεκριμένο.

2.  Υποχρέωση χρήσης χειρουργικών μασκών ή μασκών FFP2 σε ΜΜΜ και καταστήματα για όλους τους πολίτες. Απλές υφασμάτινες μάσκες δεν επαρκούν.

3.  Παροχή δυνατότητας εκτεταμένου Home Office για υπαλλήλους όπου δυνατόν  Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με την παροχή εργασίας από το σπίτι.

4.  Επαρκής ανανέωση αέρα και διαχωριστικοί τοίχοι σε μικρότερα γραφεία  Παροχή μασκών από εργοδότες σε υπαλλήλους.

5.  Παράταση κλεισίματος σχολείων και κέντρων παιδικής φροντίδας έως 14 Φεβρουαρίου, μόνο εξ αποστάσεως διδασκαλία στα σχολεία.

6.  Συναντήσεις δημοσίως με άνω των 10 ατόμων πρέπει να δηλωθούν εκ των προτέρων στον δήμο.

7.  Λειτουργίες περιορισμένες σε εκκλησίες, συναγωγές και τζαμιά, απαγόρευση ψαλμωδιών.

8.  Στόχος είναι ο δείκτης 7 ημερών να φτάσει αρχικά στο 50 ανά 100.000 κατοίκους το μέγιστο.

9.  Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θέλουμε να έχει γίνει προσφορά εμβολιασμού σε κάθε πολίτη.

10.  Ιχνηλάτηση επαφών οδηγεί σε σταδιακή αναβάθμιση του λογισμικού των συστημάτων υγείας.

21:45: Η Μέρκελ προσήλθε στην αίθουσα Τύπου.

Ευχαριστούμε πολύ το μεταφραστικό γραφείο της κα. Αλίκης Μαχαίρα – Alma Lingua για την βοήθεια.

Δείτε εδώ αυτά που έχουν αποφασιστεί ήδη

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info