Γερμανία: Αυτοδιαγνωστικά τεστ Covid από Σάββατο διαθέσιμα στην αγορά

Τα πρώτα γρήγορα αυτοδιαγνωστικά τεστ Covid θα είναι διαθέσιμα σε καταστήματα στη Γερμανία σε λίγες ημέρες.

Τα εκπτωτικά καταστήματα και οι αλυσίδες καταστημάτων καλλυντικών έχουν ήδη ανακοινώσει τις πωλήσεις, η πρώτη από τις οποίες πρόκειται να ξεκινήσει το Σάββατο. Κόστος: 25 ευρώ ανά πακέτο.

Το Aldi θα πουλάει γρήγορα τεστ Covid σε όλη τη Γερμανία από το Σάββατο. Τα Aldi Nord και Aldi Süd ανακοίνωσαν σήμερα ότι η ποσότητα παράδοσης θα περιορίζεται σε ένα πακέτο ανά πελάτη, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πελάτες να μπορούν να το πάρουν τα χέρια τους.

Ένα πακέτο συνεπώς περιλαμβάνει πέντε τεστ και η τιμή ανέρχεται σε περίπου 25 ευρώ ανά συσκευασία.

Ο ανταγωνιστής Lidl και τα σούπερ μάρκετ Rewe και Edeka έχουν επίσης σκοπό να εισαγάγουν τα τεστ στην παλέτα πωλήσεών τους.

Οι αλυσίδες καταστημάτων καλλυντικών Rossmann και dm θέλουν να ξεκινήσουν τις πωλήσεις την επόμενη Τρίτη.

Τα φαρμακεία θέλουν επίσης να προσφέρουν αντίστοιχα προϊόντα.

Πριν από μια εβδομάδα, το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών εξέδωσε εγκρίσεις για αυτοδιαγνωστικά τεστ κορωνοϊού.

Και για τα τρία προϊόντα, τα δείγματα θα λαμβάνονται μέσω στυλεού στην μπροστινή ρινική περιοχή.

Επιπλέον, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις αποφάσισαν σήμερα στη σύνοδο κορυφής ότι από την επόμενη εβδομάδα κάθε πολίτης θα λαμβάνει δωρεάν προσφορά για ένα συμβατικό γρήγορο τεστ.

Ο Υπουργός Υγείας Jens Spahn το είχε αρχικά ανακοινώσει για την 1η Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον ένα γρήγορο τεστ ανά εβδομάδα θα πρέπει τώρα να είναι δυνατό, το οποίο μπορεί να το διεξάγει το εκπαιδευμένο προσωπικό σε κέντρα τεστ ή ιατρεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα σχέδια των ομοσπονδιακών και πολιτειακών κυβερνήσεων, θα συσταθεί μια κοινή ομάδα εργασίας για την προμήθεια γρήγορων και φθηνών τεστ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.