Γερμανία: «Αυτόματο φρένο έκτακτης ανάγκης» όπου είναι απαραίτητο

Την ενεργοποίηση του «αυτόματου φρένου έκτακτης ανάγκης», όπου διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Τις αποφάσεις της 3ης Μαρτίου πρέπει να τις εφαρμόζουμε όχι μόνο στα ευχάριστα σημεία τους, αλλά και στα δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάιμπερτ.

Yπενθύμισε ότι ομοσπονδία και κρατίδια συμφώνησαν κατά την τελευταία τους τηλεδιάσκεψη ότι θα αποφασίζεται σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Αλλά αν ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβεί τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, θα μπαίνει σε εφαρμογή το φρένο έκτακτης ανάγκης στο εκάστοτε μέρος στη Γερμανία και η χαλάρωση θα ακυρώνεται.

«Αυτή η απόφαση για το φρένο έκτακτης ανάγκης πρέπει να εφαρμοστεί», τόνισε ο εκπρόσωπος στη Γερμανία, με το βλέμμα σε δύο περιοχές του Βρανδεμβούργου, όπου οι αρχές δεν έχουν ως τώρα προχωρήσει στη λήψη μέτρων, παρότι ο δείκτης έχει υπερβεί το 100.

Στο μεταξύ το κρατίδιο του Βερολίνου ξεκινά μεθαύριο τον εμβολιασμό των αστέγων, οι οποίοι θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτοι, λόγω των συνθηκών της ζωής τους, εντάσσοντάς τους στην «κατηγορία 2» της σειράς του εμβολιασμού.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.