Γερμανία: Ακυρώνονται ξανά οι διακοπές του Πάσχα;

Ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Kretschmer και ο πολιτικός υγείας Lauterbach δεν βλέπουν καμία δυνατότητα για ταξίδια κατά τις διακοπές του Πάσχα. Προειδοποιούν για ένα τρίτο κύμα.

Ωστόσο, ορισμένοι ηγέτες κρατιδίων δεν θέλουν να λάβουν τόσο αυστηρές αποφάσεις τόσο νωρίς.

Ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Michael Kretschmer απέκλεισε τις διακοπές του Πάσχα στη Γερμανία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πυροδοτώντας έτσι μεγάλη συζήτηση κατά πόσο αυτές ακυρώνονται.

“Είμαι υπέρ της ειλικρινούς ομιλίας. Δυστυχώς, δεν μπορούν να γίνουν διακοπές του Πάσχα στη Γερμανία φέτος”, δήλωσε ο Kretschmer στην εφημερίδα “Bild am Sonntag”.

Προειδοποίησε ότι η υπερβολική κινητικότητα θα καταστρέψει την επιτυχία στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο Kretschmer έλαβε υποστήριξη από τον πολιτικό υγείας Karl Lauterbach. “Δεν υποθέτω ότι μπορούμε να κάνουμε διακοπές του Πάσχα φέτος”, δήλωσε ο Lauterbach στην εφημερίδα Welt. Οι εβδομάδες του Πάσχα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται “με όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές για την αποτροπή του απειλητικού τρίτου κύματος με επικίνδυνες μεταλλάξεις”.

Ο πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου Dietmar Woidke ακολουθεί παρόμοια γραμμή. “Τουριστικά ταξίδια, ημερήσιες εκδρομές και οποιοδήποτε περιττό ταξίδι θα πρέπει να αποφεύγονται τώρα”, δήλωσε ο πολιτικός στη “Welt”. Τώρα δεν είναι η ώρα για ταξίδια.

Ο πρωθυπουργός του Σλέσβιχ-Χολστάιν, Daniel Günther, δεν θέλει να αμφισβητήσει τις διακοπές του Πάσχα μέχρι στιγμής.

Στόχος ένα διαφορετικό Πάσχα από το προηγούμενο

Οι πρωθυπουργοί συμφώνησαν σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα προκειμένου να αναπτύξουν μια στρατηγική ανοίγματος για τους τομείς της γαστρονομίας και της στέγασης. “Στόχος μας πρέπει να είναι να είμαστε σε θέση να ζήσουμε ένα διαφορετικό Πάσχα από το προηγούμενο έτος”.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας επεσήμανε ότι το Πάσχα θα είναι “σε περίπου επτά εβδομάδες”. Συστήνει να δρούμε έξυπνα και βήμα προς βήμα.

Αυτό ισχύει για όλους – και για αυτούς που ήδη λένε τι δεν πρέπει να γίνεται τους επόμενους έξι μήνες, καθώς και για εκείνους που λένε ότι όλα πρέπει να ανοίξουν αμέσως.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Σαξονίας-Άνχαλτ Reiner Haseloff συνέστησε επίσης προσοχή. Δήλωσε πως άνθρωποι έχουν περάσει πολλά. Χρειάζεται όμως ένα σαφές σχέδιο εξόδου.

Ο Επίτροπος Τουρισμού της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, Thomas Bareiß, απάντησε με προβλέψεις. Ο Bareiß συμβούλεψε να περιμένουμε και θα δει τι θα συμβεί.

“Το Πάσχα είναι στις 4 Απριλίου”, έγραψε στο Twitter. Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Διαμερισμάτων και Εξοχικών Κατοικιών προειδοποίησε να μην ληφθούν πρόωρες αποφάσεις.

Εάν η τιμή επίπτωσης μειωθεί σε τιμή μικρότερη από 35 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες, τα ταξίδια το Πάσχα θα πρέπει να επιτρέπονται υπό ορισμένες προϋποθέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου Daniel Rousta.

Η κριτική της ανακοίνωσης του Kretschmer ήρθε από την Αριστερά. “Αντί να αναπτύσσεται ένα κατανοητό, ασφαλές και λογικό σχέδιο, οποιοδήποτε μέτρο αφαιρείται χωρίς διακρίσεις, δήλωσε ο Jan Korte, κοινοβουλευτικός διευθυντής της Αριστεράς. Έτσι παίζει κανείς με την εμπιστοσύνη των ανθρώπων”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info