Γερμανία: Ανάκαμψη παρουσιάζει η Lufthansa

Με την αυξανόμενη ζήτηση των ταξιδιών καθώς και με τη μείωση κόστους άκμασε σε μικρό βαθμό μετά το σοκ του κορονοϊού η Lufthansa. Ο αεροπορικός όμιλος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η εταιρεία κατάφερε να περιορίσει την οικονομική ζημία στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 σε 952 εκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη απώλεια ήταν πολύ μικρότερη εν συγκρίσει με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους που το έλλειμμα ανερχόταν σε 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παρ ‘όλα αυτά η συνεχιζόμενη απαγόρευση εισόδου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδείχτηκε ιδιαίτερα οδυνηρή για τη συγκεκριμένη εταιρεία (καθώς και για πολλές άλλες).

Η Lufthansa και οι θυγατρικές αεροπορικές εταιρείες Eurowings, Swiss, Brussels και Austrian Airlines μετέφεραν επτά εκατομμύρια επιβάτες από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2021.

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας αποχώρησαν περισσότεροι από 30.000 υπάλληλοι από την εταιρεία.

Η Lufthansa αναμένει ότι στη Γερμανία περίπου 1.500 εργαζόμενοι εδάφους και 400 εργαζόμενοι στο πιλοτήριο θα κάνουν χρήση των τρεχουσών οικονομικών προσφορών για να φύγουν από την αεροπορική εταιρεία παίρνοντας κάποια αποζημίωση.

Με πληροφορίες από: aero.de, Süddeutsche Zeitung, tagesspiegel.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.